Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Te mit szólnál, hogy ha ilyen...

Te mit szólnál, hogy ha ilyen lenne a gyereked nagymamája?

Figyelt kérdés

2 gyermekem van (4 éves, 9 hónapos).

Két nagymamánk van, az én anyám és anyósom.

Mindig is tudtam, hogy milyen "kedves" hozzám a saját anyám..

De nagymamaként, és úgy, hogy anya lettem még jobban fáj.

Szóval: akármilyen nehéz helyzetben vagyunk direkt elfordul tőlünk. Két hete betegek a gyerekek, ránk se nézett. Tudta, hogy betegek vagyunk, de nem jelentkezett. Amikor a hátam közepére se kívánom, mert annyi a dolgom, akkor bezzeg itt eszi a fene..

Anyósom ennek szöges ellentéte, ilyenkor mindig megkérdezi, hogy miben segíthet. Ha el kell valahova ugranom, vigyáz a gyerekekre. Hozott kaját is, hogy beteg gyerekek mellett ne kelljen főzéssel bajlódni. Én is lebetegedtem egyébként. Szóval támogató és rendes.

Ezt most már sorozatosan tapasztalom. Amikor nehéz, kiszolgáltatott helyzetben voltam mindig anyósom állt mellém és soha nem anyám.

Hozzáteszem anyám 50 éves folyamatosan munkanélküli.. anyósom most lett nyugdíjas csak. De korábban is nagyon segítőkész volt.

Ti, hogy kezelnétek egy olyan nagymamát/ anyát, aki mindig a legnagyobb bajban fordul el? (voltak sajnos ettől komolyabb esetek is (költözés, nagyobb betegség stb.))

2018. márc. 28. 10:05
 1/9 anonim ***** válasza:
86%
Nem nagyon mennèk a közelèbe ès kèsz. Ünnepekkor elmennèk, egyèbkènt nem nagyon.
2018. márc. 28. 10:08
 2/9 anonim ***** válasza:
26%

Nem lehet hogy depressziós? És ez a viselkedés abból fakad? Egyedül él? Lehet hogy így akarja a ti figyelmeteket kivívni? Nem tudom, csak ötletelek. Te ismered az előéletét, az alapjellemét.

Ha alapból ilyen, akkor nem nagyon tudsz mit csinálni. Nem kell számítani a segítségére. Attól még nyilván nem kell rá haragudni, lehet és kell is jóban lenni, alkalomadtán felhívni, megkérdezni, mi újság. Csak úgy kell berendezkedni, hogy rá nem számíthatsz és kész.

2018. márc. 28. 10:11
 3/9 anonim ***** válasza:
54%
Ó sajnálom. Nagyon rossz érzés lehet főleg így,hogy saját anyukád. Nekem ugyan rengeteget segít anyum,sokszor viszi el a 3 gyerekemből valamelyiket ott aludni hozzá,hogy könnyebb legyen, és ő egyedül él,szoval imádja ha ott nyüzsögnek az unokák. 55 éves,dolgozik. Anyósom viszint más tészta. Nem mondom hogy nem segít, de szájhuzva. Magától nem ajánlja fel. Volt hogy 3-4 hétig se jött,pedig majdnem itt jár el előttünk. Mikor az első gyerekünk volt meg,ott laktunk nála, hasfájos volt. Egyetlen egyszer hívtuk át a mi házrészlegünkre,éjjel 2 kor hogy segitsen egy kicsit,az volt a válasza hogy nem mert fáradt. Anyum jött el....anyos nem dolgozik már nagyon régóta. Viszont mai napig ha elmegyünk hozzá,ül és telefonon nyomja a facebookot...én ilyen esetben nem megyek hozzá. Tedd te is ezt
2018. márc. 28. 11:38
 4/9 anonim ***** válasza:
10%
Magadnak szultel gyereket ...miert kene korulugralni teged mikor betegek? Nekem se anyam se anyosom soha elso perctol semmibe nem.segitett mert messze laknak. Parommal ketten vallaltunk gyereket meg is oldjuk. O dolgozik egesz nap megse sipolok hogy egyedul vagyok. Fozok akkor is ha betegek vagyunk takaritok akkor is. En nem ertem azokat a noket akik elvarjak hogy nyaljak ki nekik ha szulnek egy gyereket.
2018. márc. 28. 12:43
 5/9 A kérdező kommentje:

Én pont ezek miatt már nagyon régóta nem járok át anyámhoz.

