4 éves kislánynak milyen sport vagy mozgás ajánlott? Karate vagy foci?
szerintem jó a küzdősport, fegyelemre neveli. az enyém tuti nem járna rá, táncolni akartam vinni de ott sem tudott figyelni, ovi után fáradt ehhez, inkább játszózna...szerintem a mozgásigénye döntsön: ha mozogni szeret, futni, akkor a foci a neki való. ha inkább molyolós elmélyedős, akkor megpróbálhatjátok a karatet.
én egyébkén tizenévesen kezdtem focizni versenyszerűen, alapból nem egy nőies sport, de piciknél ez még nem számít, gondolom most csak azt szeretnéd, ha fejlődne a mozgáskordinációja, a labdaérzéke, arra pedig tökéletes, amit ebben a korban focinak neveznek..a későbbiekben viszont én lányosabb sportot választanék. a női foci világa egy külön világ. de ő még csak 4 éves.
4 éveseknek jó esetben alapozó jellegű foglalkozást tartanak bármilyen sportágat választasz. Fejlesztik az állóképességét, koordinációját, figyelmét, stb.
ha az edző ért a kicsikhez és a gyerked élvezi a foglalkozást, vidd ahová akarod. Ha bármelyik feltétel nem teljesül, járjatok rendszeresen játszótérre, labdázzatok, kergetőzzetek, otthon engedd ugrándozni, bukfencelni, dobjatok célba, guruljon a szőnyegen, egyensúlyozzon földre fektetett ugrókötélen vagy a szőnyeg szegélyén,esetleg szerezz be egy kis trambulint, füleslabdát. Menjetek kirándulni, ahol hegyre fel, völgynek le, kőről kőre, kidőlt fatörzsön, patakon át lehet haladni. Ennél jobb sport nem létezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!