Miért érveltek ennyien a babák megtartása mellett ahol
bizonytalan egy kapcsolat?
Figyelt kérdés
Nagyon megdöbbentő számomra hogy mennyien bevállalnak egy gyereket semmi munkaviszonnyal, pusztán csak családi pótlékkal és a 28 ezer Ft-os GYED-del. Akár apa nélkül, úgy hogy a nagyszülők güriznek. Milyen csodás dolog szülőnek lenni címszó alatt. Van kettő kisfiam, nem vagyok abortusz párti de miért kell ennyi gyerek épp annak aki nem tudja normálisan nevelni? Ne mondja azt senki hogy a szülői szeretet elég a gyerekneveléshez, mert nem így van.
Én nem értek egyet veletek!Aki azt irja hogy ne vetesse el az talán arra is akar utalni hogy később már nem is lehet gyereke!Amúgy meg nem mindenkinek sikerül pénzes férjet kifogni!És szerintem amikor irtad hogy egy 17 éves hogy tudna gondoskodni egy gyerekről hidd el vannak olyan 30-40-ek akik szintén nem tudnak gondoskodni a gyerekről!Édesanyámék is 17 évesek voltak amikor születtem itt vagyok felneveltek szakmunkás mind a kettőjük és el kell mondjam nem szenvedtem semmiben hiányt!Szerintem mindenkinek a saját dolga hogy megtartja e vagy nem és nem kellene azt feltétetelezni hogy csak azért meg 17 éves nem tud gondoskodni a gyerekről!Ha a te gyereked kerül ennyi idősen ilyen helyzetben lehet hogy te sem fogod elvetetetetni hanem segitesz neki mindenben!Aztán úgyis megáll a saját lábán
2010. jún. 18. 08:51
12/17 anonim válasza:
Egyébként jól látjátok a helyzetet,de ez az ország hibája.
Nem kellene adni semmit, akkor nem szülnék halomra a gyerekeket, hogy azok tartsák el a szülőket.
2010. jún. 18. 08:52
13/17 anonim válasza:
Igazad van 8.51:-) Esélyt kell adni:-) Az én anyum is 18 volt, amikor a nővérem született. Mindenünk megvolt, nem szenvedtünk hiányt semmibe. Az tény, hogy egy gyerek sok pénzbe kerül. Viszont többször olvastam olyan anyukák írását itt, akik pl.mosták a pelenkát, nedves vattával mosták a pici fenekét és csak olcsó turis ruhát adtak a gyerekre. Így is fellehet nevelni egy gyereket lelki törés nélkül.
Az a fiatal, aki a szexhez érett legyen érett a felelősséghez is!
2010. jún. 18. 09:28
14/17 anonim válasza:
Sokan nem gondolják át azt, hogy mekkora felősség. Számomra az volt a legmegdöbbentőbb, hogy aznap mikor szültem velem párhuzamosan két 16 éves lány szült.
2010. jún. 18. 09:36
15/17 anonim válasza:
Nekem is piszok nehéz a gyerekkel!!Még kicsi ugyan de én fiatal vagyok!!(20éves).És nem úgy van az ahogy sokan gondolják:Hogy majd úgyis segítenek a szülők!!Hát nem!!Engem személy szerint kiraktak otthonról!!
2010. jún. 18. 10:01
16/17 anonim válasza:
Én is úgy vélem, esélyt kell adni, de azért hogy a minap egy 14 éves gyereknek tanácsolták, hogy jó lesz az, tartsa meg...
Azért nekem nem volt zökkenőmentes sem a várandósságom, sem a szülés, ezt 14évesen végig sem tudtam volna csinálni lelkileg...
A szülői segítségre meg nem lehet alapozni, főleg hogy bármi történhet sajnos.
2010. jún. 18. 10:11
17/17 anonim válasza:
Szerintem igaza van az első kettőnek! Ha 14 évesen a szexre volt esze, akkor vállalja a gyereket. Egyre korában kezdik a "tinik" a nemi életet, felelősség nuku, semmi céljuk. Egy csomó kamasz írja, hogy 15 éves vagyok van egy barátom... és a sok anyuka bólogat... persze semmi baj ezzel, nyugodtan fiúzzál. Aztán mikor beír, hogy úgy maradt, akkor meg szörnyülködnek. Nekem még nincs gyerekem, de ha lesz biztos elmagyarázom neki a dörgést.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!