Fél évig nem dolgoztam, munkanélkülin voltam, most kezdtem el dolgozni az új munkahelyemen.1 hetet dolgoztam és kiderült, hogy 1,5 hónapos terhes vagyok! (1. baba) Egy élelmiszerláncnál dolgozok eladó-és pénztárosként. Próbaidő alatt elküldhetnek?
Várjam meg a munkaszerződést és utána jelentsem be, h babát várok?
Ha most kiderülne és elküldenének,akkor mennyi pénzt kapnék terhesség alatt? Gondolom,ha munkahelyről megyek szülni,akkor többet...
Segítségeteket előre is köszi! M.
Nemrég járt a téma az AB-nál és érvénytelenítették a bejelentési kötelezettséget, a terhesség első napjától védettnek számít a várandós nő.
DE! Próbaidő alatt indoklás nélkül felmondhatnak, így addig titkolnám a helyedben. Utána viszont érdemes bejelenteni, mert egyébként rosszhiszeműségre hivatkozva munkajogi vitába keveredhetsz a munkáltatóddal.
# 10/11
Sehogy máshogy nem lehet minthogy keresel normális bejelentett munkát, ha szülés pillanatában nincs élő munkaviszonyod sem tgyás sem gyed nem jár, csak a 25 ezres gyes.
3 hónapos segély viszont nem számít biztosítási időnek azzal számolj, bárha terhes vagy már mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!