Sóher az a szülő, aki általában csak egy gömb fagyit vesz a gyerekének a mindennapokban, és csak időnként kétgömböset?

#7 (félolasz) ezt nekem szántad?
A 3 éves van, hogy az 1 gömböt 😊 (gombócot) sem eszi meg. A kicsi meg nincs hozzátáplálva.
Nem sír és nem toporzékol, hogy többet akarna enni. #5 voltam.

5évesem van, eddig 3x kapott 1-1 gombócot, úgyse eszi meg tàn csak a felét.
Heti 2-3 fagyi, majdnem naponta itthon jégkrém, az borzalmasan sok szerintem...

50%-os félolaszka az gondolom fel sem merül a csökött agyadban hogy nem a 200 ft-ról van szó, hanem arról hogy a gyerek ne egyen annyi édességet, plusz a fagyi ugye nagyon hideg a torkának....
Nem sóherség az 1 gombóc. Sok kisgyereknek szeme kívánja, de úgyse tolna be 2-3 gombócokat. Szülő ismeri a gyerekét, nem egy vadidegen.

Kérdező:
"7 éves gyerek, heti 2-3 fagyi, majdnem naponta itthon jégkrém. Fagyi kb kéthetente kétgombócos, amúgy egy. Szintén az édességet próbálom mederben tartani, amúgy én is egyet szoktam enni."
Hm, dicsérendő, hogy legalább próbálod. :DDDDD
Komolyra fordítva a szót: EZ RETTENETES MENNYISÉG!
Persze nem az 1 gombóc :DDD, hanem az, hogy majdnem naponta jégkrémet eszik, és még ezenfelül heti 2-3 gombóc fagyit.
Én azt tartanám normálisnak, ha hetente-kéthetente kapna egy kétgombócos fagyit VAGY (!) egy jégkrémet.
A majdnem napi jégkrémezést mindenképp be kéne szüntetnetek!
És természetesen az egésznek semmi köze az anyagiakhoz, annál több az elhízáshoz és a cukorbetegséghez - mindkettőt meg lehet alapozni gyerekkorban az extrém mennyiségű édességgel.

Mifelénk gömbnek hívják, nem gombócnak. Lehet, a kérdező is arrafelé lakik, ahol én. Nem szép dolog ilyesmiért kinevetni a másikat.
Én már gyerekkoromban is magamba bírtam nyomizni 2-3 gömb fagyit, de nagyjából ez az egyetlen édesség, amiből extra mennyiséget vagyok képes fogyasztani. De nem toltam mindennap. Nyáron heti 1-2 alkalommal. Te túlzásba viszed. Ez nemhogy nem sóherség, hanem felesleges.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!