Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyakorlatilag a gyermek hány...

Gyakorlatilag a gyermek hány éves korától lehet elmenni dolgozni az anyukának?

Figyelt kérdés
Jelenleg terhes vagyok, és eddig úgy néz ki hogy kaphatok majd Tgyást és Gyed-et is. Viszont a Gyes-t én nagyon keveslem, plusz albérletben élünk párommal, ami nem igazán olcsó, akkor már egy saját házat érdemesebb lenne fizetni...ezért érdekelne hogy nagyjából a gyermek hány éves korától lehet hivatalosan bejelentve elmenni dolgozni, és hogy addigra a gyerkőcöt hová lehet elhelyezni? (bölcsöde vagy ilyesmi) Ezek az intézmények mennyire költségesek? Megéri elmenni mellette egyeltalán vagy amit keresnék ( tegyük fel minimál bér) el is menne a gyermek felügyeletére? Kérlek ha van tapasztalatod írj! Köszönöm előre is!
2012. ápr. 23. 11:03
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Azt tudjátok, hogy 2011-től már csak lakóingatlan max 75%ára lehet hitelt bejegyzeni? a 25-%ot nektek kell összekaparni (nekünk még nincs meg sajnos, de talán őszre összejön). Nincs már semmilyen támogatás sem, sem állami, sem önkormányzati. Viszont márciusban elfogadták a kamattámogatást használt lakásra fiatalok első lakáshozjutásához, 5 évig jár, de a bankok még nem dolgozták ki a konkrét részleteket, talán majd most nyáron. Nekünk meg pont jókor jön. Havi 20 ezerrel kevesebb törlesztőt kell fizetni.
2012. ápr. 23. 12:00
 12/21 anonim ***** válasza:
Az ellátásod alapja pedig az előző éves jövedelmet oszt el 12vel, ennek vedd a 70%át, ez lesz az alap. Ebből tgyás-nél csak 16% szja-t vonnak, gyednél szja-n kivül még 10% nyugdíjat.
2012. ápr. 23. 12:04
 13/21 A kérdező kommentje:

Én is így tudtam hogy az előző két évet nézik, csak nekem közben volt 1 hónap megszakítás amikor nem voltam sem munkanélkülin sem munkaviszonyban, és ezért nem úgy nézik ahogy egyébként néznék. Az OEP-nél kérdeztem utánna és ők mondták így. De legalább kapok valamit.

Viszont ezt a lakás hiteles témát nem hallottam még így hogy a 25%-át kell magánerőből előteremteni.

2012. ápr. 23. 12:08
 14/21 anonim ***** válasza:

Hát igen, mi is koppantunk egyet, mikor mondták az ingatlanközvetítőnél. Már ki is néztük a lakást, hogy a hugi már oda szülessen. 10%nyi önerőnk volt csak. Pedig nagyon jó áron voltak lakások, most meg mennek fel az árak, de talán őszig még nem annyira vészes.

Ha van pótingatlanfedezet, akkor adnak 100%ra, csak nálunk egyik szülő se ment bele.

2012. ápr. 23. 12:17
 15/21 A kérdező kommentje:
Igen a mai világba meg már elég nehéz ilyen munkabérek mellett olyan hitelt felvenni hogy még mellette valahogy meg is lehessen élni. De nem tudjátok ilyen hogy szoc.pol van még, vagy az csak új házakra jár?
2012. ápr. 23. 12:31
 16/21 anonim ***** válasza:
Szocpol csak új és energiatanusítványos lakásra/házra jár, és a mi esetünkben, 2 eltartott után 60-75 nmig járna 800ezer, 75-90 nm között pedig 1 milla, amivel kitörlhetem, mivel egy ilyen lakás ára 20 milla (70nm-es lakás, 75 nm-es meg 25 milla), ennek önerője 5 milla, ebből jön le 800ezret... Ember a talpán aki összevakarja a maradék 4,2 millát. Ráadásul a maradék 15 milla törlesztőjét nem is birnánk fizetni. Marad a használt, felújított 2,5 szobás panellakás 8 milláért.
2012. ápr. 23. 12:42
 17/21 A kérdező kommentje:
Igen hát pont ez az hogy ez semmi segítség, mert kinek van annyi pénze hogy 15 milliókat fizessen? Akkor nem is lenne szükség a szoc.pol-ra! Tehát ez kivan lőve. Esetleg másmilyen támogatásról nem tudsz/tudtok?
2012. ápr. 23. 12:50
 18/21 anonim ***** válasza:

2 hónapom csak azzal telt, hogy megoldást találjak, de mindenütt falba ütköztem.

Visszanem térítendő csak a szocpol van, ami irtam, de az ugye kilőve.

Önkormányzat adna 1,5 milla kamatmentes !!! kölcsönt 10 évre 2 gyerek után, de költségvetési fedezethiány miatt idén nem fogad be ilyen irányú kérelmeket.

Egyetlen reményem a lakáskassza volt, amit 1 éve fizetünk, illetve fizetnénk. Na ezzel meg az van, hogy 4év 4hóra kötöttünk 2db-ot, havi 2x20ezer. A szerződéses összeg 6,44 milla, ebből kb 2 milla a saját erő, kb 600e. az állami támogatás, a többi a lakáshitel fix 5%os kamattal. Igenám, de a fundamenta a teljes szerződéses összeget ráterheli a lakásra, tehát hitel az egész, és ugyanúgy kéne a 25%önerő. Na most fizettük eddig a havi 40et, igy nem is tudtunk nagyon még emellé félretenni. Januárban felmondtuk, és a héten kapjuk vissza a fél millánkat, ami bent van, kamatot ugye nem adnak, állami támogatás nem jár, mert felbontottuk, és elbuktunk 64 ezer ft szerződéskötési díjat. De már nem érdekel, a lényeg, hogy azzal a fél millával közelebb vagyunk a lakáshoz.

Na és ezek után vállaljon az ember gyereket, de otthont nem lehet biztosítani. Tiszta röhej, hogy férjem is, meg én is irodán vagyunk, viszonylag jó fizuval, én maximális gyed-et kaptam, és még igy sem jutunk A-ból B-be. Mindketten elmúltunk 30 évesek. Plussz van egy 12 éves kocsi, ami kezd döglődni...

2012. ápr. 23. 13:12
 19/21 A kérdező kommentje:
Ne csináld már!! Én most vagyok még csak 36hetes 3 napos, és én is azon gondolkodom hogy hogy lenne ugye a legjobb hogy haladjunk előre, és hogy az én "jövedelem kiesésem" minél hamarabb vissza jöjjön. De ha ahogy mondod ennyi idősen és ilyen háttérrel sem sikerül, akkor nem tudom hogy nekünk hogy fog menni.
2012. ápr. 23. 13:18
 20/21 anonim ***** válasza:
A teljességhez hozzátartozik, hogy 3 éve fizettem ki a diákhitelemet, a kocsi is hitelre volt, tavaly nyáron csaptunk egy 1 millás lagzit (fele visszajött), a férjemmet meg még mielőtt összeköltöztünk az anyja lenyúlta állandóan a pénzét... Így utólag sokmindent máshogy csinálnék, az biztos...
2012. ápr. 23. 13:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!