Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A szomszed szerint bolond,...

A szomszed szerint bolond, aki tobb gyereket vallal es nem csak egyet nevel fel boldogan. Ti mit szoltatok volna?

Figyelt kérdés

Az egyik szomszedasszonyom (aki egyebkent normalis) igen erosen vallja, hogy egy gyerektol tobbet nem eri meg szulni. En kerulom a temat, mert nem latom ertelmet vitatkozni vele ezen, nyilvan egyikunk sem fogja meggyozni a masikat, igy rahagyom, vagy megkerem, hogy beszeljunk masrol. De persze magamban haborgok utana.

A helyzet: jol allnak anyagilag. Nem kiugroan, de erosen. Egy gyerek van, tiz eves, soha nem is akartak tobbet. Ket dolog miatt, az egyik a penz, igy nem kellett soha semmit megvonni a lanytol, nem kellett osztoznia. Privat iskolaba jar, ha tobb gyerek lenbe, akkor ez mar nem ferne bele valoszinuleg. (Pl 3. elektromos rollert, pedig az elso kettot is alig hasznalja, ezt nem en mondom, hanem a szomszed mondta igy szo szerint). Amit ker, megkap, amit nem ker, azt is megkap. Evente 3x nyaralnak kulfoldon. A hazban ket szoba van berendezve a gyereknek, mert ugye annyi cucca van, hogy egyben nem fer el.

A masik ok, hogy az Anyukanak volt egy fiatalabb testvere, a szulok sokat dolgoztak es o nagyon utalta, hogy mindig neki kellett ra vigyaznia, nem akarja, hogy a lanyanak ezt at kelljen elnie.

Utobbit meg is ertem felig, nem helyes a nagyobbikkal felneveltetni a kisebbiket, de nem kell ennek igy lennie, ez a szulokon mulik.

Folyamatosan erzem, hogy "elitel" bennunket, mert mi maskepp gondolkodunk. Anyagilag hasonloan allunk hozzajuk, nem panaszkodok. Ket gyerek van. Nem jarnak privat suliba, hanem allamiban vannak. Nem kapnak meg mindent, de nem a penz miatt, sot, szerintem igy is tul sok mindenuk van, mar direkt visszafogjuk magunkat, hogy oruljenek is tenyleg, amikor valamit kapnak es becsuljek meg.

Nyaralni mi is jarunk, de nem 3x a munka miatt, ennyi szabadsagunk nincs.

Nincs kulon gyerekszobajuk, bar hely lenne ra, de meg kicsik, eddig is egyutt voltak es nem is akarnak kulon lenni. De ha kerik, akkor nem lesz akadalya.

Amitol ez most elojott bennem: most varom a harmadik babat. Lassan latszani fog. Meg nem mondtam a szomszednak, mert tudom, hogy mit fog gondolni, mondani. Vegtelenul sajnalni fogja a gyerekeinket es hulyenek fog nezni bennunket.

Ti mit reagalnatok?

Felek, hogy egyszer elkuldom jo messzire, de annak sincs ertelme, hiszen gyakran talalkozunk, a gyerekek egyutt jatszanak, felesleges lenne haragban lenni.

Hosszu lett, ne haragudjatok es elore is koszonom a valaszokat!

2015. okt. 5. 07:43
 1/10 anonim ***** válasza:

Nem érdekelne a véleménye. Van, aki nagy családot szeretne, más meg jobban érzi magát úgy, ha egy gyereket nevel fel tisztességgel. Én nem foglalkoznék vele, hogy mit gondol. Mi is 3 babát tervezünk, és biztosan nem változtatnék ezen csak azért, mert a szomszéd szerint ez hülyeség. Nem a szomszédnak szülsz, neki nincs beleszólása a dologba. :)

Mondd meg neki, ha szóvá teszi, hogy te tiszteletben tartod, hogy ő csak egy gyereket vállalt, de legyen kedves, ő is tartsa tiszteletben, hogy ti több gyereket szerettetek volna. Ettől nem vagytok sem ostobák, sem felelőtlenek, ugyanolyan jó szülők vagytok (vagy még sokkal jobbak is), mint ők. Nem kell, hogy egyetértsen veled, de igenis, fogadja el, hogy ti így szerettétek volna és kész.

2015. okt. 5. 07:50
 2/10 anonim ***** válasza:
24%
Lehet, hogy ő úgy gondolja, a lánya mindent megkap (az elektromos rollertől kezdve a külföldi nyaralásig), de egy dolgot bizony soha nem kap majd, ami a te gyerekeidnek viszont mindig lesz: testvért.
2015. okt. 5. 07:52
 3/10 anonim ***** válasza:
95%

Én is egy gyerek párti vagyok, de nem szólok bele mások életébe. Azt viszont gyűlölöm, ha ezzel a szöveggel jönnek, amivel a 2-dik válaszoló. A testvér. Ugyan már. Többet ártasz vele a gyerekednek mint gondolnád. De hagyjuk.

Kedves kérdező, szerintem is kérd meg, hogy tartsa tiszteletben mások döntéseit, hisz nem vagyunk egyformák.

2015. okt. 5. 08:23
 4/10 aHermann ***** válasza:

Szia!

Hagyd figyelmen kívül a mondókájának ezen részét. Ő úgy gondolja, hogy elég 1 gyerek, de ti 3-mal érzitek teljesnek az életeteket. Ezt így el lehet mondani, és esetleg finoman közölni vele, hogy ezt a témát a jövőben hanyagoljátok.

Nem foglalkoznék a szomszéd véleményével, ez csak rátok tartozik.

