Fél évig nem dolgoztam, munkanélkülin voltam, most kezdtem el dolgozni az új munkahelyemen.1 hetet dolgoztam és kiderült, hogy 1,5 hónapos terhes vagyok! (1. baba) Egy élelmiszerláncnál dolgozok eladó-és pénztárosként. Próbaidő alatt elküldhetnek?
Várjam meg a munkaszerződést és utána jelentsem be, h babát várok?
Ha most kiderülne és elküldenének,akkor mennyi pénzt kapnék terhesség alatt? Gondolom,ha munkahelyről megyek szülni,akkor többet...
Segítségeteket előre is köszi! M.
Ha a határozatlan idejű a szerződésed, akkor jó! Nyugodtan várd meg míg lejár a próbaidőd. Amúgy mennyi most a próbaidő? 3, 4 vagy 6 hónap?
Én a 6. hónap végéig tudtam titkolni a terhességemet.
Próbaidő alatt el küldhetnek, el is fognak, ugyhogy szerintem ha minden ok akkor húzd ki a próbaidőt.
Köszönöm a segítséget!
Nálunk 3 hónap a próbaidő és állítólag határozatlan lesz a szerződés. Mindenképpen meg szeretném várni a 3 hónapot,mert a 25.000.- valóban nem sok,sőt.... most 118 br.-ba vagyok 6 órába.
Próbaidő alatt nem elküld hanem nem véglegesít arra senkit nem kötelezhetnek.
Mondjuk nekem egy kicsit bocs de sántít a sztori. 6 hónap munkanélküli nincs max 3 hónap. Szülés pillanatában meglesz a min. 365 munkanapod az elmúlt 2 évben mert ha nem akkor ugyan úgy csak gyes jár.
Terhesség alatt munkanélküliként semmi sem járna, mivel passzív táppénz évek óta nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!