Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Fél évig nem dolgoztam,...

Fél évig nem dolgoztam, munkanélkülin voltam, most kezdtem el dolgozni az új munkahelyemen.1 hetet dolgoztam és kiderült, hogy 1,5 hónapos terhes vagyok! (1. baba) Egy élelmiszerláncnál dolgozok eladó-és pénztárosként. Próbaidő alatt elküldhetnek?

Figyelt kérdés

Várjam meg a munkaszerződést és utána jelentsem be, h babát várok?

Ha most kiderülne és elküldenének,akkor mennyi pénzt kapnék terhesség alatt? Gondolom,ha munkahelyről megyek szülni,akkor többet...

Segítségeteket előre is köszi! M.

2014. júl. 17. 15:56
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
59%

Nemrég járt a téma az AB-nál és érvénytelenítették a bejelentési kötelezettséget, a terhesség első napjától védettnek számít a várandós nő.

DE! Próbaidő alatt indoklás nélkül felmondhatnak, így addig titkolnám a helyedben. Utána viszont érdemes bejelenteni, mert egyébként rosszhiszeműségre hivatkozva munkajogi vitába keveredhetsz a munkáltatóddal.

2014. júl. 17. 19:34
 12/12 anonim ***** válasza:

# 10/11

Sehogy máshogy nem lehet minthogy keresel normális bejelentett munkát, ha szülés pillanatában nincs élő munkaviszonyod sem tgyás sem gyed nem jár, csak a 25 ezres gyes.

3 hónapos segély viszont nem számít biztosítási időnek azzal számolj, bárha terhes vagy már mindegy.

2014. júl. 17. 20:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!