Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért csinálnak lelki kérdést...

Miért csinálnak lelki kérdést sokan a szülés/szoptatás témakörből?

Figyelt kérdés

Többször olvastam már, hogy valaki nem tudja feldolgozni, hogy császárral szült vagy nem tudott szoptatni.

Mi az oka, hogy ez ekkora lelki traumát okoz?

2015. máj. 10. 09:31
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
97%
Nem tudom, nekem ez olyan hattyú halála kategória néha. Szülésnél megértem, hogy szakember kell de csak akkor, ha valami maradandó károsodás éri a babát, vagy ne adj isten tragédia történik. Második gyerekemnél nagyon nehéz és nem épp probléma mentes volt a szülés, de ez van. Hazajöttünk és nevelem a gyermekem boldogan. Szoptatni se sokáig tudtam, tápszeres lett. Nem örülök neki de nem fogok kardomba dőlni miatta.
2015. máj. 10. 09:38
 2/22 anonim ***** válasza:
95%
Mert ebből is versenyt csinálnak az anyukák! Na meg a környezet is, hiszen szülés után az első 5 kérdésbe (bárki részéről) beletartozik a "milyen szülés volt?", és a "van tejed?"!
2015. máj. 10. 09:46
 3/22 anonim ***** válasza:
Ez így van ahogy a második írta. Én császeros voltam sajnos magamba lejátszom a történteket és ennyi nem verem nagy dobra hogy legbelül fáj. szoptatni sem tudok fejem kell sajnos de annyi tejem van hogy másik 4 babának is jut. :) más véleménye meg nem érdekel.
2015. máj. 10. 10:38
 4/22 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez azért van, mert mindenhol - de főleg itt- azt nyomják, hogy sz-r anya vagy, ha császárral szültél és ha nem szoptatsz.

Nem kéne ebből ekkora dolgot csinálni, az a fontos, hogy a baba és az anyuka is egészséges legyen, nem?!

Én egyik gyerekemet sem tudtam szoptatni, volt aki húzta is a száját erre, de nem érdekel. És mi köze van hozzá amúgy is? Sajnáltam, hogy nincs elég tejem, de ez van.

2015. máj. 10. 10:39
 5/22 anonim ***** válasza:
27%
Engem az lep meg, hogy ha valakinek a szülés és szoptatás nem lelki kérdés. Aki ezt lelketlenül tudja csinálni, az végtelenül szomorú. Engem megviselt a császár, pszichológussal dolgoztam fel, mert igenis úgy akartam életet adni a babámnak, ahogy a természet rendje, és nem úgy, hogy egy doki felvág egy hideg asztalon, kiveszi és elveszik tőlem. Azért valahol megérthető ez, szerintem, hogy egy anyai szív ettől sír. A szoptatás is ilyen számomra, fontos, hogy táplálni tudjam a babám. Nem csak az a fontos, hogy legyen és nőjjön és ez van, van gyerekem. Számomra ezek értékek, amiket szeretnék neki megadni. Nem azért, mert mások elvárják, hanem mert számomra ez a természetes és jó érzés.
2015. máj. 10. 11:05
 6/22 anonim ***** válasza:
19%

Egyetértek az 5-össel szoptatás témában, a szülés módját illetően viszont nem. Hála az égnek, hogy ott van a császár, mint lehetőség, ha komplikációk adódnak szülés közben, igen, felvágnak a hideg műtőasztalon, kiveszik a babát, hogy pár óra múlva boldogan ölelhesd az egészséges csecsemődet. Mekkora segítség!

Viszont a szoptatás alapvető anyai kötelességünk. Legalább meg kell próbálni, küzdeni érte, nem feladni az első nehézségek után. Aki nem csinál ebből lelki kérdést, az valóban elkeserítő.

2015. máj. 10. 11:41
 7/22 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem lelki kérdés! Ha szomorú ha nem. Hüvelyi szülésem volt, ellenben nem sokáig szoptattam! Ha császár lett volna sem rendülök meg! Annyi komplikációról hallani, annyi beteg baba van hogy nekem csak az a fontos, hogy egészséges legyen, jól fejlődjön a gyerekem. Ha tápszeres ha nem!
2015. máj. 10. 11:55
 8/22 A kérdező kommentje:
A "lelki kérdést csinál belőle" kifejezést pontosítanám az önostorozásra, depresszív állapotba süllyedésre.
2015. máj. 10. 11:57
 9/22 anonim ***** válasza:
52%

Nyilvan azert, mert a legjobbat akarják a gyereküknek, és azt gondolják, hogy a szoptatás és a normál szülés a legjobb.

magam részéről megváltoztathatatlan dolgokon felesleges keseregni, tehát a császáros szülésen minek rugózni, viszont a szoptatásért tenni kell.

Nem lehurrogni kell a szoptatni akaró anyukákat, hanem támogatni. Ez itt a GyK-n nem megy, mert egyszerübb nyomkodni a piros pacsikat.

2015. máj. 10. 12:00
 10/22 anonim ***** válasza:
47%
Azt nem érti meg az 5-ös meg a 6-os, hogy nem vagyunk egyformák...a szervezetünk sem az. És igen van olyan hogy valaki mindent megtesz és nincs tej! Ezt kellene felfogni! Én erre mindig azt mondom, hogy az hogy nekem kevés ideig volt tejem, legalább annyira az én hibám mint az hogy valaki nem tudja megszülni a gyerekét, és a hideg asztalon kiszedik belőle! És lehet lepontozni, de már elegem van ebből a hozzáállásból!
2015. máj. 10. 12:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!