Miért tolnak minden túl a mai szülők?
"Egyszerű oka van: a gyerek magánélethez való joga, amit a szülő köteles megvédeni"
"Szerintem intelligens ember nem kérkedik a pénzével"
Ott a pont mindkettőnél!
Amúgy az első válaszoló által felvetett magánélethez való jog mintha sok szülőnek fullra eszébe sem jutna. Kíváncsi vagyok, hány szülő kérdezte már meg eddig a gyermekét, hogy felrakhatja-e a róla készült fotót. Ha pedig még olyan kicsi a gyermek, hogy még engedélyt sem tud erre adni? Akkor meg evidens a válasz...volt már évtizedekkel későbbi per, mikor személyiségi jogok megsértése miatt szépen beperelte a gyermek a saját szüleit.
Mert ha ugy allitjak be az eletuket amilyen nem is (boldogsag, jolet stb..) akkor egy ido utan talan maguk is elhiszik. A kulso visszaigazolasokbol (sok like) keresnek valami pozitivat hatha az megerositi oket abban hogy micsoda irigylesre melto fenyes eletuk van. Kozben pedig egy nagy kula es kamu az egesz!
En borzalamsan szanalmasnak tartom ezt. Nem egy ismerosom csinalja. Mai napig nem ertem mire jo ez a kepmutatas. Felfordul tole a gyomrom. Ezekbol par mar torlodott vagy leallitottam a kovetest. Ezt a hazugsag halmaz tenyleg irritalo.
Nekem nincs sziksegem semmilyen visszaigazolasra mert nekem tenyleg jo eletem van. Halistennek!
Én szétválasztanám a 2 dolgot. Nem érzem "túltolásnak", ha valaki fotóztat vagy rengeteg képet készít szülinapon, Karácsonykor, ünnepnapokon. A feliratos bodyt, tüll szoknyával sem, mivel azt el lehet tenni emlékbe. Ez mindaddig nem túlzás, amíg ezt valaki saját magának, ill. a családjának készíti, emlékül vagy csak szórakozásból, esetleg hobbiból.
Attól a ponttól, hogy ezek a fotók felkerülnek a fészbukra vagy bármilyen más felületre, már "túltolásnak" tartom.
Egyébként én azt tapasztalom, hogy a legnagyobb gyerekkel, egyebekkel lájkvadész ismerőseimmel nyilvánvaló gondok vannak. Tudom, hogy a pasinak nincs rendes munkája, a feleség nem akarta a gyereket, a ház, amiben laknak egy csak nyáron megközelíthető, isten háta mögötti faház, abból is a szuterénes fajta, közvilágítás nélkül, stb. A pasi akresszívan ordibál a csajjal, az első feleségét is megverte, akinél nem mellesleg itthgayott 3 gyereket, de csinált másnak egy negyediket, stb.
Mégis tele van a facebook azzal, hogy milyen kilátás van a házból, amit gondosan nem fotóznak le, enhogy látszódjon, és hogy milyen gyönyörű az életük stb.
Olyan ismerőseim, akiknek pedig a családi életük és az anyagi helyzetük is rendben van, nem tolják tele nyilvánvaló lájkvadász hülyeségekkel az életükről a facebookot. Hiszen aki nem akar kompenzálni, mert nincs mit, az nem is teszi. Kit érdekelnek a lájkok? Jobb lesz attól az élet vagy változik a helyzet?
20-as válaszoló voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!