Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Valóban nem kerül sokba a...

Valóban nem kerül sokba a gyereknevelés?

Figyelt kérdés
A barátnőm gyereket szeretne. Én is szeretnék, de az anyagiak miatt aggódom. Ő azt mondta, hogy túl van lihegve a téma és egyáltalán nem kerül sokba egy gyerek, ezt csak mondják. Egy 40 négyzetméteres albérletben élünk, a bevételünk változó, mert egy vállalkozást kezdtünk ketten. Nagyjából 220 ezer, amiből gazdálkodunk egy hónapra.
2018. jún. 13. 11:44
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
8%

Ez elegge helyzet-egyenfuggo. Itt a mi peldank. Babaruhakat, etetoszeket, kisagyat, babakocsit, rezgos agyat kaptunk. Pelenkabol a Happyt vesszuk 2700 ft volt legutobb. A tapszer az elejen 5000 ft volt, 20000 ft elment minden honapban tapszerre. Ma 2700 recept nelkul egy 600 grammos. A hozzataplalas draga mulatsag volt, mert oktobertol majusig fagyadsztott gyumolcsoket, zoldsegeket vettunk igy hiaba hoztam ki az ebedunket 10.000 forintbol, mai napig a honap eleje ugy kezdodik, hogy tapszer, pelenka 5000, ebed hozzavaloi 10.000, reggeli-vacsi ebben tobbnyire benne van mert ugy probalom osszeallitani, gyumolcsok egy hetre 5000. Mi odafigyelunk a valtozatos taplalkozasra, napi 5 adag zoldseget/gyumolcaot eszunk, tejtermeket is sokat es a tobbi.. 20000 fton felul kutyakaja, tisztalkodasi szerek pl furdeto, sampon, popsi krem (abbol is a sudocream a jo), popsi torlo haztartasi szerek, egyeb pl wc papir es meg sorolhatnam..

De havi szinten nyugodtan belefer a gyerek a budzsenkbe. Ha nincsenek nagy elvarasaid, akkor vagj bele :)

2018. jún. 13. 14:14
 22/28 anonim ***** válasza:
86%

Tartsatok egy próbát!

Minden hónapban tegyetek el 40 ezret egy éven keresztül. Két okból.

1. Látjátok, hogy mennyire fér bele egy gyerek anyagilag. Ez a minimum, amivel számolhattok: pelenka, ruha, bébiétel.

2. Ha sikerül, és nem nyúltok hozzá, akkor egy évvel később 480 ezer tartalékkal vágtok neki a gyerekvállalásnak. Lesz mihez nyúlni, ha gond van.

Egy év nem számít, még 40 körül sem. Ti pedig fiatalok vagytok.

2018. jún. 13. 14:35
 23/28 anonim ***** válasza:
80%
Én nem vállalnék erre az összegre gyereket . Míg Magyarországon éltünk kb ennyi volt a mi bevételünk is .. csak épp a lakás rezsivel került 80eFt ba (semmi luxus egy szobás társasház) . Besokalltam ,hogy hiába hajtunk nem jutottunk sehova. Külföldre indultunk mondván csak a nyárra .. Már nem mentünk vissza . Itt azt kell mondanom nincs sokba a gyerkőc . Tény és való sok mindent kaptunk ajándékba . Mivel nem kell tápszer arra sincs gondunk . Igazából a pelenka ,krém , fürdető és ehhez hasonló dolgok amire pénzt kell kiadnom . Nem kell rettegnem attól ,hogy nem lesz pénzem az ajánlott oltásra ugyanis itt ugymond kötelező ,ingyen kapja . Nem kell pánikba esnem ,hogy beteg lesz és gyógyszer kell mert ingyen kapja . Otthon ez nincs és azért 220 eFt valóban kevés 3főre számolva.
2018. jún. 13. 14:51
 24/28 anonim ***** válasza:
84%

"Nem értem ezt a sok költséget, amiket írtok (lehet, hogy azért, mert nem kell hó végén a családit várnom, így nem tűnik nekem soknak a kiadás)."

Azért mert van miből költened, illetve azért mert nem is tartod nyilván.

Ha összeadnád csak pár hónapig tételesen, garantálom, hogy lehidalnál.

Nekünk se kell centizgetni, de szakmai ártalom miatt részletes költségvetést vezetek, és hihetetlen sok elmegy a gyerekre luxus nélkül és akkor is, ha a nekünk sajnos kellő fejlesztések, tápkiegészítők, gyógyszerek költségét levonom.

220-ból a minimumot se tudnánk megadni neki.

2018. jún. 13. 15:02
 25/28 anonim ***** válasza:
12%

Mi havi kb. 200 nettóból élünk 2 gyerekkel szintén albérletben.

Míg csecsemő, a havi ellátására bőven elég a családi pótlék, ha van anyatej.

Ne mi legyünk a követendő példa, mert mi sajnos hónapról-hónapra élünk, megtakarításunk 0, de szerencsére egészségesek vagyunk, soha nem kell gyógyszerekre költeni, ha meg is betegszik valamelyik gyerek, gyógynövényekkel, házi praktikákkal tökéletesen kikezeljük ( és legalább mérgeket sem kap így).

Ruhát használtan veszünk, cipőt Decathlonban, ez olcsó és tartós.

Szórakozni sajnos nem jut pénzt, de a számlák, lakbér mindig ki van fizetve és ha nem is futja minden nap gyümölcsre, nem éhezünk.

2018. jún. 13. 15:33
 26/28 anonim ***** válasza:
95%

De, sokba kerül. Ahogy nő, egyre többe.

És én is azt javaslom a "nem várom a családit" válaszolónak, csak egyetlen hónapban írja össze, hogy mennyit költ a gyerekre, mondjuk egy évszakváltós hónapban. Tuti meglepődne.

Nekem most volt elsős, májusban 100 ezer forintba került! A nyári táborokra most kellett befizetni, igaz csak a felére. 11 hét van nyáron, nálunk nincsenek nagyszülők, tehát magunknak kell megoldani a gyerek elhelyezését, és nem marad más, mint 5 hét napközis tábor. És egy luxusnak nevezhető tétel van benne, a szülinapi zsúrja.

Iskolai étkezés: 11000

Osztálypénz: 1000

Szokásos gyógyszer: 1000

Nyári ruhák: 10000

Táborok: 40000

Szülinapi zsúr: 20000

Osztálykirándulás: 2000

Úszásórák: 4000

Fodrász: 1000

Papír-írószer: 3000

Fogorvos: 7000

2018. jún. 13. 16:11
 27/28 anonim ***** válasza:
89%
Vállalom a lepontozást, de 25-ös, minek kellett oda 2 gyerek, ha annak örültök, hogy nem éheztek?...
2018. jún. 13. 16:31
 28/28 anonim ***** válasza:
100%

Ja, és nem számoltam külön a tisztálkodó szereket, fogkefe, fogkrém, tusfürdő, kullancsriasztó...

Plusz az otthoni étkezés, lassan kisebb felnőtt adagot megeszik.

2018. jún. 13. 16:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!