Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Normális alkatú illetve...

Normális alkatú illetve túlsúlyos gyerekekről kérdeznék . Leírnátok egy egy napi étkezeseteket? Gyermekeim túlsúlyosak, többi lent

Figyelt kérdés
2 fiam van ,mindketten túlsúlyosak Én úgy érzem nem esznek sokat de kíváncsi volnék nálatok mennyit esznek a gyerekek. Leírások részletesen ?6 és 11 évesek.
2018. júl. 19. 20:13
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
100%
Kettes vagyok, bocsánat elírtam, nem 11 hanem 15 kiló. Csak már fáradt voltam. De ő mindenevő, kevés étel van amit ne enne meg, főleg ha zöldség és gyümölcs is van benne.
2018. júl. 20. 06:07
 22/37 anonim ***** válasza:
55%
20-as, sajnálom, de nekünk mindennapunk így telik. Hiába azeretnéd belémbeszélni, a lányaim nem esznek ilyen mennyiséget, mint a te gyermekeid. És a lányom nem eszik, nem én éheztetem. 14-es voltam.
2018. júl. 20. 06:10
 23/37 anonim ***** válasza:
100%
De hiába nem nagy a mennyiség ha lényegében csak cukrot és fehérlisztet eszik.
2018. júl. 20. 06:48
 24/37 anonim ***** válasza:

Meg ez durván alkati dolog is...van aki kevéstől is hízik, mint a veszedelem, van aki meg egesznap eszik és meg sem látszik. Volt osztálytársam aki háromszor annyit evett, mint én és kétszer olyan sovány volt. De van most is ilyen barátnőm.

Ezen csak a mozgás segít, illetve a cukor meg a finomliszt valóban nem jó. Amit a 14-es irt, az pl tényleg tömény szénhidrát volt és nem a jó fajtából. Azon változtatni kellene! Teljes kiőrlésű kenyér, bolognai helyett barna rizs vagy édes burgonya vagy alternatív köretek hússal meg zöldséggel. De ha már teszta étel akkor tk teszta legyen. Mehet a sok feherje: natúr joghurt gyümölccsel, túró, kefir (tej nem annyira), sovány sajtok. Köztes étkezésekhez sok sok gyümölcs. Nasi minimális. Ivashoz víz vagy legfeljebb cukormentes udcsik. És legyen mindig bőséges 5 étkezés a fent felsoroltakbol, így felgyorsul az anyagcserejuk mivel eleget esznek, a szervezetük nem fog tartalekolni, viszont amit megesznek az fel is szivodik.

2018. júl. 20. 07:06
 25/37 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)
2018. júl. 20. 07:06
 26/37 anonim ***** válasza:
33%

Ugy beszeltek a feher lisztrol es a cukorrol mintha egyenesen az ordogtol valok volnanak.....

Mi es a szuleink min nottunk fel konyorgom???

Hol van a a regi generaciokban ennyi elhizott es cukros ember mint a maiban??

Az en kornyezetemben a velem egykoruak,es idosebbek mind egeszseges emberek,normal testomeggel,normal eletmoddal.

Mi is eszunk neha barna cuccokat(pl a magos csaszar nagy kedvence mindenkinek) de sosem veszek extra lisztet,meg kokuszzsirt,oliva olajat es tarsaikat.

Minden nap eszunk feher kenyeret/zsemlet.cukrot is hasznalok es megsem vagyunk elhizva.nincs semmi baja a fogainknak(mondjuk rendszeresen jarunk fogdokihoz ellenorzesre).

A mozgas a kulcs,semmi mas.

Es az,hogy egy gyerek husisabb az nem azt jelenti,hogy egesz eleteben kover lesz,es cukros,es szives.

Mondom ezt ugy,hogy a gyerekeim a "rengeteg" feher liszt es cukor ellenere sem koverek,sot inkabb vekonykak.de tegnap is este fel 9 ig lent fociztak(2,5orat).ahogy most delelott is mennek,es ma este is.nem a gep,telefon,tablet elott ulnek egesz nap.csak mertekkel hasznalhatjak ezeket,mert van nekik mindharom.

