Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen érzés cigányként...

Milyen érzés cigányként gyereket vállalni?

Figyelt kérdés
Nem szoktatok arra gondolni, hogy mások "fölösleges szaporulatnak" nézik majd babáitokat, azt gondolják ugysem tudtok rendes embert nevelni belöle? Vagy tapasztaltatok már hasonlot?
2015. márc. 28. 23:38
 1/10 anonim ***** válasza:
72%
Ők nem gondolkodják túl a dolgokat. Utcabeli csaj 17 sincs még, de már van egy 2 hónapos fia...
2015. márc. 28. 23:44
 2/10 anonim ***** válasza:
62%

Van az utcánkban egy cigany család, kiscsaj érettségizett, évek óta ott lakik a pasija, van vagy 23 éves kb és nincs gyerek!!

De ez a kivétel.. A tobbi már 3-4 gyereknel jár ilyenkor és örülnek a beteg a baba mert több pénz jár. Sírni tudnék de ez a valóság. Na ők ennyiben tudnak gondolkozni. Tisztelet annak a pár követelnek aki mindent megtesz hogy máshogy éljen mint a többi.

2015. márc. 28. 23:53
 3/10 anonim ***** válasza:
84%

nekünk a szomszédunk egy nagy cigány család. ők nagyon gazdagok, igaz nem tisztességesen szedik össze, elég sokat vannak börtönben a férfiak. na de a lényeg, hogy a lányok tényleg korán szülnek, de 2-3 gyereket és tisztességgel nevelik. gyerekem szokott a gyerekeikkel a játszón játszani, hát azok a gyerekek soha nem rohangálnak eszetlenül (mint az enyém), nem óbégatnak, tényleg példás magatartásúak. nagyon szigorúan meg vannak nevelve!

na meg a másik fele, hogy soha egy hangos szó nem jön át tőlük, vasárnap nem nyírnak füvet, nem üvöltetik a muzsika tv-t, nem úgy mint a másik szomszédunk aki fehér (és alkesz)..

jó nyilván más ők, a tanult, normális cigányok, mint a borsodi putriban élő 2 elemis romák, de őket a környéken nem ítéli el senki, inkább tiszteljük az anyukákat, hogy így megnevelik a gyerekeiket, ráadásul ilyen fiatalon :)

bocs, hogy nem a kérdésedre válaszoltam, csak le akartam írni, hogy ilyen is van :)

2015. márc. 29. 00:24
 4/10 anonim ***** válasza:
21%

4.válaszoló vagyok:

Igen vannak normális cigányok. Nálunk is volt egy 15-16 éves lány aki terhes lett, megszülte a babát és nagyon jó anya :)

Csak az a baj hogy egyre több olyan szülővel találkozom aki azt mondja a lányának ha 15-16 évesen terhes lesz agyonveri, haza se menjen stb. Ilyenkor sok kamasz elszökik vagy öngyilkossághoz folyamodik.

Ui: Én is 14 évesen szültem az elsőt és a szüleim nem zavartak el otthonról, nem vertek meg, hanem segítettek. Ma napig az emberek 80%-a nem hiszi el hogy 14 évesen szültem mégis orvos lett belőlem.

2015. márc. 29. 00:42
 5/10 anonim ***** válasza:
55%

aki ugy gondolja, hogy a segélyért szulnek, az sem okosabb, mint bármelyik cigany. Ha szimplán segelybol normálisan meg lehetne elni, nem lennenek cigany putrik.

A kultúrában keresendő a valasz. Bar a magyar ciganyok nem őrzik a hagyományokat, a mentalitás meg van- csalad a minden. Az asszony erteket a Megszületett gyermekek számában merik. Hidd el, őket napi szinten frusztralja az ezer oldalrol omlo megvetettseg, de ezt sokszor megfogalmazni sem tudják. A gyerek-esetben azonban két dolog mérvadó:a csaladszeretet es a büszkeség.

Egyebkent a diplomas\ertelmisegi ciganyok bem azert nem szulnek 14-16 évesen, mert intelligensebbek, hanem mert (altalaban) totálisan elhagyják a c. kultúrát. A nok emancipáltak, mas az értékrend. A hagy. c.-nal nincs emancipáció, a no alávetett a családnak.

2015. márc. 29. 04:01
 6/10 anonim ***** válasza:
23%

provokativ kérdés

szégyeld el maGAD. UGYANOLYAN ember ö is. ez olyan hogy feketét örökbe se fogadnál sose, vagy alsobb rendü mint te

2015. márc. 29. 10:32
 7/10 A kérdező kommentje:
Nem provokativ és amint latod a többieknek sikerült értelmezniük. Rendkivül érdekes amiket irtok, koszonom.
2015. márc. 29. 13:09
 8/10 anonim ***** válasza:
73%
Nem hiszem el hogy a mi válaszunkat törölték, de a teljesen nyilvánvalóan kamu választ nem. Mert biztos, hogy a csodálatos cigány orvos volt az egyetlen, akihez forudlhatott az anyuka és csak ő tudta megmenteni a gyerek éltetét. Hagyjuk már... Sok szappanoperat néznek a cigányok, ebből is látszik, nem csak a sok kis Ármándókából....
2015. márc. 29. 13:45
 9/10 anonim ***** válasza:
70%
Bocsánat, most látom, hogy azt is törölték... Helyes..
2015. márc. 29. 13:46
 10/10 anonim ***** válasza:

Én 27 évesen, félig romaként első babámat várom.

A magyar párommal akivel 4 éve élünk boldogan, fel épített egzisztenciával, tanulmányainkat befejezve, biztos munkahelyell vállaltuk a babát.

És nem úgy gondolunk rá sem mi, sem a környezetünkben elők mint felesleges szaporulatra ahogy te írtad.

Ha tisztességes a család a gyerekből sem lesz rossz ember. A nevelés nagyon fontos és attól mert lesz benne roma vér ugyan olyan értékű ember lesz mint bárki más.

Nekem az a tapasztalatom ha valaki normális értékű ember és teljesen mindegy, hogy roma vagy magyar egyen értékű lesz és nem a származással foglalkoznak.

2015. márc. 29. 19:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!