Miért van az, hogy itt a GYK-n gyakorlatilag lenézik azokat, akik csak gyes-en vannak és esetleg több gyereket szülnek sorban, így több évig nem mennek vissza dolgozni?
Szerintem azért szülés előtt 1 évet dolgozni főleg ha többgyerekes is szeretne minimum elvárás lehetne mindenkinek már önmaga miatt is.
Nem az a baj, ha gyes-re szül hanem ha mellet rinyál, hogy nem telik pelenkára nem telik tápszerre stb. Az egy idő után nagyon idegesitő tid lenni, hogy felveszi a segélyt szinte ingyen etetjük a gyerekét de még több kellene neki. Szóval igen sok esetben az van, hogy az ember a kezét nyújtja de az egész karja kellene.
"Szerintem azért szülés előtt 1 évet dolgozni főleg ha többgyerekes is szeretne minimum elvárás lehetne mindenkinek már önmaga miatt is."
Ez pontatlan így. Folyamatosan dolgozom a 16 éves kori diákmeló óta, huszas éveimet is végigdolgoztam, csak épp nem jelentettek be. Választhattam, hogy felvesznek feketén, vagy nem vesznek fel, és mivel tovább akartam tanulni, és kellett a pénz, ezért vállaltam. Nos, én így vagyok most gyesen.
nekem is volt bejelentett melóm,csak nem közvetlen a baba előtt...
Meg azért szerintem az kicsit erős,hogy mások etetik az én gyerekeimet,mivel nekem csak gyes jár...
"Meg azért szerintem az kicsit erős,hogy mások etetik az én gyerekeimet,mivel nekem csak gyes jár..."
Volt itt is több kérdés, hogy még tápszere sem telik. Na most az emberek adójából kifizetik a felét a másik felét már tudja előteremteni a szülők és ne rinyáljanak. Miért túlzás minden tápszer 50%-kát a dolgzó emberek fizetéséből teremti elő az állam.
"Azért szülés tervezés előtt tudtad, hogy csak feketén dolgozol így pontosan tudtad mire számíthatsz. Másrészt meg a fekete munkát azért sem kell elvállalni mert a normális bejelentett munkára nem is lesz időd jelentkezni,elvállalni."
Pontosan így van. Tudtam, mire számíthatok, kapok, amennyit kapok az államtól. Nem panaszkodom, nem ezért mondtam, de nem is ebből nevelem a gyerekeimet. Ez tény. Csak azt mondom, hogy az, hogy valaki gyest kap, nem azt jelenti, hogy nem dolgozott soha életében, és a semmire alapoz.
A fekete munkát meg elvállalja az ember, ha több a fizu és meg akar élni, miközben továbbtanulna, mert nincs miből fedezni a kiadásokat és maradhat pincér az ember élete végéig.
ÉN másfél évet dolgoztam teherbe esésem előtt. Két napja mondtam fel közös megegyezéssel mire kiderült hogy babát várok.
Megvolt minden papírom,megvoltak a napjaim..minden.a Férjem bejelentett a cégéhez hogy munkaviszoonyban legyek szüléskor..ámde
Amig bejelentett oda-és a kilépésem közt kiesett biztosítási idő miatt nemkaphattam Tgyást és gyedet
ÉS ez 8 nap miatt
Kérvényeztem a méltányosságit..hátha..de neeem
Szóval ennyit a dolgozó nőkről...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!