Gyakorlatilag a gyermek hány éves korától lehet elmenni dolgozni az anyukának?
Én is így tudtam hogy az előző két évet nézik, csak nekem közben volt 1 hónap megszakítás amikor nem voltam sem munkanélkülin sem munkaviszonyban, és ezért nem úgy nézik ahogy egyébként néznék. Az OEP-nél kérdeztem utánna és ők mondták így. De legalább kapok valamit.
Viszont ezt a lakás hiteles témát nem hallottam még így hogy a 25%-át kell magánerőből előteremteni.
Hát igen, mi is koppantunk egyet, mikor mondták az ingatlanközvetítőnél. Már ki is néztük a lakást, hogy a hugi már oda szülessen. 10%nyi önerőnk volt csak. Pedig nagyon jó áron voltak lakások, most meg mennek fel az árak, de talán őszig még nem annyira vészes.
Ha van pótingatlanfedezet, akkor adnak 100%ra, csak nálunk egyik szülő se ment bele.
2 hónapom csak azzal telt, hogy megoldást találjak, de mindenütt falba ütköztem.
Visszanem térítendő csak a szocpol van, ami irtam, de az ugye kilőve.
Önkormányzat adna 1,5 milla kamatmentes !!! kölcsönt 10 évre 2 gyerek után, de költségvetési fedezethiány miatt idén nem fogad be ilyen irányú kérelmeket.
Egyetlen reményem a lakáskassza volt, amit 1 éve fizetünk, illetve fizetnénk. Na ezzel meg az van, hogy 4év 4hóra kötöttünk 2db-ot, havi 2x20ezer. A szerződéses összeg 6,44 milla, ebből kb 2 milla a saját erő, kb 600e. az állami támogatás, a többi a lakáshitel fix 5%os kamattal. Igenám, de a fundamenta a teljes szerződéses összeget ráterheli a lakásra, tehát hitel az egész, és ugyanúgy kéne a 25%önerő. Na most fizettük eddig a havi 40et, igy nem is tudtunk nagyon még emellé félretenni. Januárban felmondtuk, és a héten kapjuk vissza a fél millánkat, ami bent van, kamatot ugye nem adnak, állami támogatás nem jár, mert felbontottuk, és elbuktunk 64 ezer ft szerződéskötési díjat. De már nem érdekel, a lényeg, hogy azzal a fél millával közelebb vagyunk a lakáshoz.
Na és ezek után vállaljon az ember gyereket, de otthont nem lehet biztosítani. Tiszta röhej, hogy férjem is, meg én is irodán vagyunk, viszonylag jó fizuval, én maximális gyed-et kaptam, és még igy sem jutunk A-ból B-be. Mindketten elmúltunk 30 évesek. Plussz van egy 12 éves kocsi, ami kezd döglődni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!