Mi lesz így a fiatalabb generációkkal, akik gyakorlatilag
virtuális világban nőnek fel?
Figyelt kérdés
Annyira elborzadva látom a mai gyerekeket, gyakorlatilag se fiatalkoruk, se gyerekkoruk nincsen, mert vagy a telefonon, vagy a gépen lógnak. Egyik ismerősömnek például két tizenéves fia ahogy hazajöttek az iskolából, délutántól késő estig a gépen lógtak és wowoztak. lassan már olyan, mintha az egész világ wow függő lenne. Ez az egyik, ami kiborít. Ezeknek a gyerekeknek gyakorlatilag nincs is gyerekkoruk. A másik meg a telefon, hogy folyton mindenki azt nyomogatja. Amikor én gimis voltam, ami egyébként nem volt olyan rég, mindig csak esténként beszéltünk msn-en max, de utána éltük a saját életünket. Most viszont mindenki kiteregeti a szennyesét facebookon, állandóan mindenki ott akar dumálni, mindent megosztanak, ha vannak valahol, ha vannak valakivel, ha gondolnak valamit és elfelejtik a való életet. Már lassan senkivel nem lehet normálisan beszélgetni, mert mindenki csak azt a sz.rt nyomkodja, függők az emberek. Így mi lesz a későbbi generációkkal? Engem már az kiborít, ami most van. És mi lesz a jövőben? kiborgok leszünk?
Majd az idő eldönti. Lesz itt is szelekció bőven, szerintem. Aki elmerül ebben, megszűnik majd létezni ezen kívül. Ahogy volt idő, amikor mindenki szájában cigi lógott, még a reklámokban is ment, mindenhol, úgy ez is lecseng majd. Vagy legalábbis normalizálódik egy szinten. Én ebben hiszek. Lesznek áldozatai bőven, rengeteg tönkrement élet, de ez az élet rendje. Szelekció. Csak nem éhezéssel, hanem agyrombolással.
2015. júl. 9. 21:19
3/15 anonim válasza:
Kérdező két játékfüggőt láttál, és már az egész emberiség játékfüggő...annyira buta vagy :D
No és persze olyan fiatalok sincsenek, akik normálisan használják a netet, közösségi oldalakat...
2015. júl. 9. 21:20
4/15 A kérdező kommentje:
2 Én attól félek, hogyha így folytatódik, kihal az emberiség, mert semmi értelmes kapcsolat nincs.
3 Sajnos nem két játékfüggőt láttam már. Amúgy szerinted az normális, hogy non stop mindenki be van jelentkezve facera és folyton ránéz a telefonjára akkor is, ha valakivel beszélget? Mert a legtöbben ezt csinálják...
2015. júl. 9. 21:23
5/15 schocko válasza:
Régen meg olvastak valamit az emberek...az mivel volt különb?...most megszóljuk a fiatalokat, ha neteznek beszélgetés helyett, de az idősebbek pedig újságot vagy könyvet olvastak beszélgetés helyett...s az még sokkal passzívabb volt, mint amikor hozzá is lehet szólni az írottakhoz, látottakhoz...s lehet mondani, hogy igen, a könyv, viszott ott se mindenki Shakespearet olvasott...
2015. júl. 9. 21:25
6/15 A kérdező kommentje:
5 Sokkal többet beszélgettek akkoriban az emberek és sokkal tartalmasabb kapcsolatok voltak. És nem az volt, hogy non stop ránézett az újságra és így kapkodta a fejét beszélgetés közben. Most viszont ez megy. Az emberek már nem is figyelnek normálisan egymásra. Azt mondják, hogy igen, de nem...
2015. júl. 9. 21:26
7/15 anonim válasza:
Huszonévesen ne legyél már bezzeg nő.
2015. júl. 9. 21:33
8/15 schocko válasza:
Az nem volt olyan beszélgetés, mint amit mi folytatunk most, hisz az ember négyszemközt vagy társaságban ritkán mer ellentmondani, véleményt ütköztetni (kivétel a kocsma), ezért csak olyan lényegtelen, formális motyogás volt sokszor...
2015. júl. 9. 21:39
9/15 anonim válasza:
Na, megkezdődik a napi károgás.
Szülőként meg kell tanulni használni a mai kor eszközeit, hogy az ember a gyerekeinek szóval is, és jó példával is át tudja adni a helyes használat mikéntjét. Általában pont azok a szülők nyavalyognak a legjobban pl. a fb miatt, akiknek fogalmuk sincs róla, hogyan kellene biztonságosan használni, pedig ez egy teljesen hozzáférhető információ mindenki számára.
Ésszel kell használni a modern technika nyújtotta lehetőségeket, és akkor semmi gond nem lesz vele. Viszont a legnagyobb felelőtlenségnek gondolom, amikor egy szülő - a saját technofóbiájából fakadóan - teljesen elzárja a gyereke elől az ilyen jellegű eszközöket, és a gyerek digitális írástudatlanként nő fel egy olyan világban, ahol már lassan mindennek ez az alapja, és ahol az információhoz való hozzájutás az egyik legfontosabb.
8 pedig az lenne a normális beszélgetés, ha az ember merne ellent mondani...
9 Pont ezért gondolkozok el rajta, hogy szüljek e egyáltalán gyereket. Ilyen világba minek? Igaz, nem szabad senkit se elzárni a társadalomtól, de én nem akarok egy kiborgot, aki ki se bújuk a telefonja mögül. Annyira jó volt 10 évvel ezelőtt, bárcsak ne találták volna ki a facebookot...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!