Gyerek, gyereksírás, szomszéd?
Felettünk lévő szomszéd mióta megszületett a babán meg van őrülve.
2 hónapos a pici, sajnos hasfájós így van hogy órákon keresztül vigasztalhatatlanul sír. Ez minket is rendkívül megvisel.
Viszont a szomszédunk ahogy a pici elkezd sírni már veri a radiátort, vagy ledübörög valamivel.
De már napközben is, ha valami miatt elsírja magát a picink, jön a radiátor ütögetése, és a leordibálás, hogy kussoljatok.
Már próbáltam vele beszélni (egy 20-as éveiben járó férfi), hogy egy babát nem tudok kikapcsolni se semmi haszna.
Nektek mi a bajotok?
Miért kellene megverni a szomszédot?
Mert a saját lakásában nyugalmat szeretne?
Titeket nem zavarna egy ugatós kutya vagy egy Rammsteint üvöltető szomszéd?
Senki nem mondta, hogy meg akarjuk verni.
De én sem szólók azért mert más hallgatja a zenét.
Próbáltam vele értelmesen beszélni, de csak annyit tudott mondani, hogy neveljem meg a gyereket. Azt sem értette meg, hogy egy 2 hónapos babának nem lehet megmondani, hogy márpedig most nem sírhatsz.
3. válaszoló:
Abban talán egyetérthetünk, hogy egy hasfájós, sírós kisbaba meg a max hangerőn üvöltő Rammstein nem egy kategória. Előbbit nem lehet kikapcsolni, míg az utóbbit igen.
Aki panelbe költözik, az elfogadja, hogy ezzel jár. Hallod, ahogy a szomszédok veszekednek, szexelnek, porszívóznak, és sír a gyerekük.
Van, amit a szomszédok nyugalma érdekében visszább lehet venni, de ez pont nem ez a kategória.
Kérdezőnek: vagy a férjed beszélgessen el a sráccal, vagy ignoráljátok. Ne érezzétek magatokat szarul, hamarosan elmúlik ez a nehéz korszak is.
Én sem értem, miért kellene megverni. Ez értlemes emberhez illő megoldás? Ha van vkinek gyereke, akkor mást meg lehet verni, mert meg lehet tenni v mi? :O Testi sértés. Rendőrség. Persze... Ez elég primitív lenne. (Kérdező, ez nem neked szól, hanem 1, 2 -nek)
Elhiszem, h zavarja, ahogy szerintem az 1-es és 2-es válaszolót is zavarná ha vki zenét bömböltetne. Vagy olvastátok a párkányi estet? A nő évtizedekig operát bömböltetett 06-22-ig és semmit nem tudtak tenni vele?
Nekem van 2 gyerekem, de engem is zavarna / zavar a gyereksírás. Kit nem amúgy?...
Ezek szerint szépen elbeszélgettél vele, vagyis inkább ugye elmondtad mi van, ő meg bnkó volt. Ez van. Nem tudsz mit tenni és ő sem.
A baba kinövi majd a hasfájást kb 2 hónap múlva. Addig vhogy muszáj lesz bírni... Elhiszem, h megvisel, de nincs más megoldás, kivárni. Elköltözni ezért hlyeség lenne. Meg fenyegetőzni. Párod nem próbált meg vele beszélni 1 sör mellett?
Kellemetlen dolog, de szerintem túl sok mindent nem tudsz tenni azon kívül, hogy megpróbálod neki elmagyarázni a sírás okát, illetve türelmet kérsz tőle, hiszen a kialakult helyzet jó esetben 1-2 hónapon belül javulni fog.
Egy ekkora babát nem lehet elnémítani, mint egy bömbölő zenét. Aki társasházba költözik, annak számolnia kell az együttélés ilyen fajta hátrányaival is.
Nekem is volt ilyen paraszt szomszédom.
Még szerencséje volt, mert a kolika két hétig tartott csak.
Nálunk is az volt, hogy a férjem ment hozzá, mert velem keménykedett, de testi erőben egyenrangú személlyel már összehúzta magát.
Esetleg nézz mélyen a szemébe és mondd neki:
Téged nevelt volna meg az édesanyád.
9-es, ha nekem ilyet beszóltál volna, úgy szájon váglak, hogy kiköpöd a fogaid.
Kérdező: megértem őt is, meg téged is.
Engem is halálba tudott idegesíteni a felettünk lakó kisbaba, mikor a vizsgáimra készültem (volna), és 2-3 órákat bömbölt. Füldugó mit sem ért, az meg, hogy három kilónyi könyvvel meg 2 mappányi jegyzettel könyvtárba menjek, hát, felejtős volt.
Szóltam nekik, nyilván, de túl kellett élni.
A te szomszédod szimplán tirpák, amiért nem érti meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!