Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van itt olyan szülő, akinek a...

Van itt olyan szülő, akinek a gyerekénél a TSMT nem vált be? (Beszédindítás terén)

Figyelt kérdés
Annyira dicsérik, de bevallom, én kicsit szkeptikus vagyok...

2018. jún. 18. 11:56
 1/6 anonim ***** válasza:
78%
Óvónő vagyunk, nálunk a 100-ból 13 gyerek járt megkésett beszédfejlődés miatt. 13-ból 10-en 2 hónapon belül gyönyörűen beszéltek, a másik 3 2-3 hónappal később. 😊
2018. jún. 18. 12:29
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2018. jún. 18. 13:46
 3/6 anonim ***** válasza:
41%

Nálunk nem vált be. Izomerejére, egyensúlyára hatott, beszédére semmit, egy új szava nem lett. 1 év után abba hagytuk.

Kutyás terápiát kezdtünk helyette, 3 hónap alatt beindult.

2018. jún. 18. 13:55
 4/6 A kérdező kommentje:
Ti mennyi idösen kezdtétek?
2018. jún. 18. 14:26
 5/6 anonim ***** válasza:
67%

Gyermekem 20 szoval kezdte a bölcsit 18-20 honaposan

A bölcsitől sokkot kapott és megszünt beszélni tartosan(es megállt növekedésben)

32 honapos kora körül kezdett visszajönni ujra 20 szavas szokincs, a szakszolgalat szerint ekkor 27 honapos szinten volt a beszéde.

Elkezdtunk tsmt-re járni ezzel a 20 szoval

A bölcsi ballagáson 3 éves korára végigmondta, énekelte, megfelelően irányitas szerint tapsolta, forogta, ugrálta végig a ballagási műsort, őt állitották központba is a csoportos eloadasos, legelől középre

Hogy a tsmt-től e, vagy ekkorra sikerult e feldolgoznia a bolcsit, nem tudom.

2018. jún. 18. 14:27
 6/6 anonim ***** válasza:
75%

3-as vagyok. 21 hónaposan kezdtük, 0 szava volt, nem mutogatott, ez volt a helyzet 2,5 évesen is (annyi, hogy a mutogatás azért beindult), ekkor még csináltuk, de már csak immel-ámmal, helyette bejött a kutyás.

Hozzáteszem, hogy a mozgásfejlődése miatt 3 hónapos kora óta gyógytornáztunk, rengeteg elem ismerős volt a TSMT feladatsorból is, mielőtt megkaptuk. Én szerintem ezért se hatott rá, mert eleve "ismerte az agya" ezeket a fajta ingereket, nem volt új, hogy a lökésszerű hatás meglegyen.

Most lesz a hónapban 3 éves, fél éve csináljuk a kutyást és most beszél 2-3 szavas mondatokban, a lemaradás kb. felére csökkent.

2018. jún. 18. 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!