Mindenki annyira egeszsegesen taplalja a gyermeket,de akkor miert van ennyi etelalergias,cukros,erzekeny gyerek????

Mit rontanak el a tudatos szulok?

Le lehet szedni a fejem,akkor is ez a velemenyem es egyenlore ugy latszik nekem van igazam.....

2018. júl. 20. 07:17
 27/37 anonim ***** válasza:
74%
Az idősebb gereáció nem evett ennyit és sokkal több kalóriát égedtek mivel fizikai munkát végeztek, de aki nem az sem autóval járt hanem gyalog.
2018. júl. 20. 07:31
 28/37 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Szerintem első lépésként konzultálj a gyerekorvossal. Ha tényleg ez a tipikus napi menüje a gyerekeknek, akkor nem kéne elhízniuk. Az orvoshoz úgy menj, hogy egy hétig írod, mit esznek (és próbáld meg nem "szépíteni" a menüt azon a héten, olyan legyen, mint a többi hét - ez nagyon nehéz, de különben semmitmondó az eredmény). Szerintem ha gyerekek esetén az "általános édességcsökkentés" című diétánál bármi szigorúbb diétába fog az ember, előtte jobb ha orvossal is beszél.

2018. júl. 20. 08:55
 29/37 anonim ***** válasza:
6%

26-osnak van igaza. A mozgás a lényeg, nem az, hogy mindig minden teljeskiőrlésű legyen. Mellesleg az sem biztos, hogy jó. És a suliban oviban hogyan oldjam meg, hogy minőségit egyenek? Sehogy. És javarészt ott esznek.

A lányom sem volt túlsúlyos, inkabb husis, de éppen kordában tudtam tartani. Az elmúlt évben összesen 10x voltak kint az udvaron az oviban. És addig nem állhattak fel az asztaltól, amíg mindent meg nem ettek. Husis révén azt gondolták, hogy a lányom sokat eszik. És nem. Szóltam a dadusnak, hogy kevesebbet szedjen neki, mondta, hogy majd titokban megoldja, hogy az óvónéni ne lássa!!

És szépen elhízott. Most próbálom menteni a menthetőt, de fogyasztani sokkal nehezebb.

Tehát akinek túlsúlyos gyereke van, nem biztos, hogy nem tesz meg mindent annak érdekében, hogy ez ne így legyen. Nekem is előbb kellett volna észrevennem.

2018. júl. 20. 09:14
 30/37 anonim ***** válasza:
76%

Kedves 26# az idősebb generáció pont hogy nem evett ennyi finomított sz....rt, legfeljebb az otthon sütött kenyér vagy kalács volt fehér lisztbol, esetleg ünnepeken süti. Amúgy meg hírből se ismerték a csokikát, fagyit, chipset, kukit, túró rudit, cukros joghurtot, fornettit ......és ide most jöhetne egy végtelen jel kb. Hétköznap nem igen ettek cukrot, csak hazi szalonnát, szalámit, jómódúak húst, meg ami megtermett a kertben. Nem volt izfokozo, tartósító, füst aroma, állomány javító, szintetikus vitamin, e betű és a többi. Azért nem volt ennyi allergias meg cukros és elhízott. És az egyéb megnövekedett környezeti ártalomrol ne is beszéljünk....Meg persze le is mozogták, ez igaz.

De te csak tömd a gyerekedet finomított szenhidráttal abban a tudatban, h neked van igazad, csak legalább ne reklámozd már...

Amúgy imádom ezt a “regen ez volt meg az volt” dumát, amikor sokan azt se tudjak mi volt, csak halvány elképzelésük van esetleg róla plusz azért cseppet fejlődött azóta az orvos tudomány...

2018. júl. 20. 09:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!