Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Normális alkatú illetve...

Normális alkatú illetve túlsúlyos gyerekekről kérdeznék . Leírnátok egy egy napi étkezeseteket? Gyermekeim túlsúlyosak, többi lent

Figyelt kérdés
2 fiam van ,mindketten túlsúlyosak Én úgy érzem nem esznek sokat de kíváncsi volnék nálatok mennyit esznek a gyerekek. Leírások részletesen ?6 és 11 évesek.
2018. júl. 19. 20:13
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
0%

Reggeli

1 kifli sima, magyaros vajkrém paprika és szalámi mellé

Tízórai őszibarack

Ebéd

1 fél tányér ragu leves, 1nagy tányér bolognai sok sajttal 1 pohár cola :)

Uzsi 2 gombóc fagyi

Vacsi bundás kenyér 2 fél szelet

11 éves 41kgos fiú

2018. júl. 19. 21:21
 12/37 anonim ***** válasza:
Normál testalkatúak a gyerekeim. Reggelire virslit/melegszendvicset esznek gyümölcslével, vízzel. Ebédre tésztafélét, krumplifélét, vacsorára valami egyszerűt, bundáskenyér, maradék. Zöldséget sajnos nem esznek, csak uborkát a fentiekhez, illetve gyümölcs néha a reggelihez. Ebéd után esznek tejszeletet/csokit/dörmit. Vacsi után joghurtot néha. Tízórait és uzsonnát nem eszünk, mert akkor a főétkezéseket hagynák ki.
2018. júl. 19. 21:26
 13/37 A kérdező kommentje:
Peksutemeny ?nálunk kakaós csiga néha a reggeli mikor már nem tudok mit kitalalni. Nem tudom hol rontom el ,mert úgy gondolom néha ezek is bele kéne férjenek .Konkrétan nem sportolnak de sokat bicikliznek rollereznek strandra járunk ,mozognak azért
2018. júl. 19. 21:29
 14/37 anonim ***** válasza:
46%

Szia! Nekem lányaim vannak, és szintén túlsúlyosak. Valamit biztos rosszul csinalok, de még nem jöttem rá, hogy mit. A nagy 10 éves, 151 cm és kb 50 kg, rajta eloszlik, nőiesedik.

A középsővel vannak gondok, de ő már babaként, anyatejjel is elhízott. 3500 gmmal született, az első hónapban 2 kg-ot hízott, a védőnő infarktust kapott. Most 7 éves, 130 cm és 38 kg. Mai étkezése reggeli 2 dl kakaó, később egy kifli szalámival, ebéd kis tányér bolonyai, majd fél bögre jégkrém. Vacsorára mákos kalacsot evett. Egész nap pörög, alig tud megallni, egyfolytában szaladna. Van egy 16 hónapos lányom is, az alvása miatt kissé be vagyunk korlátozva.

A megoldást a mozgasban látom, délben levisszük a kutyát, délután pedig lemegyünk szaladgálni, biciklizni, de még ez is kevés valószínű. Sporttagozatos osztályba fog jarni, remélem valtozik kicsit a testsúlya.

2018. júl. 19. 21:55
 15/37 anonim ***** válasza:
69%
14-es vagyok. Ez csak a mai étkezése, ezek mellett mindig eszik almát, vagy dinnyét, vagy épp amilyen gyümölcs van itthon.
2018. júl. 19. 22:00
 16/37 anonim ***** válasza:
63%
14es ha egésznap cukorral meg fehérlisztel tömöd ne csodálkozz.
2018. júl. 19. 22:25
 17/37 anonim ***** válasza:
16-os, mint írtam, ez csak a mai étkezése. Mivel a nyáriszünet miatt itthon van, jobban oda tudok figyelni. Az oviban szaladt el a ló, mert ott tömték addig, amíg nem hányt.
2018. júl. 19. 22:28
 18/37 A kérdező kommentje:
14es. AZ enyém is anyatejes volt és hízott hízott .már bánom h igeny szerint szoptattam, nyilván nem kellett volna olyan sűrűn szoptatni 😣akkor azt mondták jónak
2018. júl. 19. 22:42
 19/37 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az anyatejhez semmi köze..a sok édesség és szénhidrát okoz elhízást..na meg a mozgásszegény életmód. Nekem is mindhárom gyerekem ( fiúk) anyatejes volt igény szerint, a középső ahogy hazajöttünk a kórházból az első 5 nap alatt kerek 1 kg-hízott! Jelenleg 6 éves 134cm 25kg, a nagyfiam 10 éves 158cm 36kg. Jó ötlet a sportsuli ha mozgékonyak a gyerkőcök. A rendszeres sport biztos segíteni fog. Ha van tízórai-uzsi az inkább csak gyümölcs lehetne, ebéd után max.1 kocka csoki pl.vacsira inkább melegétel pékáru helyett. Sok vizet igyanak a cukros üdítő helyett. Ezeket a sportsuliban ajánlották a figyelmünkbe.
2018. júl. 19. 23:51
 20/37 anonim ***** válasza:
100%

