Másnál is ehhez hasonló a helyzet vagy csak én dramatizálom túl?
Eddig az volt a bajod hogy nem hagynak nyugton, most meg hogy 3 napja fel se mennek..
Kit érdekel anyós? De komolyan....rólam mindig lepereg apósék véleménye. Felnőtt vagyok, nem fosok tőlük.
Kicsit túl dramatizalod...Ne haragudj. Nekem 52 óra vajúdás volt (sajnos ez igaz) és sürgősségi császár. Azonnal megkaptam a babàt és velem volt egy szobában. 6 óra múlva én pelenkaztam. Külföldön élek így nincs család se segítség. És megoldottam.
A nagyszülők is nagyon várták a babàtokat
Ha valamit nem szeretnêl mírt nem mondod meg nekik? Nálunk mind 2 család szülésre akart jönni. ..Hát megmondtam nekik 4 hétig ne utazzanak. Anyu jól megsértődött. Nah bumm. Majd lenyugszik úgyis mindenki.
Ne hisztizz. A neheze csak most jön
"Ennek hangot is adtam.."
Ha normális hangnemben tetted, akkor nem dramatizálod túl.
Mi is mondtuk mindenkinek, hogy az első pár hét a miénk.
"Anyós szerint örüljek neki, hogy ennyire szeretik a picit
..."
Ez a lelkizsarolás. Ha ezt nem állítod le, később nagy bajok lesznek.
Kérdés, hogy hogy adtál neki hangot? Jelezted, hogy nagyon fáradt vagy, kivagy, szeretnél pár napig pihenni látogatómentesen, vagy napokig nyelted a mérged, majd elpattant a húr és elküldtél mindenkit a csába?
Első esetben örülj neki, hallgattak rád, pihenj amikor tudsz.
Második esetben vedd fel velük a kapcsolatot, kérj elnézést,mondd el, hogy nagyon fáradt vagy, kivagy, szeretnél pár napig pihenni látogatómentesen, X időponttól Xrendszerességgel szeretettel látod őket,remélhetőleg a férjed támogatásával) egyeztetett időpontban.
Ha nem fogják fel, nincs miről beszélni, mskd lehiggadnak, ha nem akkor legalább nyugtod lesz tőlük.
Szerintem túlreagálod a hormonok és fáradtság miatt, de ez nem baj. Az alapítványi szoba lényege, hogy bemehet a család.
Otthon tisztázzátok, hogy fáradt vagy, miben tudnak segíteni (házimunka), mit szeretnél te magad megcsinálni. Ha levinnék a babát sétálni, te zuhanyozz, aludj, olvass, tv-zz, pihenj. Ha szoptatási időben kiveszik a kezedből, szólj rájuk hogy nem szeretnéd.
Részemről begyulladt gátsebbel örültem, hogy vasalnak, mosnak és a 40 perc ülve szoptatás után a 20 perc böfiztetést megoldja a nagypapa. Viszont amikor kitalálták hogy mostazonnalrögtön rendet rakunk, akkor szóltam hogy én pihenek, ők meg nem tudják minek hol a helye. Illetve megbeszéltük, hogy kb 10re jöttek és legkésőbb 4kor elmentek haza.
Szerintem beszéld meg velük a dolgot és örülj ha alhatsz.
Látogatókkal kapcsolatban pedig megegyeztünk a férjemmel, hogy a nagyszülőkön kívül 6 hétig senki nem jöhet és nincs kivétel. Ez pár embernek nem tetszett, de nem érdekelt. (télen szültem, kb mindenki karácsonykor akart jönni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!