Miért igazságtalanak a szülők a gyerekkel? Miért van ez igy
Igazat adok Neked,valószínűleg nem te látod rosszul a dolgokat.Erre csak 1 megoldás van,ha még 1x megpróbálsz velük nyugodtan(!) leülni hármasban és elmondani nekik ugyanezt,amit ide nekünk leírtál.Azért eléggé sajnállak :(
Nem te vagy az első olyan,akinél azt látom,hogy a legrendesebb gyerek kapja a legkevesebbet...nem értem miért van ez így.A legjobb barátnőméknél is ugyanez volt a helyzet,még a szüleim is észrevették(mert a szüleink is ismerték egymást)úgyhogy tényleg tudom,hogy sokszor nem a gyerek látja rosszul.
21/L
A helyedben mostantól kezdve 2 hónapig rendszeresen vezetnék egy listát arról, hogy mit adnak a szülők neked és mit a testvéreidnek. Őszintén írj bele mindent, ne tegyél hozzá és ne vonj el belőle - aztán dugd nyugodtan az orruk alá.
Kicsit szélsőséges megoldás, de a tényeket még ők sem hazudtolhatják meg. Te pedig elmondhatod, hogy mindent megtettél.
Különben, ne próbáld megérteni, miért ilyenek. Náluk is igazságtalanság van, de már nem is érdekel miért...
Szerintem az lehet a baj, hogy te vagy a legkisebb. A kicsit nem veszik észre valahogy. A nagyoknak a gondjai valahogy igaziak, de a kicsi, az még gyeerek, majd ráér, várja csak ki a sorát.
Azt javaslom, először is vedd nagyító alá a szüleiddel való kapcsolatodat. Szoktatok-e beszélgetni, ismereitek-e egymást úgy közelről. Ha úgy gondolod, hogy nem, akkor próbálj javítani. Kezdeményezz beszélgetéseket, stb, és akkor lesz alkalmad a magad ügyeit is felvetni, elmesélni, először csak úgy mint érdekességeket. Csak mintha jelentkeznél, hogy hahó, én is itt vagyok. És persze kérdezgess az ő dolgaikról, meg a testvéreid dolgairól is, mert a kapcsolat akkor jó, ha legalább kétoldalú.
Aztán föl lehet majd vetni a kéréseket, de nem úgy, hogy összehasonlítod a tesóiddal, hanem csak magadról beszélj. Hogy szeretnél ezt, vagy azt, és szeretnéd, ha adnának rá pénzt. Próbáld meg nem éreztetni sem a duzzogást, sem az irigykedést, hanem csak objektíve magadról.
Előre tervezd el a beszélgetést, miket kérdezel, és próbáld kigondolni, hogy miket fognak válaszolni, és majd hogyan folytatod. Ha elsőre nem sikerül, akkor majd legközelebb újabb nekifutás. És ha megemlíthetném ..szeretettel.
Mondd azt hogy szerencsejáték tartozásod van:))
de tényleg, lehet hogy rájuk kéne ijeszteni, csak hogy elgondolkodjanak azon, milyen mázlijuk is van veled, hogy rendes vagy.
Például véletlenül hagyd nyitva a számítógépet ennél az oldalnál? Hátha észre veszik a dolgot.
ahogy leírod biztos szeretnek téged, úgyhogy nem értem én se a dolgot, mondjuk nálunk mindig egyenlően vagy szükség szerint voltak elosztva az ilyesmik, szóval nem tudom miért csinálhatják ezt, valószínőleg nem szándékosan, illetve lehet, hogy te is kicsit másképpen látod a 100ezrek se biztos, hogy olyan sok, majd meg tudod, ha saját családod lesz.
Lehet hohy tényleg nem látsz bele a dolgokba különélni, a munkádhoz felszerelést venni nagyon drága.
Az én tesom szerelő egy maszek cégnél és mi is folyton öt támogatjuk kocsit kellet neki venni hogy ne csak kisegitő legyen a cégnél, szerszámokat, a lakását felújitani, felszerelni, ő is keres és be is száll a költségekbe de egyedül nem tudná megoldani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!