Fennáll a veszélye annak, hogy ha az egyik szülő nem az anyanyelvén beszél a gyerekhez rossz kiejtés/beszédhiba alakul ki?
Figyelt kérdés
2018. szept. 1. 21:22
11/11 anonim válasza:
A kérdést így is - úgy is lehet érteni. Szerintem jó az, ha a szülő a saját anyanyelvén szól a gyerekéhez. Ha különböző nyelvűek a szülők, akkor mindkettő a sajátján. De az fontos, hogy adott személy csak 1 nyelven beszéljen hozzájuk, következetesen, ezt előre el kell dönteni. Ilyen esetben lehet a gyereknek akár két "anya"nyelve is (tehát két elsődleges nyelve) is. Sokak szerint ez előny, de valaki szerint hátrány. De szerintem ha tényleg következetesen csinálják, akkor nem kellene gond legyen. Viszont amit nem kellene szerintem, hogy a szülő olyan nyelven beszéljen a gyerekeihez, amit nem tud kiválóan beszélni, mert akkor tényleg lehet beszédzavar!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!