Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyakorlatilag a gyermek hány...

Gyakorlatilag a gyermek hány éves korától lehet elmenni dolgozni az anyukának?

Figyelt kérdés
Jelenleg terhes vagyok, és eddig úgy néz ki hogy kaphatok majd Tgyást és Gyed-et is. Viszont a Gyes-t én nagyon keveslem, plusz albérletben élünk párommal, ami nem igazán olcsó, akkor már egy saját házat érdemesebb lenne fizetni...ezért érdekelne hogy nagyjából a gyermek hány éves korától lehet hivatalosan bejelentve elmenni dolgozni, és hogy addigra a gyerkőcöt hová lehet elhelyezni? (bölcsöde vagy ilyesmi) Ezek az intézmények mennyire költségesek? Megéri elmenni mellette egyeltalán vagy amit keresnék ( tegyük fel minimál bér) el is menne a gyermek felügyeletére? Kérlek ha van tapasztalatod írj! Köszönöm előre is!
2012. ápr. 23. 11:03
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:

A kisfiam önkörmányzati bölcsibe jár 2 éves kora óta (gyed lejárata óta), oda leghamarabb a szülési szabi lejárta után veszik fel a gyereket, ekkor kb 20 hetes a pici. Viszont jó előre fel kell iratkozni, mert sok a jelentkező.

Reggel 6 és du 6 között lehet ott, most 394 ft-ot fizetünk naponta, ez a kajájuk, de mivel az önkormányzatnak kevés a pénze, nálunk is bevezetik szeptembertől a költségtérítést, ez valahol 200-400 ft között lesz/nap. MInden hónapban viszünk be pelust, törlőkendőt, zsepit, szalvétát, szóval most kb havi 10e. Szeptembertől ez 4-8 ezerrel lesz több. De szerintem még igy is megéri, mert kaját otthon is enne, meg pelus is fogy.

Mikor még nem szóltak, hogy van üresedés, nézegettem családi napközit (magánbölcsit), elég húzós, a legolcsóbb 3100/nap (de van napi 5000ért is), és szigorúan napi 8 óra. 2-3 napra ment volna egy héten, a többi nagymama, különben elvitte volna a fél fizut.

Hát ez van megyeszékhelyen....

2012. ápr. 23. 11:16
 2/21 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, a szülési szabi lejártával már lehet menni dolgozni.
2012. ápr. 23. 11:19
 3/21 A kérdező kommentje:
Hú te jó ég!el sem hiszem hogy ennyi naponta a bölcsi...ez borzasztó sok!Én Szarvason lakom, és igazából első babás kismama vagyok, azért nem nagyon tudom hogy hogy mennek árban ezek a dolgok. Viszont anyukámék nem itt laknak, így rá nem számíthatok ebből a szempontból, a párom szülei meg már elég időssek... :/ viszont én meg nem szeretnék otthon ülni és nézni ahogy elmegy a pénz, (gyes+cs.p.) ezért gondolkodtam a munkába helyezkedésben, de hát így nem tudom hogy mennyire lenne értelme?!
2012. ápr. 23. 11:25
 4/21 A kérdező kommentje:
Kedves első! a Tgyás-ra gondolsz a szülési szabadság alatt? Mert én úgy tudom, hogy ha Gyed ( a szülési szabadság után az jön) alatt elmegy bejelentetten dolgozni az anyuka akkor a Gyed folyósítását megszüntetik. Akkor meg magyarul nem csináltam semmi...
2012. ápr. 23. 11:28
 5/21 anonim ***** válasza:

Előző vagyok, érdeklődj önkormányzati bölcsinél, az még szerintem beleférne. Igazából 1 gyerek után jár 10 ezer ft adókedvezmény meg 12-13 ezer családi pótlék havonta. Ez meg fedezi a bölcsit.

Mi meg szüleimnél lakunk, de már nagyon szeretnénk megpattanni innen saját lakásba, egyre több a surlódás...

2012. ápr. 23. 11:31
 6/21 anonim ***** válasza:
Igen, szülési szabi alatt tgyás jár, utána gyed a pici 2.szülinapjáig. Ha gyed alatt munkába állsz, akkor a gyed megszűnik, mivel dolgozol, kapsz jövedelmet. Viszont ha otthon végezhető 8 órás munkád vagy, vagy cégnél vagy részmunkaidős, akkor jár még gyes is a fizu mellé a pici 3.szülinapjáig, és bölcsibe is mehet.
2012. ápr. 23. 11:35
 7/21 A kérdező kommentje:
Elhiszem, mi is azért választottuk inkább az albérletet, igaz hogy anyagilag nem nagyon éri meg mert havi 26 e az albi plusz a rezsi az persze attól függ mennyi nagyjából 15 e. de ez már fedezné a saját lakás hitelét is akár, viszont egy keresetre meg nem kapnánk hitelt szerintem, azért szeretnék én is dolgozni valahol később ha már megszületett a pici. Végülis ez az önkormányzati bölcsi nem hangzik rosszul. Ott ellátják rendesen a piciket? Foglalkoznak velük meg minden? Pelenkát hogy kell bevinni, és egy olyan picike még nem csak tejet eszik, vagy iszik? Azt hogyan oldják meg?
2012. ápr. 23. 11:37
 8/21 A kérdező kommentje:
Mármint nem a te két éves fiadra godnolok :) hanem hogy írtad hogy 20 hetes kórától lehet vinni a kicsikéket.
2012. ápr. 23. 11:38
 9/21 anonim ***** válasza:

Már voltunk ingatlanirodában. A lakáshitelnél úgy nézik, hogy a férjem az adós, mivel ő dolgozik folyamatosan(én meg megyek megint szülni júniusban), én meg adóstárs, mivel a gyed is jövedelem, beleszámít az összjövedelembe, de adós nem lehetek, csak adóstárs.

A kisfiam 2 hónapja jár bölcsibe, imádja, reggel rohan be. 13-an vannak egy csoportban, 2 nevelővel. Mindkettő imádja a gyereket, nem véletlenül választották ezt a pályát. Rengeteg játék van, mesét olvasnak, rajzolnak, kint vannak az udvaron, megtanulnak enni, stb.

Gazdaságos pelenkát szoktam venni diszkontban, egy zacsiba csomagolok be 20-30 db-ot mindig és beviszem. Kisbaba nincs a mi csoportunkban, de gondolom vagy vinni kell be anyatejet, vagy tápszert. Mi 4 hónaposan kezdtünk átállni a bébiételre, 8 hónapos koráig szopizott, de már csak reggel meg este.

2012. ápr. 23. 11:46
 10/21 A kérdező kommentje:
Én májusra vagyok kiírva, szóval nem is nagy az eltérés :) mi még nem is mertük nézni az ilyen lakáshiteles oldalakat,merthogy nem akarunk fejjel bele ugrani egy ilyen nagy felelősségbe. Meg hát mondjuk meg őszintén hogy egy kis baba nem olyan kis költségű dolog (szerintem), és úgy beszéltük meg hogy előbb majd meg várjuk hogy nekem újból legyen állásom, és úgy vágunk neki a lakásnak.Viszont köszi az infót hogy adóstársként is szerepelhetek ebben a dologban. Akkor az azért megfontolandó. Mondjuk ez gondolom azon is függ hogy kinek mennyi a Tgyása meg a Gyede. És sajna erről még fogalmam sincs, merthogy munkaügyről fogok elmenni Tgyásra is és Gyedre is.
2012. ápr. 23. 11:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!