Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akiknél roma család a szomszéd...

Akiknél roma család a szomszéd, milyen a gyereknevelés náluk?

Figyelt kérdés

Én már kezdem várni a szabadságom végét... Mióta a kedves szomszéd megszülte a harmadik gyerekét, ritka a csend. Egész nap ordít, visít az anyuka, néha borzasztó hallgatni is. Néha üti őket, szerencsére a férje rászól. Oviszünet van.

Nekem is van 3 gyerekem, már nekik is feltűnt, hogy a szomszédban soha nem szól az anyuka normális hangsúllyal a gyerekekhez:S

2015. aug. 17. 13:54
 1/6 anonim ***** válasza:
Nálunk nem roma a szomszéd, "csak" 3 gyerek van, de anyuka egész nap üvöltözik :(
2015. aug. 17. 14:00
 2/6 anonim ***** válasza:
89%

Két gyerekes roma család a szomszédunk (közös az udvar). Kiabálás ritkán van, a gyerekek pedig tényleg jólneveltek. Az apával ritkábban találkozom, késő este szokott hazaérni munkából, de ha összefutunk, akkor kifejeztten udvarias (rohant már vissza 10 méterről, hogy megtartsa nekem a kapuajtót). Az anya jó fej, én nagyon kedvelem.

Talán heti egyszer hallok 1-2 perces kiabálást, de szerintem annyi tőlünk is ki fog jönni, ha nagyobb lesz a gyerek :)

2015. aug. 17. 14:03
 3/6 anonim ***** válasza:
84%
Négygyerekes roma nő volt sokáig a szomszédom, de már csak a legkisebb lakott otthon, viszont a nyári szünetben két ovis unokája sokat volt ott. Nagyon ritkán volt náluk kiabálás, verés soha, a gyerekek pedig mindig szépen viselkedtek mikor találkoztam velük. Nekem is három ovis gyerekem van, és egy-egy nap az az érzésem hogy egész nap ordítok és visítok.
2015. aug. 17. 14:19
 4/6 anonim ***** válasza:
92%

Én maga vagyok a roma szomszéd 😀😀😀😀

Kulturált embernek tartom magam,de néha bizony nálam is elszakad az a bizonyos cérna! Akkor ordítok,toporzékolok,és néha ronda szó is kicsuszik. De!!! Nem tartom magunkat hangos családnak. Szemben velünk, ez családi házas övezet szóval 2 szomszéd van. Mind 2 családnál 3 gyerek kb. egy korunk is.Egyik család roma a másik Magyar. Hát sztem a Magyar család hangosabb.

2015. aug. 17. 15:58
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Kiabálás és artikulálatlan ordítás között azért van különbség.

Ráadásul a szokásos rák egyen meg, rák a beledet, a p...dat:S

2015. aug. 17. 16:12
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a régi lakásunkban volt a szomszéd egy cigány család. Én visszasírom őket, a mostani szomszédaink ugyanis barmi gázosak, egész nap (hajnaltól) húst klopfolnak, vagy hangosan dugnak, kihamuznak az ablakon, amit nem ritkán befúj a szél a mi konyhánkba, és még ők vannak kiakadva, ha szólunk érte.

Szóval én kérem vissza a régi szomszédaimat! :) Őket nagyon szerettem, kedvesek voltak, egymással is szépen beszéltek, meg a gyerekeikkel is, bár azok már nagyok voltak, a legkisebb is kamasz, viszont voltak nevelt gyerekeik is (nevelőszülők voltak), hát ők tudtak időnként elég nagy zajt csapni, de szerintem ez bárhol máshol is megesik, ahol több gyerek lakik. Egyébként meg dolgoztak mindketten, de a férfi például elég sokat volt otthon időnként, mert valami szerelőféleség volt, szóval ő akkor ment, amikor hívták.

Na, nem bánnám, ha a mostaniak helyett újra ők lennének a szomszédaim.

Egyébként elég sok helyen laktunk már, hülye szomszéd szinte mindenhol volt, volt, amelyik cigány volt, és volt, amelyik nem, nem igazán ezen múlik. Lakott felettünk olyan család is már (nem cigányok), ahol az anyuka prosti volt, volt három gyereke, meg velük lakott a nővére, ő vigyázott a gyerekekre, amikor anyuka dolgozott. Na azt hallani kellett volna, hogy azok hogy beszéltek egymással, mellé még egész éjszaka ment a randalírozás is, volt, hogy szekrényt borogattak hajnali kettőkor, és utána röhögtek a gyerekek, anyuka meg ordítozott velük, hogy "hülye parasztok", máskor viszont totálisan letojta, hogy mit művelnek a kölkei, amíg őt békén hagyták.

Viszont cigány szomszédból is fogtam ki idiótát, csak az egy öregasszony volt, plusz a fia (felnőtt), és annak a felesége. De én csak az öreglányt hallottam, őt viszont egész álló nap és egész éjjel, mert az csak rikácsolva volt képes kommunikálni, és igen gyakran ordítozott vagy a fiával, vagy a tévével, vagy ha jó kedve volt (és be volt rúgva), akkor rikácsolva énekelt, általában éjszaka természetesen. De nekem képes volt délután négykor felüvölteni, hogy maradjak csendben, mert nem tud aludni (telefonáltam éppen, normál hangerővel). Na, hát ilyen is volt.

Sajnos én vonzom az idiótákat, vagy jó érzékkel találom meg a lakóhelyüket, és költözöm közéjük valamiért. Bár a rikácsolós öreglány, és a háromgyerekes prosti anyuka később költözött oda, mint én, mindkét helyen én laktam hamarabb, úgyhogy őket biztos én vonzottam oda.

2015. aug. 17. 19:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!