Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért szólják le sokan azokat...

Miért szólják le sokan azokat az anyákat, akik szülés után egyáltalán nem akarnak visszamenni dolgozni?

Figyelt kérdés
2018. okt. 7. 19:07
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
72%
Én is ilyen anya vagyok és először kikértem magamnak az ilyen véleményeket, aztán pedig kinevettem. Emberi kapcsolatok, célok, kinek mennyi elég? A lányom előtt könyvelőként dolgoztam, tele stresszel, emberi kapcsolatok címszó alatt idegbeteg ügyfelekkel találkoztam ha már ez ennyire összefügg a munkával és nem igazán éreztem értelmét... Most a lányom már ovis. Mindig érdekelt a divat, szerettem volna magamnak egyedi ruhákat, amiket én készítek el. Elvégeztem varrótanfolyamok, csoda ruhákat készítek magamnak, a gyereknek, barátnőknek, ha olyan van... A tárasági életem fellendült, mert bármikor el tudok menni régi ismerősökkel, barátnőkkel kávézgatni, vásárolni, akárhova. Nem vagyok idegbeteg a határidők miatt, viszont mindig frissen tartom az elmémet, nincs olyan időszak, mikor ne tanulnék valamilyen tanfolyamon legyen az szakmai vagy nyelvi. Ettől értékelenebb lennék? Nem vagyok az.
2018. okt. 7. 23:29
 12/34 anonim ***** válasza:
74%

Sokan gyárba mennek vissza dolgozni, semmi más képzettségük nincs. Nem értem ők miért lennének nagyobb önmegvalósítók? Milyen karrierjük van?

Én is itthon vagyok még, jogász voltam irodában. Nem megyek vissza. Találtam ki magamnak vállalkozást és napi 4 órában azt csinálom délelőtt. Gyerekekkel foglalkozok délután. Este férjemmel. Sőt hozzánk jön takarítónő is! Nagy a ház, nem hagyok ki heti 1 napot, hogy vegignyaljam.

2018. okt. 8. 01:13
 13/34 anonim ***** válasza:
84%

Utolsó, te vállalkozol napi 4 órában az más.

11 jókat ír de azért az otthon lévő nők kb. 1%-a olyan hogy tanulgat...minek? Mit kezd vele? De komolyan, ahányszor előjön ez a kérdés hirtelen minden htb képzi magát folyamatosan. Na de ez nem az általános, én egyet sem ismerek aki bármit is tanulni, max csapongva keresi az önmegvalósítást mert baromira unatkozik. Keresi mivel töltse ki az idejét. De hogy tanuljon, olyat nem ismerek és értelmét sem látom.

Én tanultam gyes alatt okj-t vagy fősulin folyamatosan, de azzal a céllal hogy jobb állásba vegyenek vissza, lépkedhessek előre. De ha htb-nek rendezkedtem volna be, eszembe nem jut evekig szívni 180 ezres okj-n vagy bármivel...baromság. Pénz és idő, nem is kevés és ahhoz nem kell hogy kavargassam a levest meg naponta kondiba járjak amíg a gyerekek nincsenek otthon.

2018. okt. 8. 06:49
 14/34 anonim ***** válasza:
78%

Én csak nem értem, miért jó nekik hogy nem tesznek le semmi értékeset az asztalra, csak kivesznek az állami kalapból, valamint nekik megfelel hogy eltartják őket.

Aki meg azért marad otthon el tudja látni a háztartást az kiröhögöm. A dolgozó nők is ugyan úgy vezetnek háztartást, az én fiam mellett a csoportban is otthon vannak az otthonülő anyukák gyerekei egész nap, tehát az sem igaz hogy annyival többet foglalkoznának velük.

Amivel nincs is baj, de ha a párjuk megunja az eltartásukat és lelép, akkor lesznek bajban. Jó, elhiszem én hogy kényelmesebb a semmittevés, de akkor ne is várjon érte állami szolgáltatásokat(gyes, tb stb)

2018. okt. 8. 07:01
 15/34 anonim ***** válasza:
43%
Nem tudom, en nem szolom le. Egyebkent nem biztos, hogy csak a no dontese, nalunk volt olyan a csaladban, ahol az anyuka 2 gyerek, es varosi lakas mellett vissza akart menni dolgozni, de a ferje nem akarta. Mar ugy volt, hogy elcuccol, es elhagyja a csaladjat, mert elege volt ebbol, aztan a gyerekei kerleltek, hogy ne menjen (olyan anyagi helyzetben volt, hogy nem tudta volna eloszor magaval vinni oket). Vegul a gyerekek miatt maradt, es egesz eleteben haztartasbeli maradt. Itelkezni konnyebb, mint belegondolni, hany evezer fele ok lehet mogotte.
2018. okt. 8. 10:45
 16/34 anonim ***** válasza:
91%
Utolsó, amit te írsz, az bántalmazás. Méghozzá gazdasági bántalmazás, függésben tartás, az önálló élet ellehetetlenítése. Ezt ne vegyük már egy kalap alá azzal, aki szimplán úgy dönt, hogy ő nem megy vissza dolgozni. Az ismerősöd egy bántalmazó áldozata, még ha ez elsőre nem is tűnik fel a környezetnek, vagy akár neki magának sem, aki viszont saját döntésből marad otthon, az az esetek többségében csak nem rendelkezik ambíciókkal.
2018. okt. 8. 10:51
 17/34 anonim ***** válasza:
70%
Engem nem érdekel, csak remélem van B terv is (pl jó nagy megtakarítás), ha ne adj Isten apuval történik valami. És nem is kell egyből aput temetni, elég ha télen elcsúszik és alsó hangon 6 hét fekvőgipsz. De ha esetleg lerokkan élete végéig? Szerintem senki nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy akkor soha többé nem dolgozik, eleve a gyerekek felnőnek, utána mit csinál otthon? Másrészt viszont milyen munka az, amit 5-10-15 év kihagyás után lehet folytatni? Kasszázás? Szóval én csak ezt a részét nem értem, mert szerintem nagyon kockázatos játék és tényleg csak egyszer legyen baj, de az egy életre tönkre teszi a családot.
2018. okt. 8. 11:00
 18/34 anonim ***** válasza:
74%

Hát én is szívesen lennék otthon inkább. Ez van. :D

Amúgy az a baj, hogy nagyon sokan más dolgával foglalkoznak.... Amíg nekem nincs közöm(értsd: nem kér kölcsön pl)hozzá, addig nem is érdekel. Max irigylem. Igen. Bevallom. :D

2018. okt. 8. 15:34
 19/34 anonim ***** válasza:
17%

Mindenki a saját meggyőződéset tartja helyesnek és a másikét rossznak. Íme, néhány ízelítő, néhány példával hogy mennyire intoleránsak vagyunk egymással:

[link]

2018. okt. 8. 15:55
 20/34 anonim ***** válasza:
64%
18as, mit irigyelsz rajta? Hogy függ a párjától? Hogy nem csinál semmi hasznosat?
2018. okt. 8. 16:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!