Büszke vagy a gyerekedre?
Azért ha egy gyerek jó tanuló és udvarias, az közös érdem a szülővel! Mert egy gyerek se véletlenül lép jó vagy rossz útra. Legtöbbször nevelés és minta, amit lát.
Másik: nem tudom honnan szedte vki hogy a "büszke vagyok rád" szófordulat nem letezik mert csak saját teljesítményre lehetsz büszke, de szívvel ajanlom neki a Magyar Értelmező Kéziszótárt, olvasgatásra. Hátha a heveny hányinger közepette ragad rá egy kis tudás a szép és választékos magyar nyelvünkből melyre mind büszkék lehetünk.
8 éves fiamra büszke vagyok, mert kitűnő tanuló, nagyon udvarias és szeretetreméltó kisfiú. 1 éves lányom még pici, így nála még passzolom a kérdést :)
Szégyen hogy így állnak a gyerekekhez a szülők. És félelmetes, hogy ez mennyire általános.
A gyereked nem a tulajdonod, nem érdemed és nem műved. Amíg ez nem esik le, ne engem oktass ki szóhasználatból. Mert messze elbeszélünk egymás mellett már az alapoktól kezdve.
Az iskolai teljesitményben én is csak az anyukák versenyszellemét látom. Már kellemetlenül érzi magát az ember a rokonságban ha az övének van egy négyese és nem fizet sportokra versenyekre
Én sem abban látom a büszkeséget hogy az én gyerekem derékig kint van a padbol ugy jelentkezik (nekem ez amolyan betanitott majomkodás)
Én olyanokra vagyok büszke amiben pl talpraesettnek látom.
Pl amikor 2-3 évesen kicselezett nagy gyerekeket. (Nem adták oda a labdát neki, igy ahogy látta korábban hogy szeretik a kisfát, neki állt arra felevickélni, odaszaladtak a többiek hogy az az ő helyük, hagyta hogy elfoglalják, és ment is a labdához játszani. Folyamatosan használja ezt az elterelést, ugy irányit mindenkit ahogy csak akar :), engem is elcsalt már a telefonommal hogy megszerezze a csokit :), és rendkivul segítőkész, a gondozók is el voltak ámulva hogy egy totyogó kinyitja előre nekik az ajtót, felveszi ami leejtettek, segít a kisebbnek visszaadni a cumit, vagy ahogy megérkezett a nagyi, hozta neki a papucsot, mindezt 2 évesen. És ahol csak van, vonzza maga köré a többi gyereket valahogy.
Szóval hogy talpraesett, leleményes, tanulékony, szocializált.
Illetve amikor a pasik nézik meg az utcán a vagány kisfiam (amolyan pasi szemmel, látszik rajtuk az elismerés :)), vagy amikor pocsojákban ugrált, és minden bogyóval játszott a bokrokon és úttisztítót is játszott egyszerre, meg is állítottak félig meddig egy idősebb úr, hogy elmondja, magát látja benne, ő is ilyen volt :)
Vagy amikor a rokonok veszik észre miket művel és meglepetésükben mosolyognak :)
Pl amikor a tűzoltojába nem adtunk vizet, nem mehetett a csaphoz sem, egyfolytában a megoldásokat keresve, megoldotta másképp (vizet kért festeni, ímmel ámmal festegetett, és kivárta, amikor nem figyeltünk, szépen feltankolta vele a tűzoltót)ebben az a meglepő, hogy korához képest csinált ilyeneket, amit bölcsistől nem várna az ember. Felnőtteket kicselez. Mindemellett segítőkész, megsimogatja ha valaki szomoru, az állatetetést nagyon éli, átadja a játékait szeretettel, nem erőszakoskodik soha, képes várni kedvesen türelemmel.
Olyan szívmelengetőek a dolgai :)
És ha majdan nem lenne kitűnő tanuló és stréber, attól még nem lenne a szememben több egy kitűnő tanuló stréber. Kicsit zavar is hogy rokonságunkban ez a fokmérő.
"Jó, mondjuk anyádat megértem, neki tényleg nincs mire büszkének lennie... Lelki nyomoronc."
És ezt kapom állítólag intelligens anyától üzenetben. Gratulálok! Add tovább, kérlek, és légy rá büszke!
Igen
Hogy meg tudott születbi úgy, ahogy, mégis egészséges.
Mert hátrányból indulva megtanult enni ( szopni)
Mert mindig megértetni magát, mert türelmes, de kitartó.
Mert csodálatos
13 hetes
Megkérdeznék pár mérnököt, orvost az általános bizijéről
Einstein bukott matekból
19
Nem. Einstein nem bukott meg matematikából.
Ahogyan egyetlen matematikából bukott ostoba alakból sem lesz Einstein. Csak egy ostoba alak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!