Nálunk is 3 gyerkőc van, kicsi korkülönbséggel. Nálunk apukám húzta a száját, mikor mondtuk, hogy jön a harmadik gyerkőc, de aztán a pici talán a legnagyobb szíve csücske. A nagyokat is imádja.

Mi is sok mindent megvehetnénk a gyerekeknek, de nem tesszük, mert így is tele már minden szoba játékkal, a kertben is mindenféle játék. Emellett a legjobb játék, a pár forintos lufi, röptető, buborékfújó - ezekkel órákig elvannak.

Nyaralni 1x járunk, de emellett többször kirándulunk, és próbáljuk emlékezetessé tenni, nem rutinná. A nyári nyaralást, még most is emlegetik, meg emlékeznek a korábbi kirándulásokra is.

A fiunk meg legjobb barátjának a nagyobbik húgát tartja. (a picivel is jól kijön, de ő még csak 10 hónapos). Jó látni, hogy mindenkor ragaszkodnak egymáshoz (akár egy vita után már együtt hancúroznak). Van vita, de tudják, hogy ott a másik, akivel eltölthetik az időt.

Szóval ne foglalkozz vele, ne idegesítsd magad!

Boldog babavárást!

2015. okt. 5. 08:33
 5/10 anonim ***** válasza:

Egyszer udvariasan, de határozottan megmondanám, hogy teljesen megértem az ő álláspontját is, de ahogy a vallásban/politikában is eltérőek az egyes emberek álláspontjai, így a magánéleti döntésekben is.

Mondd meg, hogy számodra kezd terhes lenni az, hogy ő kritikus hangvétellel hozza fel a témát sokadszorra.

Megérted az álláspontját és szeretnéd, ha ez kölcsönös lenne, ezért innentől ne hangoztassa ezt. Megértetted, felesleges ismételgetnie, csak számodra okoz rossz érzést.

2015. okt. 5. 08:38
 6/10 anonim ***** válasza:
Szia! Ugyanazt gondolom, mint az 1-es válaszoló. Még annyit, hogy ha az udvarias kérés ellenére is állandóan ezt a témát hozza fel, akkor én átgondolnám, hogy a minimális helló-hellóra korlátozzam a kapcsolatunkat.
2015. okt. 5. 08:41
 7/10 anonim ***** válasza:

Miért kéne bármelyikőtöknek meggyőzni a másikat? Ő egy gyerekkel boldog, elégnek érzi, bolond lenne többet vállalni, ha tudja, hogy azt már nem bírná anyagilag (mert hiába keres jól, a színvonal akkor is csökkenne)

Te meg attól érzed jól magad, hogy sorra szülöd a gyerekeket és ott nyüzsögnek körülötted. Te boldog vagy a saját életeddel. (?)

Mindketten boldogok vagytok a saját életetekkel, miért is kéne a másikra erőszakolni a saját boldogságotokat?

Igazából ez a kinek mennyi a megfelelő gyerekszám mindig csak 2 emberre tartozik: apára és anyára. Köztük kell, hogy egyetértés legyen a témában, a többiek meg le vannak ejtve.

2015. okt. 5. 09:32
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

OFF: 3-as válaszadó, kérlek magyarázd el nekem, akár privátban is, hogy miért ártalmas a gyereknek a testvér? Őszintén érdekelne, mert annak ellenére, hogy 5 gyereket nevelek, még nem vettem észre, hogy kárukra vált volna.

ON: A szomszédasszonnyal nem az a baj, hogy egy gyereket akart, hanem az, hogy ezt megpróbálja másra is ráerőltetni. Nem sunnyognék a harmadik babával, elújságolnám neki a hírt. Ha fintorog, egyszer, de tényleg csak EGYSZER hosszasan elbeszélgetnék vele a saját elveimről, önrendelkezési jogomról. Ha felfogja, jó, ha nem, akkor maj nem a szomszéd egyszem kislányával fognak játszani a gyerekeid, mert ilyen emberrel nem érdemes kapcsolatban maradni.

2015. okt. 5. 09:33
 9/10 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat!

Isten ments, nekem eszemben sincs ot meggyozni. Csak siman annyit varnek el tole, hogy ne hozza fel a temat ujra es ujra, o ne akarjon engem meggyozni.

Van, hogy finoman terelek, volt, hogy megkertem, hagyja ezt, mert en maskepp latom a helyzetet. Ezutan picit meg is sertodott, kerult egy ideig.

Most meg en igyekszem ot kerulni. Mar telik be a pohar es attol tartok, hogy a kovetkezo eloadasanal elkuldom jo messzire.

Ebben csak az lenne a rossz, hogy mas szempontbol egesz jol kijovunk, normalis szomszedi kapcsolat van. A lanya is sokszor jon at az enyemekhez jatszani.

De lehet, hogy megis ez lesz az eredmenyes megoldas...

2015. okt. 5. 09:51
 10/10 anonim ***** válasza:

Teljesen igazad van, ha elkerülöd a "hölgyet". Vállaljon mindenki annyi gyereket, amennyit szeretne és felelősséggel fel tud nevelni.

Amúgy én egykeként kellett felnőjek (anyukám eü ok miatt nem tudott többet szülni), és egész életemben vágytam testvérre. Most is irígylem azokat, akiknek testvéreik vannak, főleg így, a szüleim halála után nagyon rossz, hogy semmi nem maradt a gyerekkoromból (unokatesók, százéves nagynénik nem pótolják a testvért, akárki akármit állít). Így én is azért küzdöttem, hogy legalább kettőt tudjak szülni. De hogy másokra ráerőltessem ezt a véleményemet, mindig távol állt tőlem. Viszont akárki akármit mond, és úgy gondoltam, a lányomnak jobb, ha van testvére (jövő hónapra várjuk a hugit egyébként).

2015. okt. 5. 10:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!