Vannak itt nagycsaládosok? (minimum 4 gyerek)
Nővéreméknél 5 gyerek van. Nem, nem kaptak senkitől beszólást. A gyerekek hol jobban, hol kevésbé jönnek ki egymással, ez függ a nap állásától és a széliránytól:-D
Mindenkinek saját szobája van.
lányok:12, 10, 3
fiúk:7, 3
Nővérem dolgozott saját vállalkozásban terhesen, majd anyaként is, így ha úgy vesszük nem hagyta abba munkát.
Jut elég idejük egymásra, kéthetente egy estére szabadok, ilyenkor felváltva én és a férjem sógora van a gyerekekkel.
Anyagilag jól megvannak, sosem voltak ezirányú gondjaik.
Egyelőre anyukámról tudok nyilatkozni. 5-en vagyunk tesók, ő ennyit is akart, egyik sem volt meglepi. Végig dolgozott mindenki mellett kb 1 éves kortól részmunkaidőben. Mi, mind az öten szeretjük, támogatjuk egymást, sosem szégyelltük egymást és a létszámot. Mindenkinek volt saját szobája. Én vagyok a legidősebb, most 26, a legkisebb öcsém 12. Nehéz összeegyeztetni a suliból és suliba hozást-vivést, plusz a szakköröket, de nem lehetetlen, csak rugalmas időbeosztás kell. Szereti anyukám az életét, nem hiszem, hogy valaha megbánta volna a nagy családot. Anyagilag is rendben voltunk mindig is. Nem volt iphone-om, amíg otthon laktam, de nem is szenvedtem hiányt soha semmiben, és a tesóim sem.
És igen, nekem ez így a normális, a szimpatikus, a követendő, és mi is a férjemmel legalább 4-et szeretnénk. :)
Négy gyerekünk van, már nagyok, 15-20 évesek. A környezet először csodálkozott, aztán megszokták az ismerősök, jó ideje ez nem téma. Idegenektől sok beszólást kaptam, nem annyira durvákat, inkább szörnyülködtek, mindenki meg volt győződve, hogy ez véletlen, pedig nem az volt. A gyerekek nem szégyellik, hogy ennyien vannak, katolikus általánosba jártak, ahol ez nem volt ritkaság. Gimnáziumba is egyházi iskolákba jártak, járnak, a legnagyobbat kivéve, de mindenhol voltak annyira intelligensek az osztálytársak, hogy ez nem adott okot gúnyolódásra. A gyerekek nagyon szeretik egymást, most, hogy már nagyok, szinte soha sem veszekednek. Segítik egymást mindenben. A legnagyobbnak és a legkisebbnek saját szobája van, a két középső lakik egyben, de az egy 26 négyzetméteres szoba. Tervezzük, hogy megoldjuk, hogy mindenkinek legyen sajátja.
2 év 8 hónap, 18 és 15 hónap van köztük. Segítségem soha sem volt, az egyetlen nagyszülő 240km-re lakik. Ő néha segített, nyáron 1-1 hétre elvitt 1-1 gyereket nyaralni (kényeztetni), azt nagyon élvezték, de év közben, napi segítség nem volt. Nem bántuk meg, van időnk egymásra. A megszervezés nem volt egyszerű, de én ebben jó vagyok.
Anyagilag nem gond, van tehermentes 6 szobás ház, 2 autó, minden évben megyünk nyaralni. Sosem volt probléma pl. a gyerek sportkörét vagy különóráját vagy a szükséges (magán)orvosi vizsgálatot kifizetni. Felesleges dolgokra viszont nem költünk, én a legkisebb gyerek 3 éves korától dolgozom újra. Sokat főzök, a gyerekek igénylik is ezt. Én pörgős vagyok, kevés alvás is elég, nyilván ez szerencse.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!