Miért van az, hogy mostanság a családcentrikus nőket gyakorlatilag lenézik?
Szia! Én 30-as gyermektelen nő vagyok, nem is szeretnék.
Sokszor én is azt érzem, hogy a gyerekes nők lenéznek, vagyis inkább kinéznek. A munkahelyemen pl ők külön asztalnál összeülnek és pörgetik a gyerek-témát. Nyilván nem megyek oda mert nem értek a dologhoz meg nem is érdekel, de ha nem ez a téma akkor sincs már miről beszélgetnünk.
Én nem nézem le az olyanokat mint te, akiknek agyuk is van és nem a segélyért szülnek halomra, de aki csak a hitel csökkentését meg a pénz látja a gyerekben, és úgy beszél a gyerekről mint valami befektetés ami pénzt hoz, azt bizony lenézem. De az ilyenek általában buták mint a föld, szóval gyerek nélkül sem tartom őket sokra.
37N
Szerintem eleve a világ erről szól. Túl sokan vannak meggyőződve arról, hogy az ő elgondolásuk a helyes, mindenki más ufó...
26 évesen két gyerek...
35 évesen még csak az elsőt várja...
Pofont adott a nyilvánosan hisztériázó gyereknek....
Miért nem neveli már meg az anyja azt a hisztériázó gyereket...
Nem is akar gyereket...
Miért nincs még kistesó...
És ez csak pár mondat, ami után sokszor már jönnek is az előítéletek. De ez igaz minden másra is, pl ha nem vagy trendi stb
Sajnálatos, hogy ilyen világot élünk.
Ez azért van, mert 28 évesen szülik a nők átlagosan az első gyereküket, de a diplomás nők körében ez még inkább kitolódott - eleve 23 éves valaki mire legjobb esetben elvégzi az egyetemet, de nem ritka az sem h 25-26 éves. Nos te most 26 vagy és már a másodikat várod, ezért aki nem ismer nyilván azt feltételezi, hogy nincs rendes végzettséged és/vagy nem nagyon dolgoztál még, és a gyerekvállalással akarod kimenteni magad a munka alól, mert ilyen is van. De olyanok véleménye mért érdekel aki nem ismer és nem tud rólad semmit?
4 gyereket manapság nagyon kevesen terveznek, emiatt is érdekesnek tarthatnak, plusz 26 éves korra kevesen tudják megteremteni ehhez a feltételeket is, de ehhez megint senkinek semmi köze, nem hiszem h ezen kéne pörögnöd h más mit szól. Ezt a tervet egyébként sem kötelező rákötnöd senki orrára.
“Miért van az, hogy mostanság a családcentrikus nőket gyakorlatilag lenézik?”
Azért, mert egy fizetésből négy gyereknek megfelelő jövőt biztosítani egész egyszerűen képtelenség. Még nyugat-európai fizetéssel sem lehetséges. Te szülöd sorra, aztán ahogy nőnek az igények, úgy tárod majd szét egyre többször a kezed, hogy “nincs miből”.
Összességében hidd el, azokat többet csesztetik akik nem akarnak, nem vàllalnak gyereket.
Fura környezetben mozogsz, ha emiatt bàntàst kapsz, bàr 4 gyerek szerintem is extrém sok de ez legyen mindenkinek a maga döntése. Ha nem nyomorba, vagy pénzért szüli őket az anyjuk azt nem ítélem el.Ha neked ez kell, a te dolgod.
Èn sokkal inkàbb azzal talàlkozom, hogy a többség azokat nézi le akik nem vàllalnak gyereket. ( mintha bàrmi közük lenne hozzà). Engem meg ez az oldal érint mert nem tervezünk a férjemmel gyereket. Sok ember nem csak, hogy nem érti meg, de szàmonkérik, ítélkeznek felettem emiatt. Nem tudjàk felfogni azt, hogy nekünk jó így kettesben a férjemmel. Illetve kutyàkat nevelünk, szóval négyesben. Sokan szeretnek màs életébe beleugatni mert a sajàtjukat unjàk, vagy egy kalap szar. Vagy közöld hogy ez a ti magànéletetek vagy ne foglalkozz velük.
Amúgy pl nekem nincs is 4 gyerekes ismerősöm, 3 gyerekes is csak három. Olyan csalàdot ahol 4-5 gyerek van csak kettőt ismertem. Volt osztàlytàrsamék testvérek öten illetve egy màsiknàl 4- en de ők cigànyok . Ott ez megszokott. Korombelieknek az ismerőseim közt (32) vagyok, nulla, vagy max 3 gyereke van. Szóval összességében elég ritka a 3- nàl több gyerek, ezèrt egyszerűen csak meglepődnek az ismerőseid. Ennyi. Plusz egy gyerek is qurva sok pénz, 4 akkor plàne.
Kettőtől több gyermek gondozása, nevelése már eszméletlen sok enregia, pénz, idő, amit ha valaki komolyan vesz és nem csak potyogtat, azt jelenti, hogy amig nem lépnek a kamaszkorba, addig kb nincs egy perc szabadideje sem az embernek. Aki tanul, ért valamihez és szereti a munkáját, az 3 vagy több gyermeket aligha akar/tud vállalni.
A lenézés pedig egy nagyon hibás kifejezés, szó sincs róla. Még a cigányasszonyokat sem lenézik, hanem szörnyülködnek rajtuk, hogy milyen körülmények között pottyant folyamatosan.
Mindenki annyit vállal amennyit tud és akar. De azért az élet ma már többről szól, mint gyermekvállalásról...már ha valaki többet akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!