Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nagycsaládosok vagy nagy...

Nagycsaládosok vagy nagy családot tervezők ti nem akadtok ki ha ezt kérdezik? Részletek lent

Figyelt kérdés

Azt már az elején le kell írnom, hogy nagy családban nőttem fel, mindig is 3 gyermeket akartam és hála Istennek találtam egy olyan férjet, aki teljesen ugyanígy gondolkodik.

10 éve vagyunk együtt a párommal, 5 éve vagyunk házasok, már van egy gyermekünk most munkálkodunk a másodikon, és legalább 3-at szeretnénk.

Szóval a sztori, ma találkoztam egy régi ismerősemmel, beszélgettünk, mondta hogy tesót akrnak, mondtam, hogy mi is sőt mi 3 gyerkőcre gyúrunk, erre megszólal "jaaa....felvettétek a CSOK-ot?" Hirtelen meg sem tudtam szólalni, majd neki is elmondtam hogy mindig is, még jóval a CSOK előtt 3 gyereket terveztünk, de amúgy igen felvettük.De most komolyan egyrészt köze nincs senkinek, hogy felvettük-e vagy sem, másrészt nehogymár nekem kelljen magyarázkodni hogy miért akarok több gyereket, én sem fikázok senkit mert "csak" 2 gyereke lesz/van.Több ismerősöm is panaszkodott erre, hogy sokan megszólják mert nagycsaládot szeretnének, erre mások ráhúzzák a bélyeget, hogy csak a CSOK miatt.

Én nem amiatt akarok szülni 3-at, de ha valaki csak a pénz miatt szül termeszetesen nem szép dolog, de senkinek semmi köze hozzá.

Felháborít, hogy ilyen az emberek hozzáállása a nagycsaládosokhoz, vagy akik azt terveznek.Ti mit gondoltok?Ért már ezzel kapcsolatban negatív élmény titeket?

2018. aug. 15. 11:23
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
70%
Nem akadunk ki. 4 gyerek a terv (de ha több, az se baj), a csokot kettőre vettünk fel, amikor a másodikat vártam. Ugyanolyan támogatás, mint a gyed vagy a csp, arra se szól be senki... 😊 Nem stresszelünk marhaságokon, sok gyerekkel nem is szabad. 😊
2018. aug. 15. 12:12
 12/15 anonim ***** válasza:
87%
Mi most várjuk az ötödiket, még csak a csok-ot sem vettük fel :D pont nem érdekel, ki mit gondol... A két nagyobb gyereknek fizetjük a lakaselotakarekossagot, ők 18 és 16 évesek. A kicsiknek is lesz, de nem aktuális. Dolgozunk, dolgoztunk is mindig mind a ketten. Engem ha valaki megkerdez csak annyit mondok hogy kértem tőled már kenyérre valót? A férjem azt szokta mondani, hogy imád "élesbe vadászni" azért van ennyi gyerekünk, természetesen mind tervezett volt :)
2018. aug. 15. 12:27
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is 3 gyerkőc van,igaz az élet hozta így.Mivel a nagy már felnőtt mire a 3.született így nem részesültünk a nagycsaládosok kedvezményeiben.

Persze nem is ezért lett 3,de én is kaptam már ilyen kérdést.Nem kell vele törődni.

2018. aug. 15. 12:55
 14/15 anonim ***** válasza:
93%

Ugyan, ezen nem szabad idegeskedni... én meg önző dög vagyok <=> senki nem fogja rám nyitni az ajtót öregkoromban (igen, ezt így egyszerre... :D), és majd jól meg fogom bánni, hogy nem akartam gyereket, de akkor már késő lesz, csak várjam ki.

Amúgy eddig két személyes kedvencem van, a “hogy gondoltam én ezt, hogy óvónő vagyok saját gyerek nélkül” (mert a szülés nyilván felülírja a pszichológiai, gyermeklélektani/fejlődéslélektani tanulmányokat, és persze a tapasztalatot is), ill. a “de akkor te most azért csinálod, hogy szivasd a gyerekeket?” (A “logika”: mert aki nem akar sajátot, az nyilvánvalóan csakis gyerekgyűlölő lehet...)

Szóval a lényeg, hogy bármit csinálsz/nem csinálsz, bármennyi gyereket vállalsz/nem vállalsz, úgyis kapni fogsz (màr csak imádott kormányunk kommunikàciójának köszönhetően is...).

Ha van sapka, az a baj, ha nincs, akkor az.

2018. aug. 15. 13:00
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Mi az ötödiket várjuk. Már senki se kérdez rá, hogy a szocpol/csok miatt e :D Egyszerűen szimplán hülyének néznek.

Diplomás, dolgozó emberek vagyunk, így érezzük jól magunkat, ez az életünk, senkit se kértünk még hónap végén hogy segítsen ki.

A csok nagyon klassz, mi nem használtuk, mert még az előző szocpollal vettük 2 gyerekre a házat, azóta pedig kifizettük.

Sajnos az emberek mindig találnak vmit amin csámcsogni lehet, mindegy , hány gyereked van.

2018. aug. 15. 13:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!