Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Valóban nem kerül sokba a...

Valóban nem kerül sokba a gyereknevelés?

Figyelt kérdés
A barátnőm gyereket szeretne. Én is szeretnék, de az anyagiak miatt aggódom. Ő azt mondta, hogy túl van lihegve a téma és egyáltalán nem kerül sokba egy gyerek, ezt csak mondják. Egy 40 négyzetméteres albérletben élünk, a bevételünk változó, mert egy vállalkozást kezdtünk ketten. Nagyjából 220 ezer, amiből gazdálkodunk egy hónapra.
2018. jún. 13. 11:44
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
56%

Havi 220 ezer jövedelem esetén sokba kerül, 1,5 millió esetén nem.

Lehetőségek, igények és vágyak szabják meg, hogy sokba-e, vagy nem sokba kerül.

2018. jún. 13. 12:32
 12/28 anonim ***** válasza:
93%
Nekünk 2 problémamentes gyerekünk van, nem kellett se tápszer, te dévénytorna se fejlesztés, se speckó kaja, sokmindent veszek használtan, nem kevésből gazdálkodunk, de így is azt mondom sokba kerül. Ha reális esély van saját lakásra és a bevétel jelentősebb növekedésére, akkor nem gond belevágni, de ha erre nincs kilátás, akkor először a bevétel növelésén dolgoznék.
2018. jún. 13. 12:35
 13/28 anonim ***** válasza:
74%

Dehogynem, elég egy húzós betegség és máris 20-30 rongyot ott hagysz.

Emellett:

- szakkör, vagy hobbi nem árt

- élményekben gazdag gyerekkor (nem kell minden héten Balcsira menni, de ne csak otthon üljön)

- tábor 20-30-40 ezer is van

- korrepetálás akár 3-4 tárgyból is (nyelv, matek, fizika szoktak lenni a fő mumusok)

- normális ruhák, télire jó meleg, vízálló bakancs, őszre vízálló cipő (ezek 10 ezres nagyságrend és akár félév alatt kinőheti)

- ha valami speciális étrendre szorul, az is jó kis összeg (unokahúgom cöliákiás, és egy kiló lisztje 1000 huf)

Plusz: 40 m2 kevés, és nem is biztos, hogy vállalhattok gyereket a mostaniba.

2018. jún. 13. 12:44
 14/28 anonim ***** válasza:
44%

Nem értem ezt a sok költséget, amiket írtok (lehet, hogy azért, mert nem kell hó végén a családit várnom, így nem tűnik nekem soknak a kiadás).

Én pl 5000 ft-ért vettem bringát, tökéletesen működik. BP agglomerációban lakunk, közel a Duna parthoz. Minden nap van játszóterezés, biciklizés, néha fagyizás.

Táborba nem megy, mert még ovis, és a 4 hét szünetben a mamánál nyaral 2 hetet (erről ugye nem írta kérdező lenne-e lehetőségük), a többiben otthon vagyunk vele felváltva.

Kertben van trambulin, ezt 1x kell megvenni, évekig használhatja , 30ezer alatt volt.

Medence 10 ezer, most a 2. nyarat pancsoljuk vele (2,4 m)

Ruha: Dechatlonban vesszük, 2700 ft a cipő, 5900 a bakancs télre. Kabát is 3-4 ezer.

SZóval ezek sem óriási költségek, és újak. Meg ha nem költ sokat az ember, az nem feltétlen jelenti azt, hogy silány élete van a gyerkenek. Csak ésszel kell.

Tényleg nem tudom, miért mondják, hogy milliókba kerül a gyerek. Minden az igényeken múlik. (meg a gyereken)

Eljárunk ide-oda, ez sem kirívó költség.

Viszont a 220ezer összbevétel szerintem 2 felnőttnek is kevés albérletben.

Én átlagmunkával egyedül keresek ennyit, és hitelmentes a házunk.

Valamelyikőtök keressen munkát, leginkább a barátnőd, hogy kaphasson rendes gyedet, és legyen több bevételetek. Vagy akkor vállaljatok gyereket, ha beindul a vállalkozás, és több lesz a bevétel.

Nem kell olyan sok pénz a gyerekhez, de stabil háttér igen. És szerintem a havi 220 az olyan máról holnapra a túlélésre elég.

2018. jún. 13. 12:59
 15/28 anonim ***** válasza:
95%
Tényleg az a lényeg, hogy nem tudható előre. Nekünk kb 200 000 fogy egy hónapban mindennel együtt, de még bőven van fölötte, amit félreteszünk, mert bármikor jöhet betegség, vagy elromolhat valami stb..
2018. jún. 13. 13:35
 16/28 anonim ***** válasza:
93%
(utolsó vagyok, úgy értettem hogy harmunkra. És kicsit drágább a lakhatásunk mint nektek)
2018. jún. 13. 13:36
 17/28 anonim ***** válasza:
94%
220 havi bevétel albérlet mellett szeritem kevés vagy éppen hogy csak ki lehet jönni belőle. A gyerek pénzbe kerül,azért milliomosnak nem kell lenni,de kell biztos alap. A fent említett hozzászólókkal egyet tudok érteni és kiegészíteném,hogy nektek is kell venni ezt azt ruha,gyógyszer stb. Szóval itt nem csak a gyerek költségét kell alapul venni. Keressetek normálisabb jobb fizető munkát és akkor még az albérlet sem gond. Ismerek olyat,aki albérletben lakik simán futja erre arra még nyaralni is járnak.
2018. jún. 13. 13:41
 18/28 anonim ***** válasza:
56%
Már mindent leírtak előttem, csak egy kérdés: én is laktam 40 nm-es lakásban, de mikor a párommal összeköltöztünk, kerestünk egy nagyobbat. Egy gyereket hova tesztek egy akkora lakásban?
2018. jún. 13. 13:42
 19/28 anonim ***** válasza:
52%
18: Egyik kollégám (nincs gyereke) bérel olyan újépítésűt, ami 38 nm-es és két különnyíló szoba van, az egyikben van egy kis főzőfülke. Akár el tudom képzelni, hogy 1,5-2 éves korig el lehet ebben lenni, ha mondjuk valaki nem nagyon mozog a konyhában. Én inkább amiatt aggódnék, a tulaj nem pánikol-e be a gyereken...:(
2018. jún. 13. 13:49
 20/28 anonim ***** válasza:
89%
1. vagyok. Valaki írta, hogy annak sok költség, aki a családit várja. Nos, nekünk közel milliós a havi bevètelünk, azt sem tudom mikor utalják a családit, de ettől mèg sokba kerül a gyerek. Nekünk nem probléma egy nagyobb kiadás, na de 220 000 forintból bizony a kèrdezőèknek az lenne.
2018. jún. 13. 13:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!