Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Sóher az a szülő, aki általába...

Sóher az a szülő, aki általában csak egy gömb fagyit vesz a gyerekének a mindennapokban, és csak időnként kétgömböset?

Figyelt kérdés
2018. júl. 4. 20:32
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

#7 (félolasz) ezt nekem szántad?

A 3 éves van, hogy az 1 gömböt 😊 (gombócot) sem eszi meg. A kicsi meg nincs hozzátáplálva.

Nem sír és nem toporzékol, hogy többet akarna enni. #5 voltam.

2018. júl. 4. 21:16
 12/25 anonim ***** válasza:
94%
7 évesnek már simán veszek kettőt.
2018. júl. 4. 21:20
 13/25 anonim ***** válasza:
97%

5évesem van, eddig 3x kapott 1-1 gombócot, úgyse eszi meg tàn csak a felét.

Heti 2-3 fagyi, majdnem naponta itthon jégkrém, az borzalmasan sok szerintem...

2018. júl. 4. 21:21
 14/25 anonim ***** válasza:
96%

50%-os félolaszka az gondolom fel sem merül a csökött agyadban hogy nem a 200 ft-ról van szó, hanem arról hogy a gyerek ne egyen annyi édességet, plusz a fagyi ugye nagyon hideg a torkának....

Nem sóherség az 1 gombóc. Sok kisgyereknek szeme kívánja, de úgyse tolna be 2-3 gombócokat. Szülő ismeri a gyerekét, nem egy vadidegen.

2018. júl. 4. 21:21
 15/25 anonim ***** válasza:
90%
5-6 eves korukig 1 gombocot KERTEK. Ennyit ettek meg.
2018. júl. 4. 21:24
 16/25 anonim ***** válasza:
96%
Miért lenne sóher? Én legtöbbször egyet veszek a gyereknek, mert úgysem bírná megenni a kettőt.
2018. júl. 4. 21:36
 17/25 anonim ***** válasza:
96%

Kérdező:

"7 éves gyerek, heti 2-3 fagyi, majdnem naponta itthon jégkrém. Fagyi kb kéthetente kétgombócos, amúgy egy. Szintén az édességet próbálom mederben tartani, amúgy én is egyet szoktam enni."

Hm, dicsérendő, hogy legalább próbálod. :DDDDD

Komolyra fordítva a szót: EZ RETTENETES MENNYISÉG!

Persze nem az 1 gombóc :DDD, hanem az, hogy majdnem naponta jégkrémet eszik, és még ezenfelül heti 2-3 gombóc fagyit.

Én azt tartanám normálisnak, ha hetente-kéthetente kapna egy kétgombócos fagyit VAGY (!) egy jégkrémet.

A majdnem napi jégkrémezést mindenképp be kéne szüntetnetek!

És természetesen az egésznek semmi köze az anyagiakhoz, annál több az elhízáshoz és a cukorbetegséghez - mindkettőt meg lehet alapozni gyerekkorban az extrém mennyiségű édességgel.

2018. júl. 4. 22:04
 18/25 anonim ***** válasza:

Mifelénk gömbnek hívják, nem gombócnak. Lehet, a kérdező is arrafelé lakik, ahol én. Nem szép dolog ilyesmiért kinevetni a másikat.

Én már gyerekkoromban is magamba bírtam nyomizni 2-3 gömb fagyit, de nagyjából ez az egyetlen édesség, amiből extra mennyiséget vagyok képes fogyasztani. De nem toltam mindennap. Nyáron heti 1-2 alkalommal. Te túlzásba viszed. Ez nemhogy nem sóherség, hanem felesleges.

2018. júl. 5. 01:22
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk van olyan fagyizó ahol egy gombóc az nem egy fagyiskanálnyi, hanem telihalmozzák a tölcsért kb 3 gombócnyi fagyival. Sóherség vagy nem égy 1(!) ilyen adagot (ez nem gombóc) szoktam kérni +1 üres tölcsért és szétosztom a két gyereknek. A kicsi ennyit sem tud megenni. A nagynak is már csöpög a végén, hülyeség lenne több.
2018. júl. 5. 07:54
 20/25 anonim ***** válasza:
Nem tartom sóhernek. Ha nyolc gombócot kérne a gyerek, annyit kéne kapnia?
2018. júl. 5. 08:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!