Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy mostanság...

Miért van az, hogy mostanság a családcentrikus nőket gyakorlatilag lenézik?

Figyelt kérdés
És nem a férfiak, hanem a többi nő. 26 éves vagyok, most jön a második gyerekünk, de négyet szeretnénk legalább, én is nagy családban nőttem fel. Általában lesajnáló tekinteteket, megjegyzéseket kapok, hogy ilyen fiatalon tönkretettem már az életemet, illetve azt hiszik, hogy iskolázatlan vagyok. Amikor megtudják, hogy fejlesztő vagyok, mindig kikerekednek a szemeik, hogy nem gondolták volna, hogy diplomám van. És rendszeresen meg is kérdezik, hogy akkor mégis miért mentem férjhez és vállaltam ilyen korán gyerekeket. Akkor meg pláne ufónak néznek, amikor megtudják, hogy jobban élvezem a családanyaságot mint a munkámat anno. Mert egy nő ugyebár nem lehet csak nő és családanya, az nem teszi teljessé. Az életben és itt is rendszeresen megkapom ezeket, holott én soha nem bántottam a gyerektelen nőket, de már nagyon idegesít, hogy mindig magyarázkodnom kell és bizonygatnom, hogy nem, nem vagyok értelmi fogyatékos kisebbségi... Más is járt így?
2018. máj. 13. 11:55
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Cáfolom, Édesanyám 5 gyerek mellett megcsinálta hobbiból a meglévő diplomája mellett a jogot is, vállalkozást vezetett és mellette nagyon jó anya volt, midnig számíthattunk rá. 8 gyerekes családból jövő barátnőm szintén erről számolt be. Aki nem tudja szervezni az életét, szerintem egy gyerek mellett sincs ideje semmire.
2018. máj. 14. 12:33
 12/14 anonim ***** válasza:
No és semmi segítsége nem volt?
2018. máj. 14. 13:16
 13/14 A kérdező kommentje:
A férje. :)
2018. máj. 14. 13:24
 14/14 anonim ***** válasza:
Na ja. Én is tervezek vállalkozást, meg tanulni, meg még gyereket...csakhogy mondjuk a férjemnek is van olyan elfoglaltsága, amit szívesen csinál...Itt kompromisszumokra van szükség. Lehet persze egy állandó rohanás, kapkodás vagy éppen egy logisztikai központ az otthonod, de szerintem néha regenerálódni is kell, a házasságot is karban kell tartani és a gyerekekkel is kell közös programot, minőségi időt eltölteni. Egy jog, mondjuk még belefér, mert van levelezőn, de egy gyógyszerészi, egy állatorvosi vagy gyógytornászi már nem :( Ha meg arra várok, hogy majd iskolások lesznek a gyerekek, akkor arra a "kis időre" felesleges pénzkidobás... Most még mi is nagyon jól egyensúlyozunk, férjem és én is hobbikat űzünk és terveink vannak, de ha több gyerekünk lenne, nem tudom elképzelni, hogy amíg szoptatok a másik enni kér, de most, én csitítom, közben meg csenget a postás..stb.. A kertet is gondozzuk, a házat is javítgatjuk és jusson idő magunkra is. Lehet én vagyok kényelmes, de szerintem csak főállású anyaként lehet megcsinálni 4 gyerekkel, legalábbis ha a férj sem látjaa "kárát".
2018. máj. 14. 13:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!