Miért van az, hogy itt a GYK-n gyakorlatilag lenézik azokat, akik csak gyes-en vannak és esetleg több gyereket szülnek sorban, így több évig nem mennek vissza dolgozni?
Nem azokról beszélek,akik panaszkodnak.
Arra gondolok konkrétan,hogyha akármilyen kérdés kapcsán leírom,hogy nekem csak gyes jár,de jól megvagyunk így is,máris jön a lehúzás,meg hogy csak kivenni tudok a közösből és hogy nem elég ez,még több gyereket is bevállalok,hogy többet ülhessek itthon...
"fekete munkát meg elvállalja az ember, ha több a fizu "
Nem akarok kötözködni, de ha valaki direkt feketézik mert ott jobban jár mint ha fizetne adót akkor mégis milyen jogon akar abból kivenni amibe nem akart fizetni. Életben mindennek következménye van.
Nekem semmi bajom, ha valaki csak GYES-en van! Úgy alakult az élete.
Csak ne sírjon, ha nem elég a pénz már a hónap közepén, vagy nem tud venni azt amit szeretne stb.
Én is voltam GYES-en, mert itthon maradtam 3 évig és a 2. évtől ugye csak gyes jár, ha dolgozott előtte ha nem....szóval tudom mennyi az annyi. De azért szerintem sokkal jobb, ha a baba előtt megvan az a bizonyos ledolgozott év.
" Tgyást és gyedet ÉS ez 8 nap miatt "
Ez nem igaz, ilyen nincs az biztos.
Első vagyok. Én is Gyesen vagyok, és kiveszek a közösből, de nem abból nevelem a gyerekeimet. Van egy férjem, aki dolgozik, és nagyon sokat keres, és rengeteget is adózik, az egész család után. Szóval nekem ne mondja senki, hogy "az ő adójából" veszek meg valamit, mert ez nem igaz.
Az más tészta, ha valaki (láttam itt már ilyet) azért panaszkodik, mert csak a Gyes jár neki, és ezt-azt nem tud venni a gyereknek, de közben internetre/okostelefonra futja. Én is használok internetet, de egy alap, nem érintős telefonom van, mert nem kell másmilyen. Útálom, amikor valaki azért nyavajog, mert nincs pénze a gyerekre, közben hetente más színű a haja...pl..
14-Es :
De van,képzeld
2010.aug 18-tól 2011.dec. 4-ig dolgoztam.
Dec 5-én jelentkeztem munkanélkülibe.
Febr 28-ig kaptam
Márc. 08-tól már bevoltam újra jelentve a férjem által..
Ahogy minden papírt beküldtem a mák-nak,felhívtak hogy nemvagyok jogosult..
Épp rajta vagyunk a babán, és én is gyesre fogok szülni. Hogy miért? Mert itt esély sincs munkát találni, évek óta próbálom, Pestre meg nem költözök be, pláne nem szülök oda.
Ennek ellenére jól élünk, mindenünk megvan, sőt, dolgozom is itthonról, amit terhesen és szülés után is meg tudok tenni, mivel kötetlen a munkaidőm. Csak épp nem vagyok bejelentve. A férjemnek van fix munkája, szóval mi nem sírunk semmiért. Emellett én is azt hallgatom, hogy vállaljak akármilyen sz@r munkát, akár minimálért, csak legyen gyedem. Nem mintha a minimálos gyeddel ki lennék segítve.
köszönöm a megerősítő válaszokat!:)
Amúgy igen,az is szörnyű,hogy egy minimálbéres melóval kb ott van az ember,mintha csak gyesre menne...:/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!