Tanácsokat kérnék ezzel kapcsolatban?
Párommal első kisbabánkat várjuk és nagyon hosszú idő után, úgy tűnik sikerült egy nevet találnunk ami mindkettőnknek tetszik. Névnap dátum nagyon jó, név jelentése nagyon jó, cuki becenév, tehát számunkra tökéletes.
És tényleg nagyon nehezen ment a választás, teljesen eltér az ízlésünk nevek terén, szóval úgy kb 26 hétbe tellett ez a folyamat. Hamar el is mondtuk nagyszülőknek, nagynéninek, barátoknak és jött a pofon: nem tetszik szinte senkinek. Az a név, amit választottunk erősen vallási eredetű, és mindenki ezen akadt fent. Azt mondták, ki fogják közösíteni emiatt, hátrányban lesz mert zsidó név stb.
És most én személy szerint elbizonytalanodtam, hogy ha ennyi mindenkinek nem tetszik akkor érdemes-e ezt a nevet adni a fiunknak, nem akarunk vele kitolni
De nekünk nagyon tetszik, s ha nem ezt a nevet adjuk neki, akkor mit?
Két nevet nem szeretnénk neki adni, nem is igazán tudom mi illene ehhez a névhez..
Szóval, nálatok számított névadásnál más véleménye? Vagy ti mit tennétek?
Számít egyáltalán a mai világban, hogy az adott név milyen eredetű?
Tényleg hátrányban lesz a gyermekem mert zsidó nevet kap?
Nekem se tetszik az Ezekiel, de nm is nekem kell h tetszen!
Hogy beceznetek?
"Ezekiel bacsi" is fura nekem....
Az en fiamnak is zsido neve van (Aron), de en csak magyar vagy zsido eredetu nevet fontoltam meg, ez kikotes volt nalam.
Jah, es senkinek nem tetszett a csaladban, de tokre nem erdekelt :D
Zekinek becéznénk.
:) Nekünk is Áron lett volna eredetileg egyébként, de útközben született egy unokateso :)
No, a Zeki az tok jo, ugy nagyon tetszik, talan meg a Zeki bacsi is jo!
Ha ugy erzitek vegre megtalaltatok a nevet, ne adj masok velemenyere!
Aronnal az volt a bajom, h tul sok van belole, de parom nem engedett belole, ezert mi is adtunk egy, masodik, ritkabb keresztnevet ;)
"a nagyszülők javaslata (Dávid, Péter) szintén vallásos..."
Ezekkel a nevekkel ugyanaz a helyzet, amire az előző (9.) válaszomban utaltam.
Az első Ó-, a második Újtestamentum-beli név.
Csak a nagyszülőknek ezek már megszokottabbak.
Ezért nem érdemes az idősebb generációra hallgatni (mondom ezt úgy, hogy én sem vagyok mai csirke), mert semmi nem lesz jó nekik, amit nem az ő korukban használtak, vagy amelyek akkor voltak divatosak.
Az biztos, hogy én nem fogok beleszólni a gyerekeim névválasztásába, legföljebb ha tetszik helyeslek.
Ők fogják elnevezni és felnevelni a gyerekeiket, én meg elfogadom az ő választásukat.
Ha már ebbe is beleszólnak, mi lesz, amikor megszületik a kisfiú?
Ragaszkodni fognak az anyagból készült pelenkához, és semmi nem lesz jó, amit és ahogy ti csináltok?
" ha nem ezt a nevet adjuk neki, akkor mit?"
Hát akkor maradjatok ennél. Amúgy úgy tudom, a Dani is zsidó név. Sok Dániel van, bennem pl kellemes érzeteket kelt ez a név.
Amúgy állítólag a nevét a gyerek rezgi át. Szóval nem véletlenül erre esett a választásotok.
Szóval ha nagyon erős , egyértelmű érzésetek van ezzel a névvel kapcsolatban, hogy más nem tetszik, minden többi név kiesett, csak ennek tudjátok/ nátok elképzelni a gyereketeket, akkor maradjatok ennél szerintem nyugodtan. Ha nem valami nagyon kiforgatható, pl Orália, vagy Kandida, vagy ilyesmi, akkor szerintem nem kell aggódnotok. Szal, hogyha nem ilyen picit aggályos pl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!