Sóher az a szülő, aki általában csak egy gömb fagyit vesz a gyerekének a mindennapokban, és csak időnként kétgömböset?

Nem gondolnám, hogy sóher.
Nekem 6éves a lányom, eddig mindig 1 gombócot vettem neki, azért mert volt olyan, hogy azt sem tudta megenni. Én magamnak szintén 1gombócot szoktam venni, 2 gombóc már nem esne jól.

Nem mindegy, mekkora gombóc amúgy... De a kicsi nekem 2 éves lesz, tejszínhabot szoktam neki venni tölcsérben, azt imádja, fagyiból kap az enyémből, úgysem eszik meg annyit, csak szórakozik vele.
A nagy 9 lesz idén, ez az első év, hogy kettőt szokott kapni.
Nem azért, mert eddig nem vettem volna meg neki, hanem mert nem tudott többet megenni, ha kettőt kapott, mindig odaadta a másodikat, hogy "már nem kérem."
Most megeszi a kettőt, de mindig tálkában kell neki kérni, mert mire megeszi, szanaszét folyik...

Gyerekkoromban mi se kaptunk mindig kétGÖMBÖSET. Én a 2 éves lányomnak még csak tölcsért veszek,az én fagyimból kap. De a szüleim egyértelműen spórolás miatt vettek nekünk 1 gömböt. Persze,ahogy kamaszodtunk,már kaptunk kettőt,sőt néha hármat is.
Igen,nálunk is így mondják,hogy gömb. Kéretik nem belekötni,és sem gúnyolom ki azt,aki gombócot mond!!

5 eves lányom 1 gombocosat kap mindig.
Az iden mar 2. lett mandulagyulladasa tole, igy mar hetek ota 1-et sem veszunk. Akkor ez is sohersag?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!