Hogy mondjam meg a gyermekemnek, hogy miért nem ismeri az apját?
Legyél vele őszinte, de csak annyit mondj el, amennyit ő kérdez, ne többet! Amikor arról beszélsz, hogy az apja elment, mondd el neki, hogy még nem érezte magát készen arra, hogy gondoskodjon egy gyerekről. Mindenképpen tudatosítsd a kicsiben, hogy az apja döntéséért egyedül az apja a felelős, és hogy nem azért ment el, mert a gyerekét nem szerette, hanem azért, mert ő nem tudott volna elég jó apa lenni. Így elkerülheted, hogy a kicsiben tudat alatt bűntudat alakuljon ki.
Hazudni nagyon nem érdemes, mert az később visszaüthet. Ha találkozni szeretne vele, az már nehezebb ügy, esetleg meg lehet próbálni, hogy megkeresed a pasit, és megkérdezed, mit szólna hozzá, ha találkoznának. Ha nemet mond, akkor nincsen mit csinálni, meg kell a kicsinek mondani, hogy sajnos az ő apukája egy másik világban él, és nem akar hozzátok tartozni. Az ő döntése, és ez ellen nem tehettek semmit.
Ha van másik pasi az életedben, akire apaként tekint, akkor azt is el lehet mondani neki, hogy az embernek nem csak az vér szerint lehet valaki az apukája. Az igazi apuka az az, aki őt szereti, és aki törődik vele. Ha még nincs ilyen férfi az életetekben, kívánom, hogy találjátok meg mihamarabb, hiszen egy gyerkőcnek szüksége van apára, és ott nem a vér szerinti kötelék a fontos, hanem a szeretet...
Te sem akarod beadni a válópert legalább?Megszabadulnál tőle, így viszont új életet kezdeni olyan nehéz:(Sajnálom
Egyszerűen az igazat kell neki mondani,hogy vannak a fiúk és az apám..vannak olyan apák akik inkább utazni szeretnek és barátokkal lenni, ezért otthagyják a mamákat és a gyerekeket.Van aki vissza vissza jön látogatóba van aki nem...
Köszönöm !
Természetesen soha nem hazudnék a gyermekemnek ,és soha nem szidnám az apját neki bármit is tett.Az a baj ,hogy a családomban ,már sajnos nincs férfi ,szülő nagypapa stb így nem érti mi a házasság ,férj .A válóper beadása nekem nem sürgős ,csak egy papír .Hála az égnek nem szorulok rá a gyerektartásra sem ,ezért ezek a kérdések nem is foglalkoztatnak .Pasi nincs az életemben ,és egyenlőre nem is vágyok rá ,a gyerekemnek élek.Persze azért nem vagyok befordulva , eljárok társaságba szórakozni ,de módjával .
15:44-es vagyok.
Nem kell direkt szidni az apukát, de mégis inkább az apuka tűnjön fel kissé rosszabb színben - végül is ő ment el, ő nem tudott felelősséget vállalni, ő akart még "élni" - minthogy a kicsiben az a kép alakuljon ki, hogy "azért ment el apa, mert én rossz voltam". Ez egy nagyon nehéz téma, és észnél kell lenni, hogy mit mond az ember a gyereknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!