A férfiakat valóban jobban idegesíti a gyerekek sírása, hisztije, mint a nőket?
a férjem meg pont a baba sírástól volt ki a dac hiszti annyira nem zavarja...gondolom mert utóbbit lehet valahogy kezelni ha viszont egy baba sír a hasfájástól vagy mert nem tud aludni akkor azon csak az idő segít kb...
1es
Otthoni szituációban én jobban viselem mint a párom, de ha nem csak egy múló sírásról, hisztiről van szó, akkor nálam is hamar kiborul a bili..
Más gyerekével türelmesebb vagyok, de csak azért, mert tudom, hogy nem az én dolgom megnyugtatni a gyereket. Az enyémmel persze hogy érzékenyebb vagyok, hisz nekem kell megoldani a gondot. És itt nem a bánat vagy fájdalom sírásról beszélek hanem a hisztiről vagy nyűgösségről.
Nem vette, észre a lányunk babakorában nagy különbséget kettőnk közt, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem volt sírós baba, elkerült a hasfájás, sokat kellett vele foglalkozni, de ha lekötöttük, akkor jól érezte magát.
Most 2,5 éves, a dackorszakos hisztinél én vagyok türelmesebb, én próbálok többször dűlőre jutni vele (mert egész sokszor lehet amúgy), a férjemnél hamarabb betelik a pohár. Félreértés ne essék, nem kiabál vele vagy ilyesmi, csak ő hamarabb mondja azt, hogy oké, akkor hisztizzél, befejeztem, nem fogsz velem szórakozni.
(értem ezt olyan komoly szituációkra, mint pl. a rózsaszín kulacsa épp a mosogatógépben, neki nem jó a sárga. apja kétszer elmondja, hogy drágám, a másik a mosogatógépben van, most ebből lehet csak inni. ha tovább hisztizik, megtölti neki a sárgát, lerakja elérhető helyre, és otthagyja a gyereket azzal, hogy ez van, ha szomjas leszel, majd iszol belőle. amúgy többnyire én is ezt teszem, csak pár perccel tovább próbálom elmagyarázni, hogy a sárga ugyanolyan jó).
Más gyerek bőgésével régen úgy voltam, hogy idegesít, mióta van nekem is, csak szimplán örülök, hogy nem za enyém bőg :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!