Hogy reagáltok arra, ha a szomszéd kötekedik, mert zavarja a gyereksírás?
Tudatosan gyerektelen, gyerekutáló, kötekedős negyvenes pár szomszéd...
Mi az elsőt várjuk, de fültanúi voltunk annak, hogy a 2 kerttel odébb lakó szomszédhoz átment balhézni, mert őt zavarta a gyereksírás. (Megjegyzem, amúgy nem is sír sokat a gyerekük... Nem folyamatos az üvöltés, de hát egy baba azért szokott sírni...)
Erre mi a megfelelő reakció? Nyilván nem akarunk rossz viszonyt, de egy kisbaba fog sírni, esélytelen, hogy ne sírjon.
Sehogy. Ha zavarja, akkor ne a 2 kerttel odébb lakó szomszédhoz menjen, hanem hozzátok és akkor elmondjátok neki hogy ez van, a gyerek bőg mert még csak azt tud.
Amúgy én is egy tudatosan gyerektelen, "gyerekutáló" egyén vagyok de ez nem jelenti azt, hogy nem fognám fel hogy egy pár hónapos gyerek az bizony ordít, ha fejre állva pattogok, akkor is. Később meg hisztizni fog. Ez van. Azzal hogy nem vállalok gyereket, csak a saját gyerekem ordításától mentem meg magam, nem várhatom el hogy mások gyerekei 3 hónaposan már írásban közöljék ha cserélni kell a pelenkát vagy ha éhesek.
10
És? Akkor azok. Az még nem akadályoz meg benneteket abban, hogy elkerülendő a fölöslees cirkuszokat, beszéljetek velük, előre, normális ember módjára. Enyit tehettek.
“fültanúi voltunk annak, hogy a 2 kerttel odébb lakó szomszédhoz átment balhézni, ”
Hű, de jó füled van. Korukat is tudod, meg még azt is, hogy tudatosan gyerektelenek, te aztán kifinomult radarokat hordasz a fülecskéid helyén. Vacsorázni mit szoktak?
Utolsó: Egyrészt onnan tudom, hogy tudatosan gyerektelenek, mert ismerősök vagyunk Facebook-on, ahol olvastam megosztásokat, és témára vonatkozó eszmecseréiket... Igen, egyszer konkrétan egy beszélgetés során nekünk is említették, hogy utálják a gyerekeket
A kiabálás meghallásához meg nem kell hegyeznie az embernek a fülét ahhoz, hogy meghallja, amikor a kertben tesz-vesz. Szóval nyugi van :D
Szomszéd két kisiskolás gyerekkel, akik nyilván sírtak, mikor kicsik voltak.
A mi kisfiunk nem igazán sírós, de ha beteg akkor kegyetlenül hangosan sír, vigasztalhatatlan üvölt, ameddig nem kezd hatni a lazcsillapito, ez csak az első láznal van.
A múlt heten egy ilyen tényleg hangos sirasnal elkezdtek ütni a falat... a háznak van egy levelező listája, arra írtam egy levelet, hogy sajnálom, hogy van akit annyira zavar a gyerek sírás, hogy a falat veri, pedig mi úgy élvezzük és szívunk szerint minden nap órákon keresztül ezt hallgatnánk. Olyan oltást kaptak a többi lakotol, mindenki tudta kiről van szo.
Ilyen alakokkal nem is érdemes törekedni a jó viszonyra. Ha nem lenne gyereketek, akkor az lenne a bajuk, hogy füvet nyírtok, ha azt se csinálnátok, akkor az, hogy köhögtök néha.
Egy panelban is el kell ezt viselni, nemhogy kertes házban. Aki ilyen hiperérzékeny a zajokra, az költözzön tanyára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!