Mi értelme a nők gyerekvállalásra buzdítására? Baj, ha valaki nem akar gyereket?
A gyerekvállalás tönkreteszi egy nő életét. Nem lehet egy gyerek mellett rendes társasági, nemi életet élni, a karriernek búcsút mondhat, ha a párja lelép akkor nem tud a nő egyedülálló szülőként annyi pénzt keresni hogy eltartsa a gyerekét és jusson elég pénze magára is.
Egy gyereket nem lehet betenni a fiókba és ott hagyni fél napig, azzal foglalkozni kell. Ez nem jut eszükbe azoknak akik azt a hazugságot hangoztatják hogy a terhesség öröm és a gyerek ajándék?
Ezeket az ostoba kérdéseket egy ember írja ki vajon?
Hihetetlen, hogy heti 2 legalább jut.
Ti sem vagytok normálisak már ne haragudjatok. Van gyereket nem akaró ismerősöm, de esze ágába nem lenne egy ilyen fórumon olvasgatni, írogatni örökké...mondjuk úgy soha.
#11 ez pontosan így van.
Van néhány nagyon jó barátom/barátnőm, akik valóban nem szeretnének gyereket. De még soha senkit nem akartak meggyőzni arról, hogy ne akarjanak. A nem szeretnének nem egyenelő azzal, hogy nyílt gyülölködésbe kezdenek.
Egyébként mindegyik tök jól elvan a baráti társaság gyerekeivel, de ők maguk ettől még nem vágynak rá.
Én olyan nő vagyok aki nem vágyik gyerekre, nem hiányzik. A férjemmel kettesben vagyunk, és szeretjük ezt az életet úgy ahogy van. DE! Nem megyek fel internetes oldalakra arra buzdítani az embereket, hogy ne vállaljanak gyereket, ha ők amúgy akarnak. Miért? Mert mi közöm van hozzá, hogy más szeretne-e vagy sem? Semmi. MAGÁNÜGY. Míg minket rendszeresen faggatnak mikor lesz már gyerekünk (nem sikerült még felfogniuk, hogy NEM vállalunk, mert nekünk jó így), addig mi soha senkitől nem kérdeztük meg mert egyrészt nem érdekel a dolog, másrészt pofátlanság más magánéletében ilyen módon vájkálni. Plusz soha nem tudhatod, mibe tenyerelsz bele egy ilyen kérdéssel.(lehet épp elvetélt a nő, lehet hogy meddők és szomorúak, stb stb)
Vannak emberek akiknek öröm a gyerekvállalás minden terhével együtt, és vannak akik majd megőrülnének a gyerekekkel járó nyűg, és macera miatt, ezt tudják is magukról, és nem is vállalnak.
Sem a gyereket akarókkal, sem a gyereket nem akaró emberekkel nincs semmi probléma. Az olyan megmondóemberekkel viszont annál több a gond (mint te is) akik a saját érzéseiket, hozzáállásukat, gondolataikat, életmódjukat konkrétan rá akarják erőszakolni más emberekre.
Gyerekkel nyilván más lesz az élet, de ha az ember akar valamit, (pl társasági életet élni) megoldja mellette is. Csak mert te gondolsz/érzel valamit, attól még nem kell másnak is ugyanazt éreznie-gondolnia a témáról.
Nem baj, ha valaki nem akar gyereket, magánügy. Ahogy az se baj, ha akar.
És még egy gondolat az egyik hozzászólónak.
Sajnálni senkit sem kell. Fentebb írta valaki, hogy sajnálja azokat akik a gyerekvállalásból kimaradnak. Megakadt rajta a szemem, mert szerintem soha senki nem kér a másik szánalmából, ez kifejezetten sértő is, szóval nem nagyon kéne ezt hangoztatni, ha nem akarod kivívni az ismerőseid, barátok, akár családtagok ellenszenvét. Az egyik leggusztustalanabb amit például egy meddőséggel küzdő embernek mondani lehet, hogy sajnálod. Hidd el, nem kell a szánalmad senkinek. Aki meg nem akar gyereket, az nyilván örül, hogy nincs neki (neki csak teher lenne), ezért felesleges is sajnálkozni, mert neki gyerek nélkül jó. Ennyi lett volna.
13.
Én írtam, hogy sajnálom őket, de hidd el, velük ezt nem közlöm.
17.
Vegyél már be nyugtatót. Írtam, hogy belül sajnálom őket, később írtam, hogy nem óbégatok nekik, mint te most nekem.
Nem rajtam kéne kitölteni a dühötöket. Amikor a kormány szingliadón gondolkozik és megy a propaganda a családalapítással kapcsolatban és lenézik azokat a nőket akik a karriert választják inkább, akkor úgy érzem teljesen normális reakció a kérdésem. Eszembe nem jutott volna megkérdezni ha nem folyna a csapból is a gyerekvállalás fontossága. Igazából ott rontottam el, hogy nem a politika kategóriába került a kérdésem.
Akiket megbántottam, azoktól elnézést kérek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!