Normális alkatú illetve túlsúlyos gyerekekről kérdeznék . Leírnátok egy egy napi étkezeseteket? Gyermekeim túlsúlyosak, többi lent
Reggeli
1 kifli sima, magyaros vajkrém paprika és szalámi mellé
Tízórai őszibarack
Ebéd
1 fél tányér ragu leves, 1nagy tányér bolognai sok sajttal 1 pohár cola :)
Uzsi 2 gombóc fagyi
Vacsi bundás kenyér 2 fél szelet
11 éves 41kgos fiú
Szia! Nekem lányaim vannak, és szintén túlsúlyosak. Valamit biztos rosszul csinalok, de még nem jöttem rá, hogy mit. A nagy 10 éves, 151 cm és kb 50 kg, rajta eloszlik, nőiesedik.
A középsővel vannak gondok, de ő már babaként, anyatejjel is elhízott. 3500 gmmal született, az első hónapban 2 kg-ot hízott, a védőnő infarktust kapott. Most 7 éves, 130 cm és 38 kg. Mai étkezése reggeli 2 dl kakaó, később egy kifli szalámival, ebéd kis tányér bolonyai, majd fél bögre jégkrém. Vacsorára mákos kalacsot evett. Egész nap pörög, alig tud megallni, egyfolytában szaladna. Van egy 16 hónapos lányom is, az alvása miatt kissé be vagyunk korlátozva.
A megoldást a mozgasban látom, délben levisszük a kutyát, délután pedig lemegyünk szaladgálni, biciklizni, de még ez is kevés valószínű. Sporttagozatos osztályba fog jarni, remélem valtozik kicsit a testsúlya.
Hát, nem tudom, most vagy ti nem írtok korrekten (akiknek gond van a gyerek súlyával), vagy én vagyok hülye.
A nem korrektet úgy értem, hogy leírtátok a mai napot, ami gyengébb, de a többi nap messze nem így néz ki.
Van egy 6 éves lányom (lesz). 122cm-19/20 kg, vékony testalkatú, évek óta alig hízik.
2 éves fiam, 13-14 kg, nem tudom pontosan, 88 cm -elég masszív, izmos testalkat.
Lányom reggeli fél 8kor: 2 tükörtojás, 1 szelet vajas kenyér, reszelt sajt, koktélparadicsom, egy pohár friss narancslé, fél banán. Minden reggeli kb így néz ki.
Ma ment úszni, oda vitte a tízórait.
Tízórai: házi sütésű muffin (kókuszliszt, kókuszvirág-cukor, gyümi) + szőlő.
Ebéd: babgulyás tarhonyával, elég rendes adag, nekem is elég lenne.
Uzsi: vajas kenyér paradicsomos tonhallal, reszelt sajt. + 2 muffin
Vacsi: ugyanaz, mint az ebéd.
Fiam reggel, míg a nagy reggelizett elrágcsált egy vajas croissant. Amúgy később eszünk, ma az úszás miatt volt korábban a reggeli a nagynak.
Leadtuk a nagyot, utána "reggelizett" a kicsi, ugyanazt, mint a lányom fent.
Ebéd, uzsi, vacsi: ugyanaz, mint a lányom, csak vmvel kevesebb. De tényleg nem sokkal, irdatlan mennyiségű kaját megeszik a kicsi.
Szóval kb így esznek minden nap, plusz esetleg dinnye, kukorica, más gyümik. Az uzsit szokom variálni: kenyér helyett teljes kiőrlésű müzlifajták, friss gyümölcsökkel keverve. Rendes adagok, a kicsi rendszerint 1 -másfél óra múlva éhes.
Cukrosat nem adok a kicsinek, max hetente 1 gombóc fagyi, ha leülünk, neki is kell adni, de ebben a hónapban nem voltunk pl egyáltalán.
A nagy szokott kunyerálni, egy tejszelet, egy db gumicukor, egy pici bonbon -erősen megszűröm, csak fogmosás előtt, max naponta egyszer, nem minden nap!!!
Nincs nasi, rágcsák, cukros italok, édesség is csak alkalomszerűen. Inkább friss gyümi, vagy amit házilag sütök, reform alapanyagokból.
Van kirakva a bárpultra egy üvegtálkában gumicukor, néha eszébe jut, akkor kér belőle, de kb 2 hete ott van, senki nem eszi.
Szóval ahhoz képest, amit ti írtatok, az enyémek rengeteget esznek és rendben van a súlyuk, sőt, a lány kimondottan vékony. A mai nap egy átlag volt, mindig így esznek, de nagyon erősen nyomom a főtt ételt és gyümölcsöt.
Inni csak vizet kapnak, a nagy szokott friss gyümiturmixot néha -én csinálom. Napközben nem szereti a gyümilevet, csak vizet kér, reggelire neki 1 pohár friss narancslé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!