Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért tolnak minden túl a mai...

Miért tolnak minden túl a mai szülők?

Figyelt kérdés
Folyamatos fotózások, szülinap, húsvét, Karácsony, Anyáknapja nem maradhat el profi fotók nélkül. 10 ezer forintos születésnapi torta és feliratos body tüllszoknyával az 1 évesnek, természetesen mű környezetben. Egyenpólós családi fotók állandóan. Mire jó ez? Mit akarnak mutatni ezzel az emberek, vagy mit kompenzálnak? Ti nem unjátok ezt a kamu facebook világot?
2018. szept. 2. 07:57
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
96%

"Egyszerű oka van: a gyerek magánélethez való joga, amit a szülő köteles megvédeni"

"Szerintem intelligens ember nem kérkedik a pénzével"

Ott a pont mindkettőnél!

Amúgy az első válaszoló által felvetett magánélethez való jog mintha sok szülőnek fullra eszébe sem jutna. Kíváncsi vagyok, hány szülő kérdezte már meg eddig a gyermekét, hogy felrakhatja-e a róla készült fotót. Ha pedig még olyan kicsi a gyermek, hogy még engedélyt sem tud erre adni? Akkor meg evidens a válasz...volt már évtizedekkel későbbi per, mikor személyiségi jogok megsértése miatt szépen beperelte a gyermek a saját szüleit.

2018. szept. 2. 12:21
 22/33 anonim ***** válasza:
73%

Mert ha ugy allitjak be az eletuket amilyen nem is (boldogsag, jolet stb..) akkor egy ido utan talan maguk is elhiszik. A kulso visszaigazolasokbol (sok like) keresnek valami pozitivat hatha az megerositi oket abban hogy micsoda irigylesre melto fenyes eletuk van. Kozben pedig egy nagy kula es kamu az egesz!

En borzalamsan szanalmasnak tartom ezt. Nem egy ismerosom csinalja. Mai napig nem ertem mire jo ez a kepmutatas. Felfordul tole a gyomrom. Ezekbol par mar torlodott vagy leallitottam a kovetest. Ezt a hazugsag halmaz tenyleg irritalo.

Nekem nincs sziksegem semmilyen visszaigazolasra mert nekem tenyleg jo eletem van. Halistennek!

2018. szept. 2. 13:07
 23/33 anonim ***** válasza:
81%

Én szétválasztanám a 2 dolgot. Nem érzem "túltolásnak", ha valaki fotóztat vagy rengeteg képet készít szülinapon, Karácsonykor, ünnepnapokon. A feliratos bodyt, tüll szoknyával sem, mivel azt el lehet tenni emlékbe. Ez mindaddig nem túlzás, amíg ezt valaki saját magának, ill. a családjának készíti, emlékül vagy csak szórakozásból, esetleg hobbiból.

Attól a ponttól, hogy ezek a fotók felkerülnek a fészbukra vagy bármilyen más felületre, már "túltolásnak" tartom.

2018. szept. 2. 13:11
 24/33 anonim ***** válasza:
100%
Igazad van, de ezeken én még túl tudok lendülni. Azon viszont egyáltalán nem, amikor látszik, hogy az anya retusálta a gyerekeről készült képeket. Azon meg pláne, amikor a kislányokat úgy öltöztetik fel, hogy szinte szexuális kisugárzása lesz a gyereknek. Térdzokni miniszoknyával, amiből csak a combja látszik, ujjatlan toppal. Egyre több ilyet látok, ez már túl megy nálam a határon.
2018. szept. 2. 13:28
 25/33 anonim ***** válasza:
100%
A gyépések hadd nézegessék, én kivezetem mindet, aki nem közeli rokon vagy barát, plusz a maradékból azokat, akiknél közeliek reagálnak a legritkábban, nyilvánvaló a lájkoholizmus.
2018. szept. 2. 14:04
 26/33 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként én azt tapasztalom, hogy a legnagyobb gyerekkel, egyebekkel lájkvadész ismerőseimmel nyilvánvaló gondok vannak. Tudom, hogy a pasinak nincs rendes munkája, a feleség nem akarta a gyereket, a ház, amiben laknak egy csak nyáron megközelíthető, isten háta mögötti faház, abból is a szuterénes fajta, közvilágítás nélkül, stb. A pasi akresszívan ordibál a csajjal, az első feleségét is megverte, akinél nem mellesleg itthgayott 3 gyereket, de csinált másnak egy negyediket, stb.

