Milyen érzés cigányként gyereket vállalni?
Van az utcánkban egy cigany család, kiscsaj érettségizett, évek óta ott lakik a pasija, van vagy 23 éves kb és nincs gyerek!!
De ez a kivétel.. A tobbi már 3-4 gyereknel jár ilyenkor és örülnek a beteg a baba mert több pénz jár. Sírni tudnék de ez a valóság. Na ők ennyiben tudnak gondolkozni. Tisztelet annak a pár követelnek aki mindent megtesz hogy máshogy éljen mint a többi.
nekünk a szomszédunk egy nagy cigány család. ők nagyon gazdagok, igaz nem tisztességesen szedik össze, elég sokat vannak börtönben a férfiak. na de a lényeg, hogy a lányok tényleg korán szülnek, de 2-3 gyereket és tisztességgel nevelik. gyerekem szokott a gyerekeikkel a játszón játszani, hát azok a gyerekek soha nem rohangálnak eszetlenül (mint az enyém), nem óbégatnak, tényleg példás magatartásúak. nagyon szigorúan meg vannak nevelve!
na meg a másik fele, hogy soha egy hangos szó nem jön át tőlük, vasárnap nem nyírnak füvet, nem üvöltetik a muzsika tv-t, nem úgy mint a másik szomszédunk aki fehér (és alkesz)..
jó nyilván más ők, a tanult, normális cigányok, mint a borsodi putriban élő 2 elemis romák, de őket a környéken nem ítéli el senki, inkább tiszteljük az anyukákat, hogy így megnevelik a gyerekeiket, ráadásul ilyen fiatalon :)
bocs, hogy nem a kérdésedre válaszoltam, csak le akartam írni, hogy ilyen is van :)
4.válaszoló vagyok:
Igen vannak normális cigányok. Nálunk is volt egy 15-16 éves lány aki terhes lett, megszülte a babát és nagyon jó anya :)
Csak az a baj hogy egyre több olyan szülővel találkozom aki azt mondja a lányának ha 15-16 évesen terhes lesz agyonveri, haza se menjen stb. Ilyenkor sok kamasz elszökik vagy öngyilkossághoz folyamodik.
Ui: Én is 14 évesen szültem az elsőt és a szüleim nem zavartak el otthonról, nem vertek meg, hanem segítettek. Ma napig az emberek 80%-a nem hiszi el hogy 14 évesen szültem mégis orvos lett belőlem.
aki ugy gondolja, hogy a segélyért szulnek, az sem okosabb, mint bármelyik cigany. Ha szimplán segelybol normálisan meg lehetne elni, nem lennenek cigany putrik.
A kultúrában keresendő a valasz. Bar a magyar ciganyok nem őrzik a hagyományokat, a mentalitás meg van- csalad a minden. Az asszony erteket a Megszületett gyermekek számában merik. Hidd el, őket napi szinten frusztralja az ezer oldalrol omlo megvetettseg, de ezt sokszor megfogalmazni sem tudják. A gyerek-esetben azonban két dolog mérvadó:a csaladszeretet es a büszkeség.
Egyebkent a diplomas\ertelmisegi ciganyok bem azert nem szulnek 14-16 évesen, mert intelligensebbek, hanem mert (altalaban) totálisan elhagyják a c. kultúrát. A nok emancipáltak, mas az értékrend. A hagy. c.-nal nincs emancipáció, a no alávetett a családnak.
provokativ kérdés
szégyeld el maGAD. UGYANOLYAN ember ö is. ez olyan hogy feketét örökbe se fogadnál sose, vagy alsobb rendü mint te
Én 27 évesen, félig romaként első babámat várom.
A magyar párommal akivel 4 éve élünk boldogan, fel épített egzisztenciával, tanulmányainkat befejezve, biztos munkahelyell vállaltuk a babát.
És nem úgy gondolunk rá sem mi, sem a környezetünkben elők mint felesleges szaporulatra ahogy te írtad.
Ha tisztességes a család a gyerekből sem lesz rossz ember. A nevelés nagyon fontos és attól mert lesz benne roma vér ugyan olyan értékű ember lesz mint bárki más.
Nekem az a tapasztalatom ha valaki normális értékű ember és teljesen mindegy, hogy roma vagy magyar egyen értékű lesz és nem a származással foglalkoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!