Más is negatívan éli meg, ha valaki a környezetében teherbe esik/esett?
Sziasztok,
Kicsit fura dolog ez. Bárki bejelenti, hogy babát vár, vagy úgy néz ki, terhes, az egy negatív élmény a számomra. Persze, örülök, hogy ők boldogok... de engem ez zavar. Talán féltékeny lehetek? Esetleg zavar a változás? Más is érzett már így?
Igazából sosem mondtam ezt senkinek és szégyellem is.. lehet, hogy csak túl gyerekes vagyok és kinövöm ezt?
Köszi a válaszokat
23L
Bennem kettos erzes van. Egyreszt akarhanyszor megtudom, hogy valahol, valakinel jon az (ujabb) baba, nagyon orulok neki, kicsit a sajatomnak is elem meg a hirt, hiszen nagyon jo dolog, hogy egy ujabb kisbaba lesz az ismeretsegi koromben, es oszinten orulok neki.
Masreszt en a masodik gyerekkel kapcsolatban erzek igy. A fiam azonnal jott, a masodik gyerekunk viszont meg most sem, azota tobb ismerosomnek mar a 2. gyermekei szulettek meg, pedig az elso gyerekuk fiatalabb az enyemnel. Tudom, hogy ez nem verseny, de rossz erzes, hogy nekunk meg nem sikerult.
Jaj, dehogy, ne értsetek félre, soha nem nyilvánultam meg negatívan senki irányába, sőt, gratulálok, érdeklődöm ilyenkor. Nem is hinném, hogy látni rajtam, hogy bennem milyen érzések mennek végbe nálam. Ezért sosem fordulnék el senkitől, vagy lennék csalódott, hogy valaki emiatt boldog. Mások boldogságának mindig örülök. Voltak az exem családjánál is gólyák, de azért nem vagyok paraszt, nyugi :D
Csak ez így belülről nekem fura.. az a legrosszabb, hogy még én sem tudom magamnak ezt leírni.
Amúgy az első kommentre válaszolva, nem vagyok biztos benne, hogy akarok gyereket. Mostanában sokat gondolok rá, hogy kellene és mindenki ezt várja el, de annyira idegenkedek a dologtól. Nyilván addig úgysem lesz, míg én nem akarok, de mi lesz, ha kifutok az időből? Na mindegy, csak kíváncsi voltam rá, hogy ki mit gondol erről :)
köszi a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!