Próbaidő alatt elküldhetnek?
Autógyárban fogok dolgozni, vagyis szerettem volna. A tesztírásom sikeres lett, munkaruhát egyéb eszközöket megkaptam. Holnaptól kezdődne a 10 nap betanulási idő. Csak hogy ma egy hete hogy késik a menstruációm. Tesztelni még nem teszteltem ugyanis idegen környéken vagyunk a párommal és még nem volt időnk felfedezni a helyet. Időpontot jövőhét péntekre kaptam a nőgyógyásztól.
Szerintetek ha terhes vagyok azonnal elküldenek a munkahelyemről?
Mennyi a próbaidőd?
Volt korábban munkahelyed vagy ez az első?
Elküldhetni elküldhetnek, próbaidő alatt nem kell indokolni. Tőlünk próbaidő alatt küldtek el olyanokat is, akikről csak pletykáltak, hogy el akarnak menni hosszú táppénzre. Vigyázz kinek mit mondasz.
De ha ki tudod húzni a próbaidőt akkor nincs gond, feltéve ha volt korábban munkaviszonyod vagy a tanulmányaidból tudsz 180 napot beszámítani. Táppénzre is csak annyit mehetsz amennyi időt eddig dolgoztál.
Másrészről pedig az első hetekben nem biztos, hogy megmarad a magzat, így a 12. hétig felesleges lenne róla beszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!