Mégis tele van a facebook azzal, hogy milyen kilátás van a házból, amit gondosan nem fotóznak le, enhogy látszódjon, és hogy milyen gyönyörű az életük stb.

Olyan ismerőseim, akiknek pedig a családi életük és az anyagi helyzetük is rendben van, nem tolják tele nyilvánvaló lájkvadász hülyeségekkel az életükről a facebookot. Hiszen aki nem akar kompenzálni, mert nincs mit, az nem is teszi. Kit érdekelnek a lájkok? Jobb lesz attól az élet vagy változik a helyzet?

20-as válaszoló voltam.

2018. szept. 2. 14:32
 27/33 anonim ***** válasza:
0%
Ha megengedhetik maguknak, akkor miert ne? Nem artanak vele senkinek. Attol, mert masnak tobb van, nekem nem lesz kevesebb. Bizony, van aki azt a 10 ezer forintot egy ora alatt (vagy kevesebb) megkeresi. Miert ne vehete 10 ezres tortat? Nem kell irigykedni, megbetegit.
2018. szept. 2. 14:39
 28/33 A kérdező kommentje:
Utolso: Tényleg ilyen nehéz felfogni, hogy itt egyáltalán nem a pénzről van szó?
2018. szept. 2. 14:51
 29/33 anonim ***** válasza:
80%
Ha nem pénz nekik, nem baj ez. De én pl januárban voltam hivatalos egy rokon gyerekének első szülinapjára. A rokon külön jelezte, hogy csak pénzt fogadnak el ajándékként, mert sokba került a zsúr. Két torta volt, egyikből sem ehetett a pici, mert marcipános volt, és a cukirucit sem szabadott bekoszolnia. A mamánál lett megtartva, mert a házuk 100nm koszból áll. A fbra röpködtek a képek, milyen király volt a buli... stb. A szülők elégedettek voltak, a gyereket gyakorlatilag eszközként használták fel, hogy olyat mutassanak, amire nekik nem telik. Én sajnáltam a kislányt, de ez az én véleményem. Jobban örült volna egy koszolható ruhának, ehető tortának, és játékoknak, mert őt még nem érdekli, hogy mit gondolnak az emberek.
2018. szept. 2. 15:03
 30/33 A kérdező kommentje:
29-es, nagyon szépen leírtad, pontosan így látom én is. Ez az egész nem a gyerekről szól, hisz neki nem kell a 2 emeletes unikornisos csillogós torta, neki nem kell a kényelmetlen feliratos cuki ruci, és ez az egész körítés nem kell. Normális, boldog szülőkre lenne szüksége. De a normális ruhában, normális Anya által sütött torta (vagy cukrászdai, tök mindegy, de nem toronyórás láncos) , a normális lakásban normálisan eltöltött születésnap egyszerűen már nem facebook kompatibilis, az már nem menő, nem lehet feltenni ilyen életszagú képeket. (Egyesek szerint) Én tök boldog voltam gyerekkoromban az otthoni játszós ruhámban, finom ételekkel, finom süti illatokkal, jó filmekkel, jó programokkal eltöltött születésnapomon, vagy Karácsonykor. Persze minket is felöltöztettek szépen, ha mentünk valahová, de akkor sem volt túltolva ez az egész..
2018. szept. 2. 15:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!