Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Tapasztalatokat, érveket...

Tapasztalatokat, érveket írjatok légyszíves. Hasonló helyzet?

Figyelt kérdés

Már kicsi korom óta imádom a gyerekeket, óvónőnek tanulok és mindig az volt bennem, hogy én fiatalon szeretnék szülni.

Mindig sikerült elnyomnom magamban ezt az érzést, de már kb egy éve, hogy minden nap eszembe jut, hogy mennyire szeretnék már. Tudom, hogy még fiatal vagyok és babát csak úgy szeretnék, ha már tudnék neki megfelelő körülményt biztosítani.

Van párom már 2 éve és inkább még a kapcsolatunkat szeretném erősíteni. Ő is szeretne babát, de még szeretne várni vele pár évet. Tudom, hogy ez lenne a helyes, de már nem tudom elnyomni magamban ezt az érzést. Még régen egy kutyust is vettem, hogy tudjak valakiről gondoskodni, hogy ne járjon mindig a babán az eszem.

Tapasztalatokat, véleményeket, érveket szeretném ha írnátok. :)

2018. márc. 26. 11:57
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
74%

Korod?

Relatív hogy fiatal valaki hozzá.Szerintem.

Ehhez nincs ideális kor.Anyává válsz.Ez egy folyamat.

Egy 18 éves is anyává érik és egy 30 éves nő is.

Az hogy benned fokozottabb ez a vágy szeri tem nem baj.Én is ilyen voltam.Mikor terhes lettem 23 évesen sokan mondták a kórházba hogy fiatalka vagyok..mert ott sokan 16 évesek voltak :) de én nem ítéltem el egyiket sem.A lényeg hogy meglepődtek rajtam mert fiatalabbnak tűntem.Mikor a kórlapom megnézték is azt mondták várhattam volna még.

Én mégis úgy érzem nekem ez ideális így van egy 4 ,lassan 5 éves fiam.És fitt vagyok vele.Mindent megtanultam és mindenbe belejöttem és ahogy számolgattam nem leszek vén se mire felnő.

A lényeg hogy most újra szeretnék anyává válni szeretnék kistesvérkét a fiamnak.És ujra ebben a lázban égek.:)

2018. márc. 26. 12:27
 2/12 anonim ***** válasza:
82%

Ez egy természetes ösztön, jobb esetben minden nőben meg kell, hogy legyen, van, akinél előbb, van, akinél később jön elő. Az az igazság, hogy megfelelő időpont soha nincs a gyerekvállalásra, mert mindig van, amit még el kell intézni, meg kell teremteni. Természetesen jobb, ha már van egy közös otthon, végeztél a sulival, van állásod stb. De ez egy ördögi kör, sokan ezért vannak még 30-on túl is dilemmában, mikor, halogatják, az idő fogy és egyre nehezebb. Gyerek mellett is lehet tanulni, nem nehezebb, mint munka mellett, gyerek után is lehet lagzira gyűjteni, sőt, sokan gyerekkel is albérletben laknak, vagy vesznek fel 20 évre hitelt, szóval mindig van valami, ami éppen kell, autó, lakásfelújítás stb. végtelen a kívánságlista.

Sokan, akik güriznek, hogy lakás legyen, autó legyen, lagzi legyen, biztonság legyen, szép lassan elmegy a fejük felett az idő.

2018. márc. 26. 12:32
 3/12 anonim ***** válasza:

Első válaszoló vagyok.

Igy van tökéletesen igaza van a második válaszolónak.

2018. márc. 26. 12:35
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

ohh ilyen velem is Volt.. hónapokig pörögtem a dolgon, fog.gátló mellett teszteltem meg dukkoltam hogy én legyek az a pár százból az egy aki fog.gátló mellett majd teherbe esik :D jót nevetek még most is magamon miatta. Aztán rájöttem hogy elöször legyen meg minden és ha itt az ideje belevágunk.

Eltelt pár és mostmár ott tartunk , hogy minden ideális és rajta vagyunk hogy legyen babánk.

Kitartás, ez az életszakasz sztem szinte minden nönél megvan :)

2018. márc. 26. 12:36
 5/12 anonim ***** válasza:
4. vagyok: Szóval eltelt pár év... akartak írni..
2018. márc. 26. 12:41
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszaitokat :) 19 éves vagyok.
2018. márc. 26. 12:46
 7/12 anonim ***** válasza:
52%
Én 18 éves korom óta nagyon vágytam a babára, de sose volt hozzá megfelelő párkapcsolatom, meg aztán egyetemre jártam, utána karriert építettem, szóval a körülmények nem voltak adottak. Aztán megismerkedtem a férjemmel, és amikor meglettek a körülmények (anyagiak, lanhatás), nem jött a baba. 4 évbe telt, mire orvosi segítséggel összejött. Addigra már 35 éves lettem, pedig mindig fiatal anyuka szerettem volna lenni. Szóval a magam példájából kiindulva azt mondom, hogy a megvan a megfelelő pákapcsolat és az anyagiak, akkor nem érdemes várni, mert aztán ki tudja, hogy a próbálkozás végül mikor jár sikerrel...
2018. márc. 26. 12:46
 8/12 anonim ***** válasza:

Hát:D Anyum 16 éves koromba szülte a kisebbik öcsémet ezzel el is vette a babától jó időre a kedvem.El se bírtam képzelni 18-19 évesen anyának magam..Persze nekem is tetszett a kisöcsém, a szomszéd babája, aranyos volt cuki meg minden, de annyi más dolog volt ami érdekelt és egy baba nagyon sok lemondással jár. Elhiszem, hogy most azt gondolod kész vagy rá..de én a mai korosztály 18-20 éveseinek a zöméből ezt nem nézem ki(ne haragudj nyilván nem ismerlek, nem tudom mennyire vagy komoly stb..).

Amúgy a párod az első pasid? Vagy csak az első komoly?

Mert az első szerelmek el szoktak múlni.A baba meg marad és nevelni kell akkor is..

Annyi ilyen kérdés van mostanában, hogy én csak ámulok és bámulok.

2018. márc. 26. 13:18
 9/12 anonim ***** válasza:

Akkor vállaljatok babát, ha mindketten készen álltok! Leírásod alapján a párod még nem áll készen. Adj neki időt :) Szerintem ez bőven elég érv, hogy várj egy picit.

Ne csak gyereket akarj, hanem TŐLE akarj gyereket. Ez hatalmas különbség :)

2018. márc. 26. 16:48
 10/12 anonim ***** válasza:
Csatlakozom a 7-es válaszolóhoz. Már tizenéves korom óta tudom hogy én ANYA akarok lenni, de sosem volt megfelelő párkapcsolatom, anyagi körülmény, stb. Utána persze ahogy hozta az élet..munka(fizikai), buli (párkapcsolat híjján) egyik hónap a másik után, egyik betegség a másik után, és mind-mind nyomot hagy az ember szervezetében. Most itt vagyok 30évesen, meg lennének a körülmények, de érzem hogy a testem már fáradt, egy éve próbálkozunk az első babával, de nem sijerült még sajnos. Én nem várnék.
2018. márc. 26. 20:53
1 2

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!