Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van olyan név, ami nagyon...

Van olyan név, ami nagyon tetszik, de nem adnád soha a gyerekednek?

Figyelt kérdés
Mert pl. idegen, beszélő név, szokatlan, vagy van közeli környezetben, stb.? Nekem ilyenek az Anton, Málna, Hella, Alma, Marina, Napsugár, Luna. Mind nagyon tetszik, de mégsem adnám őket. :)
2018. júl. 18. 09:31
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
100%
Agamemnon
2018. júl. 18. 10:09
 12/50 anonim ***** válasza:
84%

Szofi nekem is ilyen. Nagy kedvenc de sem a vezetéknevünkhöz nem illene, meg a cigi jutna sokaknak eszébe.

Fiúból az Arian. Örökké Adrián lenne belőle szerintem :D

Ja és még az Ármin. Listás volt, de lebeszélt róla MINDENKI, mert hogy “bzis” bár szerintem nem az, de ha a többség szerint az, akkor gondolom szekálták volna suliban.

2018. júl. 18. 10:09
 13/50 anonim ***** válasza:
98%

Az Anatol és a Joakim nagyon tetszik, de nem adnám semmiképpen.

Lánynevek közül nincs ilyen. Amit tetszik, az vállalható is.

2018. júl. 18. 10:14
 14/50 anonim ***** válasza:
50%
az Ármin mitől bzis? :o sosem gondoltam volna, több ismerősnél is van ilyen nevű gyerek 10 év alatti korosztályban.
2018. júl. 18. 10:16
 15/50 anonim ***** válasza:
66%
#14 Szerintem azért mondják .uzisnak,mert olyan mint egy kiköpött lánynév,hangzásra.
2018. júl. 18. 10:17
 16/50 anonim ***** válasza:
95%

Tetszik a Lili (Liliána, Lilien), de borzasztóan gyakori lett, ezért nem adom.

Meg a Boglárka is, de egyik ismerősömet hívják így és őt nem kedvelem, félek hogy mindig erre az ismerőre gondolnék. Bár egy idő után biztos nem. :) Nem tudom.

Fiúknál nekem is tetszik a Trisztán. A jelentése miatt nem adnám.

Az Ábel is tetszik, de a férjem leszavazta, mert szerinte Kábel Ábelnek csúfolnák. Mondjuk ha valakit csúfolni akarnak, akkor megtalálják a módját, akárhogy is hívják az illetőt.

Áron is nagyon tetszik, de sógoromat is így hívják és nem akarom, hogy ketten jöjjenek oda ha szólok valamelyiküknek. :D

2018. júl. 18. 10:18
 17/50 anonim ***** válasza:
74%

Sok ilyen van.

Pl. az Emili. Nagyon tetszik (az Emília viszont nem), és még az írása sem zavar kivételesen, de egyszerűen magyar szövegkörnyezetben nekem annyira furcsa, hogy inkább nem adnám.

Szintén tetszik, de nem adnám a Manon nevet, szerintem nagyon szép, de az emberek többségének már eleve az sem egyértelmű, hogy ez női név.

Aztán tetszik még, de nem adnám a következőket: Zazi, Ozora, Ditte, Imelda, Ariana, Gvendolin, Penelopé.

Fiú nevek között kevesebb van, de ezek azok: Kilián, Izrael, Max, Szven, Artúr.

Mindegyik adható, és tetszik is, de különféle okok miatt nem adnám a gyerekeimnek. Teljesen hétköznapi neveket kaptak amúgy (Krisztián és Alex). A felsoroltak számomra szép nevek, de vagy túl kirívóak, vagy nem jól illeszkednek magyar szövegkörnyezetbe, vagy nem tetszenek fonetikusan írva, vagy tényleg túl bohém nevek ahhoz, hogy ráaggassam őket a gyerekeimre.

2018. júl. 18. 10:18
 18/50 anonim ***** válasza:
86%

Dimitrijre még egy szavazat. Magyarosan a Demeter vagy a Dömötör nagyon béna szerintem.

A másik a Nefertiti. Csak ez túl történelmi.

2018. júl. 18. 10:20
 19/50 anonim ***** válasza:
93%
Egyik kedvencem: Emerencia. De nem hiszem, hogy adnám. Mindenki azt mondta a környezetemben, hogy nagyon gáz :D
2018. júl. 18. 10:20
 20/50 anonim ***** válasza:
91%
Szofi, Izabella
2018. júl. 18. 10:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!