Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » El fog múlni az érzés, hogy...

El fog múlni az érzés, hogy nem szeretnék több gyereket?

Figyelt kérdés

Most lesz 4 hónapos a kisfiam, a férjem váltott műszakban heti 4-5 napot tizenkétórázik. A fennmaradó napokban próbál átállni nappalosból éjszakásba vagy vissza, neki sem könnyű.

Gyakorlatilag egyedül gondozom a babánkat, és rémesen kimerültem. El vagyok keseredve, hogy ezt ennyire nehéznek élem meg.

Úgy érzem, hogy képtelen lennék ezt újra csinálni egy másik gyerek mellett, de a szívemben még több gyereket is szeretnék, a férjem meg főleg. (Ő ráadásul kicsi korkülönbségben gondolkozik.)

Minden többgyerekes szülő érzett így az első gyereknél?

2018. máj. 9. 20:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Ó, a fiam 4 hónapos korában gondolni se mertem a kistesó kérdésre. 8 hónapos korában annyira, hogy "majd". 10-11 hónapos korában elkezdtük fontolgatni, majd a születésnapja után belevágtunk. 21 hónap a korkülönbség közöttük. Én nagyon örülök, hogy ez így alakult. De a kicsi születése óta azt mondom, tényleg nem bírnám még egyszer, de most (10 hónapos a kicsi) már nem látom olyan rémesnek az elejét. :) Csak mi eleve 2 gyerkőcöt terveztünk, szóval nyilván nem fontolgatjuk a 3. babát. De hidd el, az idő sokmindent megszépít.
2018. máj. 9. 21:01
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Hasonló helyzetben voltam a szülés után mint te csak az én férjem külföldön dolgozott nem járt haza.El fog múlni ez az érzés.En egy év után már azt gondoltam jöhet a következő.
2018. máj. 9. 21:01
 3/11 anonim ***** válasza:
48%

kedves férjed könnyen dumál, te maradsz egyedül a szülőség terhével, ő meg gondolom csak a könnyű, élvezetes részekben vesz részt: szex (megcsinálni a gyereket), játszani velük, sétálni vinni.

1 gyerek is bőven elég kihívás, rendesen elindítani az életbe, egyemre küldeni, jogosítványt adni a kezébe, saját lakásába vagy autójába bepótolni majd.

engem anyámék nem tudtak elindítani rendesen az életben, mert sokan vagyunk.

legyen inkább csak 1 gyerek, de azt becsülettel neveljétek fel.

2018. máj. 9. 21:03
 4/11 anonim ***** válasza:
37%

nőként mondom, hogy annyira útálom mikor valaki így áll hozzá, mint az utolsó válaszoló.

miért lenne a férjnek olyan nagyon egyszerű? főleg ha ő sem alszik pl.éjszaka, mert a baba nem hagyja őket.

nekünk csak a háztartás és a gyerek(ek) vannak.

nincs főnök, munkatársak, napközben mikor a gyerek alszik, mi is pihenhetünk, és úgy osztjuk az időnket ahogy tetszik. nem kell órára kelni, készülni, utazni, indulni a melóba.

szerintem nekünk egyszerűbb a dolgunk.

a nagy 5 éves, a kicsi 2 lesz. a férjem dolgozik heti 5-6 napot. jól elvagyunk, foglalkozom napközben a gyerekekkel, főzök, mosok, takarítok is, persze nem mindig megy egyszerre és könnyen minden, de a munka megvár, a retek sosem esz meg, és kaja is mindig van itthon. este fürdés, miután elalszanak a férjemmel vagyok, amikor ő is elalszik, megcsinálom azt amit még kell, és nem csapok zajt vele. pl.ha olyan a kaja felteszem főni, vagy bepanírozom másnapra a húst, vasalok, teregetek...de nyilván nem porszívózok éjjel.

vasárnap együtt vagyunk ha tehetjük.

2018. máj. 9. 21:16
 5/11 anonim ***** válasza:
52%

"nőként mondom, hogy annyira útálom mikor valaki így áll hozzá, mint az utolsó válaszoló."

utolsó válaszoló vagyok, és annyit mondanék, ez az én szubjektív véleményem, tartsd tiszteletben.

ja, és tanulj meg helyesen írni, az például olyan alapkészség, amit nem ártana továbbadni nagy, magyar anyaként a gyerekednek.

helyesen: utálom (és nem "útálom")

2018. máj. 10. 00:13
 6/11 anonim ***** válasza:
Nálam nem múlt el ez az érzés,nem vágyom több gyermekre,őt szeretném szépen felnevelni,mindent megadni neki. Egy igazi tomboló hurrikán,dacos 2,5 éves,szétbont és összetör mindent a lakásban,sokszor már sírok az idegtől,de arra gondolok hogy ez is elmúlik egyszer,és nem akarom még egyszer végig csinálni.
2018. máj. 10. 06:33
 7/11 A kérdező kommentje:

Nem szerettem volna vitát szítani. Lehet, hogy én nem fogalmaztam pontosan.

A férjem azért dolgozik ilyen sokat, mert muszáj és azért nem vált, mert így teremti meg az anyagi lehetőségét arra, hogy több gyerekünk legyen.

Kis korkülönbségben pedig azért gondolkozik, mert idősnek érzi magát és szeretné látni az összes gyerekét felnőni, illetve majd szeretne aktív nagypapa lenni. Nem köti az ebet a karóhoz, csak ez a vágyálma. (Én is vágyom a lottó ötösre :D)

Nem szerettem volna beállítani bűnbaknak. Mindkettőnknek nehéz :)

2018. máj. 10. 09:23
 8/11 anonim ***** válasza:

Nalam nem mult el az erzes. 2 gyereket terveztem, de az elso olyan kis hurrikan termeszetu lett, hogy alig vartam 1-1 korszak tuleleset.

Most 5 eves. Es csoda okos, ertelemes, gyonyoru. Es konnyebb vele mint barmikor szuletese ota.

Es meg mindig nem vagyom meg egyre.

Lehet igy is, ugy is. A lenyeg, hogy legyel boldog a donteseddel.

2018. máj. 10. 21:13
 9/11 anonim ***** válasza:

Valószínűleg

Kb a gyerek 1,5 éves korában szoktak a nők a következő gyerekre tudatosan gondolni

2018. máj. 12. 11:24
 10/11 anonim ***** válasza:

Nekem nem mult el. 38 vagyok, a kisfiam 6. Soha egy percig nem fordult meg a fejemben hogy szeretnek meg egy babat.

Nehez is mert kulfoldon elek 0 segitseggel, de nem akarom csak erre fogni. Valoszinuleg akkor se akarnek ha idealisak lennenek a korulmenyek.

Pedig borzaszto nagy a nyomas a csalad reszerol de nem erdekel. Talan most mar beken fognak hagyni hogy lassan 40 leszek. Mindenkinek mondom hogyha akartam volna akkor mar reg lenne, de lassan fel kene fogniuk es megemeszteniuk hogy nem lesz.

2018. aug. 28. 20:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!