Hát, nem tudom, most vagy ti nem írtok korrekten (akiknek gond van a gyerek súlyával), vagy én vagyok hülye.

A nem korrektet úgy értem, hogy leírtátok a mai napot, ami gyengébb, de a többi nap messze nem így néz ki.

Van egy 6 éves lányom (lesz). 122cm-19/20 kg, vékony testalkatú, évek óta alig hízik.

2 éves fiam, 13-14 kg, nem tudom pontosan, 88 cm -elég masszív, izmos testalkat.

Lányom reggeli fél 8kor: 2 tükörtojás, 1 szelet vajas kenyér, reszelt sajt, koktélparadicsom, egy pohár friss narancslé, fél banán. Minden reggeli kb így néz ki.

Ma ment úszni, oda vitte a tízórait.

Tízórai: házi sütésű muffin (kókuszliszt, kókuszvirág-cukor, gyümi) + szőlő.

Ebéd: babgulyás tarhonyával, elég rendes adag, nekem is elég lenne.

Uzsi: vajas kenyér paradicsomos tonhallal, reszelt sajt. + 2 muffin

Vacsi: ugyanaz, mint az ebéd.

Fiam reggel, míg a nagy reggelizett elrágcsált egy vajas croissant. Amúgy később eszünk, ma az úszás miatt volt korábban a reggeli a nagynak.

Leadtuk a nagyot, utána "reggelizett" a kicsi, ugyanazt, mint a lányom fent.

Ebéd, uzsi, vacsi: ugyanaz, mint a lányom, csak vmvel kevesebb. De tényleg nem sokkal, irdatlan mennyiségű kaját megeszik a kicsi.

Szóval kb így esznek minden nap, plusz esetleg dinnye, kukorica, más gyümik. Az uzsit szokom variálni: kenyér helyett teljes kiőrlésű müzlifajták, friss gyümölcsökkel keverve. Rendes adagok, a kicsi rendszerint 1 -másfél óra múlva éhes.

Cukrosat nem adok a kicsinek, max hetente 1 gombóc fagyi, ha leülünk, neki is kell adni, de ebben a hónapban nem voltunk pl egyáltalán.

A nagy szokott kunyerálni, egy tejszelet, egy db gumicukor, egy pici bonbon -erősen megszűröm, csak fogmosás előtt, max naponta egyszer, nem minden nap!!!

Nincs nasi, rágcsák, cukros italok, édesség is csak alkalomszerűen. Inkább friss gyümi, vagy amit házilag sütök, reform alapanyagokból.

Van kirakva a bárpultra egy üvegtálkában gumicukor, néha eszébe jut, akkor kér belőle, de kb 2 hete ott van, senki nem eszi.

Szóval ahhoz képest, amit ti írtatok, az enyémek rengeteget esznek és rendben van a súlyuk, sőt, a lány kimondottan vékony. A mai nap egy átlag volt, mindig így esznek, de nagyon erősen nyomom a főtt ételt és gyümölcsöt.

Inni csak vizet kapnak, a nagy szokott friss gyümiturmixot néha -én csinálom. Napközben nem szereti a gyümilevet, csak vizet kér, reggelire neki 1 pohár friss narancslé.

2018. júl. 20. 02:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!