Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Normális alkatú illetve...

Normális alkatú illetve túlsúlyos gyerekekről kérdeznék . Leírnátok egy egy napi étkezeseteket? Gyermekeim túlsúlyosak, többi lent

Figyelt kérdés
2 fiam van ,mindketten túlsúlyosak Én úgy érzem nem esznek sokat de kíváncsi volnék nálatok mennyit esznek a gyerekek. Leírások részletesen ?6 és 11 évesek.
2018. júl. 19. 20:13
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
76%
A cukrot, fehér lisztet, tésztát, üdítőket nem csak annak lenne érdemes lecserélni aki túlsúlyos. Aki nem túlsúlyos, annak is egészségére válna ez.
2018. júl. 20. 09:19
 32/37 anonim ***** válasza:
73%

14es, én nem akarok neked bebeszélni semmit, csak feltűnt a leírások közt valami. Végülis, a Kérdező gondolom ezért tette fel a kérdését.

De:

7 éves-130cm-38 kg

6 éves-122cm-19 kg (lemértem).

Úgy, hogy az én lányom a leírások alapján minimum a dupláját eszi a tiéteknek, sőt, a 2 éves gyerekem is.

Akik azt írták, problémák vannak a gyerekek súlyával, mind feltűnően kevés ételt írnak. Szerinted ez hogy létezik? Akkor hogy jönnek össze ezek a kgmok? És most nem kötözködök vagy kritizálok, csak a megoldást keresem. A szakember is ezt tenné.

Egyébként, ha már itt tartunk, nem hiszem, hogy a napi 3szori étkezés megfelelő lenne egy gyereknek. Délután jóformán nincs bevitt tápanyag (?), estére persze farkas éhes és megtömi magát nem igazán értèkes szénhidrátokkal...

Én, ha gond lenne a gyerekem súlyával, biztosan nem adnék kalácsot éjjelre, vagy napirenden édességet, ahogy pl a kicsinek (2 éves) egy időben nagyon elszaladt a piskóta és egyéb nasi -visszafogtam, mert látom, hogy sokkal erősebb evő lesz, mint a lányom, aki maga srm eszik keveset, viszont nincs rossz szokássá vált rágcsálás. Ergo nincs szüksége még üres kalóriàkra pluszban.

Egyen gyümölcsöt, zöldséget, teljes kiőrlésű szénhidrátokat, házi (esetleg reform) édességeket. De a főétkezéseket a főtt ételek teszik ki, nem kenyér, kalács stb.

Abban nem hiszek, hogy az oviban megtömik, mert látom és tudom, mekkora adagokat kapnak az ovikban -na, attól nincs gyerek, aki elhízna!

Aki meg azt írta, "mit rontanak el a tudatos szülők".

Le mertem írni a kókuszlisztet meg a kókuszvirág cukrot, erre jön a degradálás, meg miért nem jó, ami régen volt stb.

Én nem írtam olyat, hogy a fehér liszt, cukor ördögtől való, de fenntartom, hogy ha a gyerekem súlyával gond lenne, ezeket visszafognám, helyettesíteném egészségesebb alternatívákkal.

Írtam, hogy itt-ott nálunk is van hagyományos édesség, süti, csoki a nagynak, a kicsinek alig, ezen egy darabig nem is fogok változtatni. 2 évesrn a nagy sem evett finomított cukrosat, nem is édessszájú.

Nem hiszem, hogy bármit is elrontanék, tekintve, hogy a gyerekeim jó evők, rossz szokások nélkül, átlag súlyúk, ezidáig mindenféle allergia/ételintolerancia nélkül.

Szóval a szavaimmal segíteni akartam, illetve megmutatni, hogy mi hogy csináljuk. Más meg máshogy.

De abban hiszek, hogy amire a kicsi gyereket neveled, amilyen étkezèsi szokásokat belénevelsz, azt fogja szeretni élete során. És ha ezek a cukron, egészségtelen szénhidrátokon alapulnak, akkor kínkeserves lesz neki az odafigyelés felnőttkorban.

2018. júl. 20. 10:14
 33/37 anonim ***** válasza:
7%
32-es, biztos jobban tudod, mi megy a mi ovinkban.....
2018. júl. 20. 11:23
 34/37 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy segíteni akarsz, de attól, mert a te gyerekeid felnőtt adagoktól is vékonyak, fogadd el, hogy nem minden gyerek olyan. Fogadd el, hogy a szülő igyekszik mindent megtenni, hogy ne hízzon el a gyerek.

A kérdező tanácsot kért, nem azt,hogy esetleg hazudunk. 14-es vagyok.

Napközben gyümölcsöt eszik, az alma a kedvence, tehát nem éhezik estig. A kalács pedig par falat volt. És rengeteg vizet iszik. És széttárom a karom, hogy mit tegyek még?

2018. júl. 20. 11:29
 35/37 anonim ***** válasza:
56%

Adj neki rendes adag fő(tt) ètelt. Komolyan. És követeld meg, szoktasd rá, hogy meg is egye, az legyen az étkezés 80 %-a.

7 éves gyereknek nem elég napközben a gyümi, illetve elég, ha a fő étkezésekre (reggeli-ebéd-vacsi) megeszi a rendes adag ételt. Köretként mehet sok grill zöldség, kevesebb krumpli, rizs, tészta. De pl a kalács nekem nasi kategória, itt-ott megengedett, vacsorára sosem adnám.

Én azt látom, hogy nincsenek betartott étkezéseik, kicsi gyereknek naponta 5ször enni kell, értékes tápanyagokat, kb azonos időben.

Ha jóllakatod normális kajával, akkor a gyerek, ha nem szoktatod rá, nem fog közben rágcsálni.

És igen, a sport segítene, ha egyidejűleg be tudsz vezetni egy egészségesebb étkezési stílust. Mert ha nem, akkor mèg többet fog enni az üres kalóriából, hiszen éhes lesz a plusz mozgástól.

2018. júl. 20. 11:56
 36/37 anonim ***** válasza:

"32-es, biztos jobban tudod, mi megy a mi ovinkban....."

Akkor nektek valami speckó ovitok van, ahol nem érvényesek a központilag megadott dietetikus alapelvek és (meglehetősen kicsi) adagok.

(Nyilván nem adnak magas minőségű reform alapanyagokat nálunk sem.)

De ebben az esetben fel kell állni a szülőin és javasolni kell, hogy valamit kezdjenek az étkeztetéssel, mert elhíznak a gyerekek, túl etetik őket.

2018. júl. 20. 12:02
 37/37 anonim ***** válasza:
47%

Fölösleges felállnom a szülőin, és felszólalnom, hogy az én gyerekem csak egy adagot tud megenni. Ez vagy leves vagy főzelék. A kettő együtt sok neki. Itthon sincs kétfogás. Többször eszünk keveset.

De már úgyis túlvagyunk rajta, szeptembertől sulis, bízom, ott változik a helyzet.

2018. júl. 20. 14:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!