Ő jár mihozzánk, de csak akkor ha nincs probléma. A bajban soha nem segítene.

Azon gondolkodom, hogy megszakítsam vele a kapcsolatot, vagy csak szimplán küldjem el, mikor nem akarom, hogy ott legyen nálunk.

Egyébként soha nem gondoskodott rólam rendesen, itt 18 év alattra értem.. ha beteg voltam, 3 órás misét hallottam, hogy mert nem vettem saokát stb. meleg tea gondoskodás nulla.

2018. márc. 28. 12:44
 6/9 anonim ***** válasza:

Kac-kac 4-es, anyós trollkodik.

Sajnálom kérdező, csak átérezni tudom a problémádat. Igaz nem anyukám, nekem anyósom hasonló. Férjem bevallása szerint nem is a szülei nevelték mert dolgoztak, hanem a nagyszülei segítettek be mindenbe. Persze mikor az öregek betegek lettek nem sok törődést kaptak. Most a szomszédasszonyával nagyon egy húron pendülnek. Mert ő is alig látja az unokáit és együtt hirdetik, hogy mindenki magának szül. Persze a szomszéd unokái Bécsben laknak, mi pedig 5 percre...

Természetesen, ha leesik a hó, a férjemnek kell mennie munka előtt havat lapátolni, nehogy leizzadjon és úgy kelljen otthonról elindulnia.

2018. márc. 28. 13:21
 7/9 anonim ***** válasza:
Jól leírtam, mi bajom, de ez neked nem használható. Nálunk az a baj, hogy a gyerek igényelné a nagyszülőket. Nem várnám el, hogy jöjjenek, de egyszerűen még eljutni sem tudunk, mert minek unokázni, az olyan snasz, inkább elmennek kirándulni, bevásárolni vagy bármi egyéb programra. Anyukád azért tartaná veled a kapcsolatot, ha átjár hozzátok. Én már ezt is értékelném valamilyen szinten. Próbálnék beszélni vele. Elmondanám mi a gond. Egyébként konkrétan kértél tőle segítséget vagy csak annyit mondtál, hogy nem vagytok jól. Én tennék egy próbát pl megkérném, hogy vásároljon be vagy vigyázzon a kicsikre vagy csak a nagyra, amíg egy-két dolgot elintézel. Ezt is elutasítaná?
2018. márc. 28. 13:45
 8/9 anonim ***** válasza:

Nézd, az csak egy álomkép, hogy a nagymama imádja az unokát és segít mindenben. Persze van ilyen is, de a valóságban sok olyan van, aki épp az ellenkezője. Az élet rövid, haragot tartani, gyűlölködni nincs értelme. Ha a gyerekek bármit is profitalnak a nagyszülőkből, az csak jó. Ha negatívan érinti őket, akkor érdemes elgondolkodni, hogyan tovább.

Mondjuk az is lehet, hogy nehéznek találja a segítséget, vagy simán csak a "magadnak szültél, oldd meg egyedul" elvet vallja

2018. márc. 28. 13:58
 9/9 anonim ***** válasza:

Én 17 évesen otthagytam anyámat, azóta nem találkoztunk. És hogy milyen jól tettem.

Anyósom igazi anyapótlék, nagyon jó a kapcsolatunk. És nagyon boldog az életünk. Nem hiányolja fiam a másik mamát, bőven kitesz 2-t aki van. Gondoskodó, ha kell szigorú, de amúgy kényeztető mama. És mindig segít, amikor kell.

Gondolkodj el rajta, hogy anyukád nélkül jobb vagy rosszabb lenne az életed. És ez alapján dönts.

Én 33 vagyok, fiam 5 éves.

2018. márc. 28. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!