Valóban nem kerül sokba a gyereknevelés?
Havi 220 ezer jövedelem esetén sokba kerül, 1,5 millió esetén nem.
Lehetőségek, igények és vágyak szabják meg, hogy sokba-e, vagy nem sokba kerül.
Dehogynem, elég egy húzós betegség és máris 20-30 rongyot ott hagysz.
Emellett:
- szakkör, vagy hobbi nem árt
- élményekben gazdag gyerekkor (nem kell minden héten Balcsira menni, de ne csak otthon üljön)
- tábor 20-30-40 ezer is van
- korrepetálás akár 3-4 tárgyból is (nyelv, matek, fizika szoktak lenni a fő mumusok)
- normális ruhák, télire jó meleg, vízálló bakancs, őszre vízálló cipő (ezek 10 ezres nagyságrend és akár félév alatt kinőheti)
- ha valami speciális étrendre szorul, az is jó kis összeg (unokahúgom cöliákiás, és egy kiló lisztje 1000 huf)
Plusz: 40 m2 kevés, és nem is biztos, hogy vállalhattok gyereket a mostaniba.
Nem értem ezt a sok költséget, amiket írtok (lehet, hogy azért, mert nem kell hó végén a családit várnom, így nem tűnik nekem soknak a kiadás).
Én pl 5000 ft-ért vettem bringát, tökéletesen működik. BP agglomerációban lakunk, közel a Duna parthoz. Minden nap van játszóterezés, biciklizés, néha fagyizás.
Táborba nem megy, mert még ovis, és a 4 hét szünetben a mamánál nyaral 2 hetet (erről ugye nem írta kérdező lenne-e lehetőségük), a többiben otthon vagyunk vele felváltva.
Kertben van trambulin, ezt 1x kell megvenni, évekig használhatja , 30ezer alatt volt.
Medence 10 ezer, most a 2. nyarat pancsoljuk vele (2,4 m)
Ruha: Dechatlonban vesszük, 2700 ft a cipő, 5900 a bakancs télre. Kabát is 3-4 ezer.
SZóval ezek sem óriási költségek, és újak. Meg ha nem költ sokat az ember, az nem feltétlen jelenti azt, hogy silány élete van a gyerkenek. Csak ésszel kell.
Tényleg nem tudom, miért mondják, hogy milliókba kerül a gyerek. Minden az igényeken múlik. (meg a gyereken)
Eljárunk ide-oda, ez sem kirívó költség.
Viszont a 220ezer összbevétel szerintem 2 felnőttnek is kevés albérletben.
Én átlagmunkával egyedül keresek ennyit, és hitelmentes a házunk.
Valamelyikőtök keressen munkát, leginkább a barátnőd, hogy kaphasson rendes gyedet, és legyen több bevételetek. Vagy akkor vállaljatok gyereket, ha beindul a vállalkozás, és több lesz a bevétel.
Nem kell olyan sok pénz a gyerekhez, de stabil háttér igen. És szerintem a havi 220 az olyan máról holnapra a túlélésre elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!