Melyik az a név amelyiket soha nem adnál a gyerekedre?
Sok ilyen van:
-Beszélő nevek: Piroska, Farkas, Virág, Barna stb.
-Becenevek : Kitti, Fanni, Lili
-Külföldről atvett, kiejtés szerinti magyar helyesírású nevek:Dzsenifer, Brendon stb
-Negatív jelentésű nevek: Káin, Niobé
Csak azt adnám, ami a legjobban tetszik (és apjának is), azaz szájízem szerint lehetőleg magyar eredetű vagy régen meghonosodott, nem túl ritka, nincs negatív jelentése és megy a vezetéknévhez..., így aztán örültünk, ha alkalmanként nagy nehezen egyet találtunk :) ebből kifolyólag az összes többit nem adnám.
De ha ezer gyerekem lenne, akkor igyekezném kerülni a vicces (Orália, Hős vagy Zseni), a negatív híres emberekhez (Adolf) vagy kitalált szereplőkhöz (Gandalf, Rómeó) köthető neveket, szóval, ami valószínűleg kiszúrás a gyerekkel. A küföldies nevek sem a szívem csücskei (pl. Brájen vagy Dzsamal), de hát ha belegondolok, a legtöbb nevet átvettük máshonnan, lehet tök megszokottak lesznek ezek is egyszer, ha meg mégsem, majd kikopnak.
Viszont az előző válaszolók által említettek közül a "nagypapás/mamás" neveket (Abigél, Dorottya, Éva, Mária, János, Károly, Vilmos, sőt Adalbert vagy Vilhelmina), ha nem is választanám, én szeretem újra hallani a játszótereken.
rengeteg ilyen van.
kezdve a Krisztofertől a Raúlon és a Dzsesszikán át egészen a Szamantáig.
Hamarabb felsoolom amit adnék. Nem szeretem a régi hagyományos neveket,mint József,Jenő,Kálmán,Erzsébet stb
A szappanoperaneveket sem.
A túlzó ősmagyar neveket: Regő,Koppány,Villő stb
Az unalmas megszokott neveket amikből millió van: Ádám,Anna,Balázs,Éva,Kata,Dóra,Zsófia stb
Nem adnék olyasmit,mint Felhő,Fahéj,Mályva,Pintyőke,Őzike stb.
Nem adnék magyarosított külföldi neveket mint Dzsenifer,Nikolász,Kevin stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!