Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van olyan név, ami nagyon...

Van olyan név, ami nagyon tetszik, de nem adnád soha a gyerekednek?

Figyelt kérdés
Mert pl. idegen, beszélő név, szokatlan, vagy van közeli környezetben, stb.? Nekem ilyenek az Anton, Málna, Hella, Alma, Marina, Napsugár, Luna. Mind nagyon tetszik, de mégsem adnám őket. :)
2018. júl. 18. 09:31
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
91%

Dante volt a nagy kedvenc,de mindenki piszkálta volna plusz páromnak nem tetszett annyira.

Noel név volt még nálam a listás,de minden 3. kisfiú a Noel nevet kapta így elvesztette az értelmét.

Nolen ez meg túl kacifantos és manapság nem tetszik már túl külfőldi hangzású mondjuk nekünk a vezetéknévhez megy az extrémebb is,de nem akartunk a gyerekkel kiszúrni.

Lány nevek közül mind olyan volt,ami simán válalható lett volna. De egyébként Heléna lett volna vagy Dália. ☺

2018. júl. 18. 13:25
 32/50 anonim ***** válasza:
88%

sok ilyen van

Szófia-túl tucat

Gvendolin, Penelopé, Marina-túl idegen

Lőrinc-Leszólták hogy .uzis

Iván-sokak szerint túl kemény

2018. júl. 18. 13:37
 33/50 anonim ***** válasza:
100%
Az Anton nekem is, de túl idegen a hangzása. Meg a Solomon, de szintén zenész, ráadásul nagyon rosszul megy a vezetéknévhez.
2018. júl. 18. 14:22
 34/50 anonim ***** válasza:
78%

Anyám, én csak leírtam, hogy mifelénk nem elterjedt, csak idősebbeknél, lehet ezért nem adta, vagy nem illet a vezetéknevükhöz...

Muszáj kötekedni?? Sőt az is lehet, hogy a párjának nem tetszett, vagy esetleg hiába tetszik a csajnak lehet ez az ex neve, vagy esetleg volt előző házasság és van gyerek, akinek ez a neve, ezért nem adja.... Komolyan🙄

2018. júl. 18. 14:52
 35/50 anonim ***** válasza:
100%
Iván
2018. júl. 18. 15:52
 36/50 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ilyen a Nataniel - nem tudom pontosan milyen forában lehet anyakönyvezni, nekem az angol Nathaniel tetszett meg, de túlságosan idegenül hangzik (pedig amúgy normális bibliai név mint pl. a Dániel, csak itt nem terjedt el).

Nagyon sok név nálam kiesik az "r" betü miatt mert a vezetéknév nagyon kemény hangzású és túl sok lenne egyben. Ezek a kedvelt királyneveim: Henrik, Eduárd Richárd. Közrejátszik ezeknél más is, amiért nem adnám pl. egy konkrét emberre asszociálok ill. nem tetszik a becézése.

2018. júl. 18. 16:00
 37/50 anonim ***** válasza:
93%
Ja és még beugrott a Levente, azért nem adnám mert nemzetközi nevet adnék praktikus okokból; és a Viktor/Viktória. Előbbi közeli rokonság miatt (2 is van), utóbbi túl gyakori felénk.
2018. júl. 18. 16:07
 38/50 anonim ***** válasza:
100%

Marcella.

Szerintem gyönyörű név.

Azt hiszem nem kell magyaráznom, hogy miért nem.

2018. júl. 18. 16:08
 39/50 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak az, hogy Marcinak hívnák, hanem a cella végződés! :/
2018. júl. 18. 16:09
 40/50 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ilyen a Lilibell(ez tul sok igy,de nagyon szepen cseng szerintem),Zolna(ez nekem kicsit ferfias,a Zoltan ugrik be rola),Madlen(sokan azt se tudjak hogy lanynev),Doroti(ezzel nem is lenne baj de nekem igy leirva nem tetszik),meg sok olyan nev van amit nagyon szepnak talalok,de magyar irasmoddal nem adnam mert annyira idetlen.

Fiubol igazabol a Vincent ilyen,a Vince nem tetszik,viszont igy kimondva('vinszent')szep.Sokan ezt is leszoljak,hogy tul sok meg stb.De most hogy igy belegondolok,lehet raveszem a ferjem,hogy megis ezt valasszuk:D

A masik ilyen meg az Ambrus,szepnek szep de olyan mintha becezes lenne az 'us' miatt.Szoval egy kisfiunak siman jo lenne,de nem lesz mindig kisfiu.

2018. júl. 18. 17:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!