Mennyire engeditek, hogy a gyerek "hangoskodjon"?
Az én fiam is nagyon ordítós, mióta ovis, gondolom ott.át kell kiabálni a 24 társát.
Én veled vagyok, azért a játszón/parkban had szirénázzon már ;)
Nem tudom magam megitélni, de tény, hogy nem bírom a hangos gyerekeket.
Mondjuk nekem, tök nyugis, csendes mindkettő, lehet ezért is idegesít aki más.
Mert van egy rakat szülő, aki tojik a zajos gyerekére, mert hát ugye gyerek.
Pedig ez nevelés kérdése.
Engem zavarnak az ok nélkül üvöltő gyerekek. Nyilván nem szólok rájuk mert nem az én dolgom, de mint kiderült az itteni válaszokból az anyjuk se fog soha.
Mindenesetre nem minden gyerek viselkedik másokat zavaró idegesítő módon. Ismerek sok kiegyensúlyozott szeretettel nevelt aranyos kisgyereket, aki normál hangnemben beszélget a szüleivel/játszik.
Ha olyan helyen hangoskodik, ahol sok ember van, és alapból nincs nagy hangzavar, akkor rászólok, de mivel még csak kétéves, nem tudom garantálni, hogy abba is hagyja. Annyit tehetek, hogy szólok neki. De ha mondjuk postán vagyunk, nem fogom azért nem elintézni a dolgomat, mert a gyerek éppen nem tud csendesebben létezni. A rohangálást, egyéb rendbontást meg tudom akadályozni, a hangadását nem.
Zajos helyen nem szólok rá, ha ő is zajong. És játszótéren, kiránduláson sem.
Meg fogja tanulni, hol milyen hangerő a megfelelő, ahogy nagyobb lesz. A bátyja sem óbégat össze-vissza, pedig ő is szeretett hangoskodni kisebb korában. Neki is mindig elmondtam, hogy halkabban legyen, ha úgy ítéltem meg, hogy túl hangos, egy idő után már elég volt mindig csak egyszer szólnom. De játszótéren neki sem szóltam soha, hogy túl hangos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!