Nagycsaládosok vagy nagy családot tervezők ti nem akadtok ki ha ezt kérdezik? Részletek lent
Azt már az elején le kell írnom, hogy nagy családban nőttem fel, mindig is 3 gyermeket akartam és hála Istennek találtam egy olyan férjet, aki teljesen ugyanígy gondolkodik.
10 éve vagyunk együtt a párommal, 5 éve vagyunk házasok, már van egy gyermekünk most munkálkodunk a másodikon, és legalább 3-at szeretnénk.
Szóval a sztori, ma találkoztam egy régi ismerősemmel, beszélgettünk, mondta hogy tesót akrnak, mondtam, hogy mi is sőt mi 3 gyerkőcre gyúrunk, erre megszólal "jaaa....felvettétek a CSOK-ot?" Hirtelen meg sem tudtam szólalni, majd neki is elmondtam hogy mindig is, még jóval a CSOK előtt 3 gyereket terveztünk, de amúgy igen felvettük.De most komolyan egyrészt köze nincs senkinek, hogy felvettük-e vagy sem, másrészt nehogymár nekem kelljen magyarázkodni hogy miért akarok több gyereket, én sem fikázok senkit mert "csak" 2 gyereke lesz/van.Több ismerősöm is panaszkodott erre, hogy sokan megszólják mert nagycsaládot szeretnének, erre mások ráhúzzák a bélyeget, hogy csak a CSOK miatt.
Én nem amiatt akarok szülni 3-at, de ha valaki csak a pénz miatt szül termeszetesen nem szép dolog, de senkinek semmi köze hozzá.
Felháborít, hogy ilyen az emberek hozzáállása a nagycsaládosokhoz, vagy akik azt terveznek.Ti mit gondoltok?Ért már ezzel kapcsolatban negatív élmény titeket?
Nekem is 3 gyerkőc van,igaz az élet hozta így.Mivel a nagy már felnőtt mire a 3.született így nem részesültünk a nagycsaládosok kedvezményeiben.
Persze nem is ezért lett 3,de én is kaptam már ilyen kérdést.Nem kell vele törődni.
Ugyan, ezen nem szabad idegeskedni... én meg önző dög vagyok <=> senki nem fogja rám nyitni az ajtót öregkoromban (igen, ezt így egyszerre... :D), és majd jól meg fogom bánni, hogy nem akartam gyereket, de akkor már késő lesz, csak várjam ki.
Amúgy eddig két személyes kedvencem van, a “hogy gondoltam én ezt, hogy óvónő vagyok saját gyerek nélkül” (mert a szülés nyilván felülírja a pszichológiai, gyermeklélektani/fejlődéslélektani tanulmányokat, és persze a tapasztalatot is), ill. a “de akkor te most azért csinálod, hogy szivasd a gyerekeket?” (A “logika”: mert aki nem akar sajátot, az nyilvánvalóan csakis gyerekgyűlölő lehet...)
Szóval a lényeg, hogy bármit csinálsz/nem csinálsz, bármennyi gyereket vállalsz/nem vállalsz, úgyis kapni fogsz (màr csak imádott kormányunk kommunikàciójának köszönhetően is...).
Ha van sapka, az a baj, ha nincs, akkor az.
Mi az ötödiket várjuk. Már senki se kérdez rá, hogy a szocpol/csok miatt e :D Egyszerűen szimplán hülyének néznek.
Diplomás, dolgozó emberek vagyunk, így érezzük jól magunkat, ez az életünk, senkit se kértünk még hónap végén hogy segítsen ki.
A csok nagyon klassz, mi nem használtuk, mert még az előző szocpollal vettük 2 gyerekre a házat, azóta pedig kifizettük.
Sajnos az emberek mindig találnak vmit amin csámcsogni lehet, mindegy , hány gyereked van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!