Hogy lehetnek már ilyen szülők? Miért a gyerekkel tolnak ki?
Unokatestvéremről és a családjukról van szó. Jó igaz nem tartozik rám, de sokszor szoktak idejönni, és itt is hallgathatom a vitájukat.
Az a helyzet, hogy van nekik egy 6 éves kisgyerekük. Unokatesóm meg a felesége már nagyon nem bírják egymást, állandóan veszekednek, versengenek egymással, és sajnos a gyerek van a célkeresztben.
Ezalatt azt értem, hogy unokatesóm is, meg a felesége is(gyerek anyja) tömi a gyerek fejét minden hülyeséggel, próbálják a másik ellen fordítani / hangolni, állandóan kérdezgetik tőle, hogy "Kit szeretsz jobban? Miért szereted őt jobba?" meg hogy "Engem szeress jobban mert ő ilyen-olyan-amolyan"
Nem azért, de egy 6 éves gyereket hogyan lehet már arra kényszeríteni, hogy válasszon a 2 szülője közül? Nem evidens, hogy mind a kettőt szereti?
Beszélgetés már abszolúte nem használ, mert unokatesóm is kérte, hogy segítsek. Én tényleg sajnálom azt a kisgyereket, mert már látszik rajta, hogy érzelmileg nagyon instabil.
Miért csinálják ezt?
Mit tennétek?
Ismertek hasonló helyzeteket?
Kb hasonló korú lehettem, amikor egyszer anyám nekiszegezte a kérdést. Már akkor éreztem, hogy ez övön aluli, úgyhogy mondtam, hogy apámat. Anyám visszakérdezett, hogy miért. Mondtam, hogy azért, mert ő nem tesz fel ilyen buta kérdéseket és nem kényszerít ilyen helyzetbe.
Többet nem kérdezte meg :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!