Titeket hogy hívnak? Szeretitek a neveteket? Ha van harmadik nevetek, használjátok, szerintetek van értelme?
Tímea vagyok, végül is nem utálom. 1-2 becenevet igen, de gyorsan le szoktam állítani az illetőket.
Van 2. keresztnevem, de ezt a keresztségben kaptam a két dédszülőm után (mivel ugye Tímea nevű szent nincs): Anna. A személyimben nincs benne, viszont itthon szinte mindig így hívnak.
Én nem adnék második keresztnevet a gyereknek, teljesen fölösleges, hacsak nincs valami családi oka.
Diána vagyok, nincs bajom vele. Dia a becenevem de a többit utálom, ha Diusnak becéztek, gyerekként is utáltam. Fruzsina volt a második nevem, értelmetlen és nem is tetszik, házasságnál elhagytam, így is épp elég hosszú a nevem.
Egyébként Dianás cukorral idegesítettek.
Demetria vagyok és utálom. Mindig bántottak a nevem miatt, ráadásul a vezetéknevemmel se szép, és sokszor azt hiszik kisebbségi vagyok, a nevem alapján.
Húgomnak két neve van, ő mindkettőt használja.
Brigitta vagyok, és szeretem a nevem. Nem tucat, és nem is földtől elrugaszkodott.
Második nevem nincs, és a gyerekünknek sem lesz. Felesleges nyűgnek tartjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!