Miért gondolja azt rengeteg ember, hogy ha valaki vállal egy harmadik gyereket, akkor azt a pénz miatt teszi?
Hasonló véleménnyel vagyok én is, nem egy "ismerősöm" van, aki ki is jelentette, hogy a családi adókedvezmény miatt vállaja, csak arra nem gondolt, hogy az ő minimál bérje után mennyit tud majd ebből érvényesíteni :)
Leginkább akkor feltűnő ez a harmadik gyerek téma, mikor már kettő nagyobb (iskolás) gyerek mellé hirtelen harmadikat szeretnének. Nem tudom, hogy, ha majd egy tollvonással vissazvonják az egészet, akkor a 3. gyereket is vissazküldik, mert már nem éri meg :) :)
Mi nem "vállaltunk" hármat, hanem lett három, a másodjára ugyanis ikrek lettek. :) Körbejártuk a CSOK-témát mi is, az annak segít, akinek van 40-50 milliója nekiállni építkezni, az egy tízest nyer vele az államtól. Úgyhogy maradunk ahol vagyunk, majd nem lesz nappali, ha nagyobbak lesznek a gyerekek, úgy lesz mindenkinek külön szobája.
A három gyerekülés miatt kb. másfél-kétszer annyiért kellett egyterű autót vennünk, egy kétgyerekes családnak bármilyen ötüléses autó opció, mi abban nem férünk el. A Bexsero oltás egy gyerekre 100 000 Ft, háromra 300 000. A kicsik is meg fogják kapni, ha a nagy megkapta, ezzel nem játszunk.
A férjemet is állandóan adókedvezménnyel ugratják a munkahelyén, de már nagyon elegünk van belőle, egy idő után nem vicces. A 99 ezer nagyon jól jön, de messze nem fedezi a plusz kiadásokat. És nálunk még pici az összes, a nagy is ősszel megy csak oviba, ha megérik rá (Nyáron lesz 2,5 éves). Ha jönnek majd az iskolatáskák, osztálykirándulások, nyári táborok, akkor pláne töredékét fogja csak fedezni a plusz kiadásoknak. Meg ahogy már említették, egy tollvonással elvehetik az adókedvezményt is, akkor sem lehet egyet-kettőt leadni a háromból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!