Gyakorlatilag a gyermek hány éves korától lehet elmenni dolgozni az anyukának?
A kisfiam önkörmányzati bölcsibe jár 2 éves kora óta (gyed lejárata óta), oda leghamarabb a szülési szabi lejárta után veszik fel a gyereket, ekkor kb 20 hetes a pici. Viszont jó előre fel kell iratkozni, mert sok a jelentkező.
Reggel 6 és du 6 között lehet ott, most 394 ft-ot fizetünk naponta, ez a kajájuk, de mivel az önkormányzatnak kevés a pénze, nálunk is bevezetik szeptembertől a költségtérítést, ez valahol 200-400 ft között lesz/nap. MInden hónapban viszünk be pelust, törlőkendőt, zsepit, szalvétát, szóval most kb havi 10e. Szeptembertől ez 4-8 ezerrel lesz több. De szerintem még igy is megéri, mert kaját otthon is enne, meg pelus is fogy.
Mikor még nem szóltak, hogy van üresedés, nézegettem családi napközit (magánbölcsit), elég húzós, a legolcsóbb 3100/nap (de van napi 5000ért is), és szigorúan napi 8 óra. 2-3 napra ment volna egy héten, a többi nagymama, különben elvitte volna a fél fizut.
Hát ez van megyeszékhelyen....
Előző vagyok, érdeklődj önkormányzati bölcsinél, az még szerintem beleférne. Igazából 1 gyerek után jár 10 ezer ft adókedvezmény meg 12-13 ezer családi pótlék havonta. Ez meg fedezi a bölcsit.
Mi meg szüleimnél lakunk, de már nagyon szeretnénk megpattanni innen saját lakásba, egyre több a surlódás...
Már voltunk ingatlanirodában. A lakáshitelnél úgy nézik, hogy a férjem az adós, mivel ő dolgozik folyamatosan(én meg megyek megint szülni júniusban), én meg adóstárs, mivel a gyed is jövedelem, beleszámít az összjövedelembe, de adós nem lehetek, csak adóstárs.
A kisfiam 2 hónapja jár bölcsibe, imádja, reggel rohan be. 13-an vannak egy csoportban, 2 nevelővel. Mindkettő imádja a gyereket, nem véletlenül választották ezt a pályát. Rengeteg játék van, mesét olvasnak, rajzolnak, kint vannak az udvaron, megtanulnak enni, stb.
Gazdaságos pelenkát szoktam venni diszkontban, egy zacsiba csomagolok be 20-30 db-ot mindig és beviszem. Kisbaba nincs a mi csoportunkban, de gondolom vagy vinni kell be anyatejet, vagy tápszert. Mi 4 hónaposan kezdtünk átállni a bébiételre, 8 hónapos koráig szopizott, de már csak reggel meg este.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!