Dadogás, beszédzavar, beszédhiba ellen? Bővebben lent
sziasztok, 24 éves nő vagyok, és ha valaki ismer jó logopédust, beszédtanárt Zala megyében, kérem, írja meg! Viszont szeretnék segtséget is, ha esetleg nem ismertek a környéken ilyen személyt..
bővebben: amióta az eszemet tudom, soha nem tudtam megfelelően beszélni emberek között, de ez nem csak a stressztől van, mert közeli barátok között is előfordul, sőt, ha magamnak olvasok fel ( pl szótanuláskor szavakat, mondatokat), akkor is. Nemcsak, hogy dadogok, hanem egyszerűen megakad a nyelvem mondat közben, egy szó kiejtésénél, és sokszor már úgy érzem magam, mintha értelmi fogyatékos lennék emiatt. Nagyon ciki, de van hogy egy kicsit a nyálam is kifolyik. Gyerekként rengeteget cikiztek a beszédem miatt, gondolom, ez is hozzájárulhatott, hogy rögződött ez. Vagy nem tudom. Mindenesetre nagyon zavar, hogy szeretem a társasgot, szeretek új emberekkel ismerkedni, de emiatt egyszerűen nem tudok. Valaki ötlet, segítség? Köszönöm előre is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!